frihet



Friheten som ensam man är nu över. Nu lever man i friheten som två.

By the way, mitt mobilnummer är ur funktion pga. dåligt simkort.

sommarväder

Jag måste säga att vädert den senaste veckan har varit helt ljuvligt! Jag kan nog inte beskriva hur bra det har varit. Precis som en sommar ska vara, sol, bad, värme... Ja, man kan inte vara mycket mer än nöjd. Den senaste veckan har varit ganska så händelserik. Peter och Elin var på besök i Trelleborg sen åkte vi upp till Oskarshamn i två dagar. Jag fick äran att predika i söndags i Trelleborg och under hela veckan så har det varit strand och bad hela tiden.

Jag får nog åter igen ursäkta att jag inte uppdaterat bloggen, jag kan ju inte skylla på att jag inte haft något att skriva om. Men men, så är det ibland...

I söndags när jag predikade så talade jag lite utifrån "De som inget var, de utvalde Gud". Det är ganska så inspirerande faktiskt när man tänker på det och läser i sin bibel att dom stora hjältarna och kungarna var från början ganska så små och obetydelsefulla (är det ett ord?). Jag tänker på Mose, Gideon, David. Ingen av dom hade det särskilt förspänt och om jag ska va ärlig, hade det varit upp till mig så hade jag nog inte valt dom som ledare för mitt folk. Tack och lov så är det inte upp till mig utan upp till Gud, han utvlade dom och allt gick väldigt bra. Det är just de som är så facinerande, att Gud väljer dom som inte ser så mycket ut för världen. Jag tror, eller är ganska så säker på att det sitter många kristna i våra församlingar i Sverige som ser sig själv som oviktiga och inte tror att dom har något att ge. Men det kan ju knappast vara sant om man ser på saken med Guds ögon. Gud väljer efter hjärta och inte efter kvaliteér. Att vara villig, att ha rätt motiv, att älska Herren. Lever man i de så kommer ju Gud fixa resten för i slutändan så är det ju alltid upp till honom. Så därför ska vi kristna aldrig misströsta eller tvivla på att vi kan få vara med att förändra världen. Vi tror att vi tvivlar på vår egen förmåga men i grund och botten så är det tvivel på Guds förmåga. Guds förmåga anar vi inte hur stor den är. Gud är trofast och hans löfte står evigt fast så, sluta tvivla, va inte rädd. När jag predikade i söndags så spelade jag upp en låt som jag har med Keith Green som heter "He'll take care of the rest", refrängen går så här:
Doing your best, pray that it's blessed and Jesus takes care of the rest.
Jag tror att det är sant de Keith Green sjunger. Gör ditt bästa och lägg det i Guds händer så kommer vi få se frukt. Det är inte svårare än så.

På tisdag börjar jag i Ulircehamn igen efter en skön semester, det ska bli spännande att se vad Gud har för plan med det kommande året!

Förresten, från en sak till en annan. I söndags såg jag Batman the dark knight. En så otroligt bra actionfilm. Jag satt på nålar i 2,5h och när filmen var slut så hade jag svettats igenom kläderna så spännande det var. Helt otroligt! Heath Ledger spelade jokern sjukt bra. Jag rekomenderar denna film till alla, jag ger den betyget fem W av fem möjliga!

Nu är det en kalldusch som gäller för mig. Det enda negativa med bra sommarväder är att man producerar extrema mängder svett.. Ha en fortsatt skön kväll!

finbesök

Har inte uppdaterat bloggen på ett tag och förutom det så har jag inte lagt ut några foto på jättelänge. När det kommer till foto så har jag tyvärr inget nytt att lägga ut.

Jag har finbesök nere i Trelleborg just nu, Peter och Elin är och hälsar på. Hur roligt som helst är det! Igår spenderade dagen i köpenhamn. Jag köpte en tröja som jag spanat på ett tag och det bästa var att den fanns på rea 70%. Så jag var hur nöjd som helst. Elin hittade ett par skor som också var på 70% rea. Om jag inte sagt det tidigare så säger jag de nu, jag gillar rea. Vi drack världens godaste milkshake igår på Ben och Jerrys. Den kostade iofs 40dkr men det va värt de. Jag och Peter köpte vars två : )

Detta var endast ett kort mini inlägg. Jag orkar inte skriva mer. Men ha en skön sommar alla ni få som läser!

Förresten, måste dela med mig ett citat som jag lärde mig i våras:

"Damm på bibeln, rost i själen"

sociala dagen

Idag är det något fel på mig. Jag känner det i hela min kropp. Jag känner mig helt socialt anti och det kittlar så där irriterande i magen, precis så som det kan göra när något retar en. Jag tycker inte om den känslan, allra minst idag eftersom jag har ingen som helst aning om varför det känns som de känns. Jag har ingen orsak att känna som jag gör. Har jag ingen orsak så har jag inget jag kan ursäkta mig för ifall det är så att jag skulle bete mig dåligt mot andra. Jag tror nog att det är bäst i om jag bara inte umgås med så många nu på eftermiddagen och tar en stund för mig själv så jag kan få komma till botten med detta problemet, för det är ett problem för mig. Jag känner mig alltid så ordräglig och otrevlig mot andra när jag känner som jag gör. Det är verkligen ingen sida som jag vill sända ut. Men men, jag skrev tidigare i veckan att en liten stund med Jesus kan lösa alla bekymmer så det är väl det jag får se till att ta, en stund med Jesus så kommer allt va bättre sen.

Idag kommer dessutom Peter och Elin ner på besök, det ska verkligen bli jätteroligt! Jag har gått och smålängtat efter detta hela veckan. Så har den där irriterande känslan inte gått över tills dom kommer så går den över när dom kommer. Jag har lyckats få med dom båda på andra halvlek i matchen TFF - HBK. För vad vore egentligen ett Trelleborgsbesök utan att slinka förbi Vångavallen och kolla fotboll. Trelleborgs FF är ju det som sätter Trelleborg på kartan, det och palmerna och färjetrafiken.. Ja, det och jag så klart! = P

Har jag sagt att jag målat klart på huset? Om inte så har jag sagt det nu, blev klar i fredags. Så gött! Men jag är verkligen tacksam för att jag fått måla, det har nu i efterhand varit jätteskönt att få måla. Att ha någon sysselsättning om dagarna, att få göra något meningsfullt. Eller bara att få tillfredställelsen av att göra ett arbete och direkt efter få se resultat, det är man inte bortskämd med kan jag säga.

Nä, nu kallar min lilla stund så den ska jag ta. Ska bara koppla upp mig på avloppsnätet först som Kajan skulle ha sagt. Adjökens...

regn

Ibland så kan regnväder vara otroligt skönt. Dagar när man är på ett inomhus-humör eller när det är någon grymt bra match på tv. När det är sommar ute så är jag en sådan människa som verkligen inte uppskattar regnväder av en mängd olika anledningar. Oftast så brukar min anledning vara att det är inte skönt att ligga på stranden i regn, det är inte lika skönt att vara ute och göra uteaktiviteter i regn. Idag så har detta dock inte varit min anledning. Jag har målat hela veckan och vill egentligen bara bli färdig, har två fönster kvar och några svarta lister. Men man kan inte måla utomhus i regn, det blir inte bra. Idag har det kommit två korta regn i Trelleborg och detta har hindrat mig för när det regnat färdigt så måste allt torka innan man kan måla igen. Därför är det extra irriterande när det kommer två regn. I mitt fall tappar man tålamodet och ger upp. Så det är de jag gjort. Gud snälla ge mig bra väder imorgon!

Ser fram emot helgen, Peter och Elin ska komma ner på besök. Det är på tiden egentligen, i alla fall för Peter. Innan Peter träffade Elin så brukade jag följa med på diverse familjemiddagar, jag hängde med till släkten i Blekinge. Sen när Elin kom in i bilden så lyckades jag inte släppa taget helt och hållet så jag följde med upp till norrland när Peter skulle träffa svärförädrarna på bortaplan för första gången och jag var dessutom med på första middagen då Peters föräldrar och Elins föräldrar träffades. Ett ytterliggare besök har jag lagt i Skellefteå sen dess. Man kan säga att jag är väl integrerad i Peters familj och lite i hans utökning till famïlj. Men trots allt detta så har han aldrig varit på besök i Skåne och Trelleborg. Dock, detta ska förändras. Nu till helgen smäller det, på söndag anländer dom! Ser fram emot detta med spänning!¨

Nu så zappa min kära bror kanal på tvn till femman där Saw 1 sänds. Min dator står i vardagsrummet. Detta kan bara betyda en sak, jag kommer sova med mardrömmar i natt. Suck... Adjökens.


En liten stund med Jesus


En liten stund med Jesus,
o, vad den jämnar allt
och ger åt hela livet
en ny och ljus gestalt.
När jag är trött av vägen
och allt som möter mig,
en liten stund med Jesus,
och allt förändrar sig.

En liten stund med Jesus
när synden gör mig ve
och otron vill mig hindra
att blott på ordet se;
en liten stund med Jesus
och bördan lyftes av
och faller från min skuldra
i Kristi öppna grav.

En liten stund med Jesus
och hjärtats oro flyr,
och blicken vändes åter
från jordens små bestyr
till livets verkligheter,
de ting som ej förgås
när himlarna och jorden
av sin förvandling nås.

En liten stund med Jesus,
vad frid den har med sig,
när kärlekslösa domar
av mänskor sårar mig.
Om missförstådd och sargad
från vänners krets jag går,
en liten stund med Jesus
dock helar alla sår.

En liten stund med Jesus,
vad kraft den har med sig,
vad lust den ger att vandra
på Herrens viljas stig,
vad mod den ger att leva
och lida för hans namn,
en ljuvlig försmak redan
av vilan i hans famn.

Så giv mig, käre Herre,
ja, giv mig ofta då
en liten stund med Jesus
i hemmets tysta vrå.
Mitt hjärtas djupa längtan
är denna enda blott:
en evighet med Jesus
och allt, ja allt är gott.
En gammal goding ur psalmboken som är så otroligt sann. En liten stund med Jesus, det sätter livet och allt runt omkring en i rätt fokus igen. Har du inte tagit dig en liten stund med Jeus idag så hoppas jag att du gör det efter att ha läst dagens inlägg. Det finns inget bättre sätt att spendera din tid.

Jesus, tack för allt du gjort för mig, tack för allt du gör för mig. Tack för att hos dig är jag alltid trygg.

prestationsångest

Okej, jag har inte uppdaterat min blogg på ett tag. Men jag har inte så mycket att skriva, har drabbats av skrivkramp. Idag står dessutom min hjärna helt stilla efter en minimal nattsömn. Jag tror på allvar att min hjärna gick på semester samtidigt som jag gjorde de. Så man kan nog inte ha särskilt höga krav på min blogg just nu.

Jag är iaf hemma i Trelleborg igen efter en liten åktur i smålandstrakten. Väl hemma så har det inte hänt överdrivet mycket. Jag träffade Tobias och John i lördags och kollade bio, jag såg jiddra inte med Zohan för andra gången. En så rolig film! Jag har hunnit avverka släktkalas och familjegrillning och just nu är projektet "måla om uterummet" i full gång. Det är en sann lyx att ha sina föräldrar som arbetsgivare, fria arbetstider utan stress, you can't beat it.

Jag upptäckte precis att min kväll är räddad, morsan råka slå på Tv4 Sport och vad började där om inte HIF - AIK. Ljuvligt! Underhållning i två timmar framåt. Helt perfekt.

Men för att komma tillbaka till ämnet målning så har jag lärt mig en sak. Det är väldigt ett väldigt tråkigt och enformigt jobb. Jag vill nog inte ha målare som karriär i min framtid. Nu menar jag inte att dissa målaryrket och dom som utövar de men jag tror bara att det inte är något för mig och att jag skulle förmodligen blivit sjukt rastlös efter en vecka på jobbet och att då ägna ytterliggare 40 år som det, nja. Tror inte det.

Jag har kollat lite på statistiken på min blogg och det är något fler som i snitt läser nu än förr. Jag skulle uppskatta ca. 15 läsare per dag. Jag tycker att det är väldigt roligt med så många läsare och känner en viss press att jag måste prestera något här mer än vanlig halvtråkig vardagsinformation ifrån mitt liv. Just idag så känner jag en verklige brist på något vettigt att säga så, jag får därför ursäkta. Men om ni vill läsa något som är vettigt så rekomenderar jag att slå upp en Bibel och läsa kap 3 i Ordspråksboken, läste det igår och det var väldigt talande. Jag ska läsa det igen nu snart för att påminna mig, men det blir förmodligen först efter matchen.

Ha de..


mitt gamla tangentbord

Sitter i Peters lägenhet framför hans dator som en gång i tiden varit min dator. Alltså, man får nostalgikänslor av att knappa på detta tangentbordet igen. Jag köpte de när jag var 15år gammal och det finns fortfarande. Trots att man använt laptop i över ett år nu så finns känslan kvar i fingrarna för att skriva på detta. Sjukt egentligen. Att få nostalgikänslor av ett tangentbord. Då har det nästan gått för långt. Men jag skiter egentligen i det, det får lov att vara lame med nostalgikänslor över något så nördigt. Jag har ju trots allt spenderat på allvar 1000-tals timmar med detta tangentbordet i knäet och skrivet hur mycket som helst med de. Det är nästan att jag ska publicera en bild på det men eftersom denna datorn inte har blåtand så kan jag inte skicka över bilden så då blir det inget.

I övrigt har vi haft en trevlig dag som har innehållit A6, holmgrens, pizza, media markt och bangolf. Peter spöa verkligen skiten ur mig i bangolf, han spela som en kung.  Jag tyckte att jag spelade bra vilket jag gjorde för att heta Wilmer Larsson men idag räckte det inte till. Peter vann med 46 slag mot mina 54.

Nu är det väl snart sova som gäller. Ska ta och köra hem till Trelleborg imorgon för att grilla med familjen och på söndag är det släktkalas. Ska bli kul att se släkten igen, är verkligen inte ofta man gör det. I övrigt så går mina funderingar på om jag ska måla om uterummet i Trelleborg nästa vecka så jag har någon sysselsättning, annars finns risken att jag kommer klättra på väggarna av rastlöshet.

Innan inlägget slutar så tänker jag också bara säga tack till Jesus. För er läsare som kanske inte är troende så betyder verkligen Jesus allt för mig, det är han jag lever mitt liv för. Jesus har välsignat och berikat mitt liv med så otroligt mycket så jag kan inte ens räkna upp det på en lista. Jesus är mitt allt. Det är värt att tacka för, jag hoppas att min tacksägelse aldrig sinar. Tack Gud för allt du gör för mig, tack för alla dina himmelska välsignelser som du ger mig. Hjälp mig att förvalta det du ger.

Godnatt allesammans! Gud välsigna er!


i smålands mörka skogar

Jag befinner mig just nu i Gnosjö. En ganska så ödslig plats där det inte finns särskilt mycket alls. Men likväl så har jag valt att spendera en del av min semestertid här för att hälsa på min mycket goda vän Stoffe, en barndomskompis som funnits med sen dag 1. Vi har spenderat tiden ganska sedvanligt egentligen, det har blivit mycket film, köpmat har funnits med i bilden, datorn har haft en central plats samtidigt som vi umgåtts helt vanligt också. Mycket trevligt! Idag drog vi iväg till Gällstad för att kika in lager 157 där Stoffe hittade både tröja och en rock. Själv så hittade jag två tröjor som jag tyckte var väldigt snygga men snåljåpen ryckte tag i mig och jag lät dom hänga kvar i Gällstad. Det var faktiskt väldigt passande att vi åkte just till Gällstad för jag hade glömt min nessesär i Ulircehamn så då kunde jag passa på att hämta den också.

En sak retar mig och det är Tele2! Om en vecka så upphör mina tjänster hos dom vilket innefattar hemtelefon och bredband (jag byter till bredbandsbolaget, mycket pris och prestandevänligare). Felet med Tele2 är att dom försöker debitera mig 600:- för att dom inte tagit bort en avtalsrabatt som jag tagit del av som bara skulle gälla en viss tid. Det upptäcker dom nu, en vecka innan mina abonemang ska avslutas och nu så fakturerar dom mig för detta. Jag blir så otroligt sur. Mina personliga åsikt är att dom får stå sitt kast ifall dom inte tagit betalt för sina tjänster, jag har betalt allt dom bett mig om. Suck! Jag kommer förmodligen tvingas till att betala annars får man väl inkassokrav på sig men jag ska se till så att dom pengarna ska Tele2 få slita ur mig av ren princip endast. Jag må vara lite tjurskallig och jag är väl medveten om det men i detta fallet så får jag vara de.

Nu har vi precis sett klart våran tredje film för kvällen, Pitch Black. Kanske sängdags snart... Imorgon bär min väg av till Jönköping och min vapendragare Peter Thörnberg.

Live long and prosper.



 


det gungar...

Jag har spenderat senaste veckan på shalombåten tillsammans med mina underbara ungdomar från Ulricehamn och det har verkligen varit en toppenvecka på alla sätt, jag kan ej beskriva! Jag kan säga att vädert har varit underbart, vi har haft sjukt roligt hela tiden men framför allt så har Gud verkligen varit närvarande och gjort så mycket i mångas liv. Det är så fantastiskt att få se Gud verka och att få se skillnad på mindre än en vecka. Det var många som jag tydligt kunde se tog steg och växte i sin tro och inget gör mig gladare.

Jag är så tacksam till Herren, Jesus är mitt allt! Det finns ingen större än honom!

Annars så gungar det fortfarande för mig sen jag varit ombord på shalom, men sånt får man väl helt enkelt bara ta och stå ut med. Efter Shalom så spenderades dagarna med en mycket god vän. Nu är jag hemma i Ulricehamn och imorgon så drar jag till Gnosjö för att hälsa på Stoffe. Ska dock ha en liten sovmorgon innan dess, den förtjänar jag.

Mycket kärlek till folket! /W


uppdatering, inte riktigt än

Tänkte bara säga att ni som väntar på en uppdatering får vänta lite till. Ha tålamod, inlägg ska åter igen flöda på denna blogg.

God Bless!


RSS 2.0