Paolo Roberto

Vad ska man säga.. Idag har jag minglat med Paolo Roberto (läs om honom på http://www.paoloroberto.com/). Han var i kyrkan idag och hade föreläsningar, han berättade om sitt liv och senare om hälsa för kropp och själ. Riktigt kul och spännande att lyssna när han pratade om sin proffskarriär och om hela fajten Paolo Roberto vs. Armand Kranjc. Det var så här nämligen att vi har hyrt ut kyrkan i två dagar nu till stans högstadieskolor där dom har haft killkonferens för killarna som går i åk.8, 9 och då var Paolo Roberto huvudtalare på konferensen. Så jag tog tillfället i akt och snackade lite med honom om det han sagt och sen så var jag tvungen och fråga hur pass fotbollsintresserad han är med tanke på hans italienska ursprung. Precis som jag gissade så var han naturligtvis grymt fotbollsintresserad som hela italienska folket är, han va till och med på plats och såg vm-finalen -82 när Italien vann guld. Nä, jag måste säga att han va en grymt go kille! Lätt att prata med, öppen. Sen fick han förmedla mycket bra saker på ett roligt men endå seriöst sätt till högstadiekillarna, grymt bra! Måste faktiskt ge en elogé till Ulricehamn högstadieskolor som arrangerar sådana här konferenser (ja, det finns en tjejkonferens också). Dom tar verkligen sitt ansvar när det kommer till att ge deras elever sunda värderingar.
          Förresten! Om ni mot förmodan skulle träffa Paolo Roberto någon gång så måste ni fråga han hur det var att tarmsköljas!! Jag låg nästan dubbelvikt i kyrkbänken när han berättade om denna fasansfulla upplevelse! Sjukt roligt!!!

Well. Take care now, bye bye then...

heroes

Jag har börjat följa en ny tv-serie, heroes. Den är sjukt spännande och allt för ofta helskum. Jag har laddat ner dom första 19 avsnitten på säsong 1 nu och sett alla. Nu finns det inga fler avsnitt släppta så jag kommer behöva vänta en vecka tills nästa släpps då jag kan ladda ner de. Retligt! Just nu när de börja bli så spännande! Attans! Nå väl, det finns väl en tjusning också med att följa en tv-serie när man bara kan se ett avsnitt i veckan. Jag får helt enkelt börja följa en ny serie, andra säsongen av 24 kanske? Risken är stor att de blir så.. Nä, nu är det sleeping time för mig, ska bli riktigt gött!

ps. idag var jag grymt manlig! Jag gick och såga ner buskar med en sorts motorsåg utanför kyrkan =P


Är det en dröm? Kan det verkligen va sant?

Jag ställer mig frågan hela tiden. Är detta en dröm? Jag nyper mig i handen och inser varje gång, nej, jag sover inte. Det är sant! Trelleborg spöade verkligen MFF med 2-1 i hemmaderbyt! Är det verkligen sant? Jag nyper mig än en gång med samma resultat, jag drömmer inte! I denna gastkramande kamp, i denna match, David mot Goliat så visar Trelleborg fightingspirit, hjärta, vilja, passion! Jag älskar när man hör, ser och läser om att sina spelare sliter som vargar ute på gräset för lagets skull. Det är vackert! Den kampen är som att läsa underbar poesi, det spelar vackert som en symfoniorkester, det är mitt Trelleborg! Mitt lag, dom vek sig inte mot Goliat! Är det säkert att jag inte drömmer? Det är säkert! Jag älskar mitt fotbollslag, Trelleborgs FF!
              När man älskar sitt lag så spelar det ingen roll hur man följer matchen, det är nervkramande i alla fall. I mitt fall så kunde jag tyvärr inte befinna mig på Vångavallens västra ståplatsläktare där jag brukar stå. Istället så var jag hänvisad till Radio P4 och Aftonbladets livescore-fönster. Men det gjorde inget. Det spelar ingen roll att jag fick dela med mig av radioetern med lokala sportsändningar från sjuhärads radio eller att det då och då dök in en och annan halvkass danshit, spänningen levde i alla fall. Vem kunde tro att se på en match i 2D skulle vara så spännande att man låg ner på golvet och inte vågade titta? Och andra sidan, vem trodde egentligen att när domaren Jonas Erkisson blåste i sin pipa efter 90min att resultatet skulle lyda 2-1? Jag hoppades långt inne i mitt hjärta att det skulle sluta så men jag vågade knappt tro det. Men det är sant! Trelleborg gick segrande ur detta barbariska derby som innehöll hela nio gula kort jämt fördelade i båda lagen. Vi gick segrande ur! Jag älskar mitt Trelleborgs FF!



(läs gärna matchreferaten från matchen om du inte gjort det)

http://www.svenskafans.com/fotboll/artikel.asp?id=164912
http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,1051650,00.html
http://www.expressen.se/sport/fotboll/1.649247
http://www.fotbollskanalen.se/fotbollskanalen/allsvenskan/544085.html (läs Ekwalls blogg också, 22 april)
http://www.trelleborgsff.se/matcher/matchrapport.php?id=90
http://www.mff.se/matchfakta/matchreferat.asp?Id=570&KomFran=FS (det bästa referatet enligt min mening)
http://www.trelleborgallehanda.se/multimedia/Bildspel/tffmff/ (matchen i bilder)


Nu kan jag sova gott i natt och resten av alla allsvenska nätter som ligger framför mig.

forza trelle heja di blåe!!!!

Jag måste bara skriva. Imorgon (senare idag beroende på hur man ser det) så är det årets absolut största match i fotbollserige! Trelleborgs FF - Malmö FF! Det är derby, det viktigaste derbyt. Lillebror mot storebror och enligt min mening ett stort hjärta mot en fet plånbok! Jag säger bara forza Trelle!! Till ande och själ så kommer jag finnas på ståplatsläktaren på vångavallen imorgon. Jag önskar bara att jag hade fått gå på matchen! Trelleborg, gör mig stolt! Vi kommer att vinna imorgon, jag tror på Davids seger över Goliat. Det funkar även i fotbollens värld. Visa laget från norr vad som händer om man spelar med vilja, kamratskap och hjärta! Trelleborg, laget i mitt hjärta, jag älskar mitt fotbollslag! Forza Trelle!!!!!!

image15

värme

Lova Herren, min själ,
ja, hela mitt inre skall prisa hans heliga namn!
Lova Herren, min själ
och glöm inte alla hans välgärningar,
han som förlåter dig alla dina synder
och botar alla dina sjukdomar,
han som återlöser ditt liv från förgängelsen
och kröner dig med nåd och barmhärtighet,
han som mättar ditt begär med sitt goda,
så att du blir ung på nytt som en örn.

Herren handlar rättfärdigt
och skaffar rätt åt alla förtryckta.
Han lät Mose veta sina vägar,
Israels barn sina gärningar.
Barmhärtig och nådig är Herren,
sen till vrede och stor i nåd.
Han går inte ständigt till rätta
och vredgas inte för evigt.
Han handlar inte med oss efter våra synder
och lönar oss inte efter våra missgärningar.
Ty så hög som himlen är över jorden
så väldig är hans nåd över dem som fruktar honom.
Så långt som öster är från väster
låter han våra överträdelser vara från oss.
Som en far förbarmar sig över barnen,
så förbarmar sig Herren över dem som fruktar honom.
Ty han vet hur vi är skapade,
han tänker på att vi är stoft.

En människas dagar är som gräset,
hon blomstrar som markens blommor.
Vinden drar fram över dem och de är borta,
deras plats känner dem inte längre.
Men Herrens nåd varar från evighet till evighet
över dem som fruktar honom
och hans rättfärdighet intill barnbarn,
när man håller hans förbund
och tänker på hans befallningar och följer dem.
Herren har ställt sin tron i himlen,
hans konungavälde omfattar allt.

Lova Herren, ni hans änglar,
ni starka hjältar som utför hans befallning,
så snart ni hör ljudet av hans befallning.
Lova Herren ni alla hans härskaror,
ni hans tjänare som uträttar hans vilja.
Lova Herren, ni alla hans verk,
överallt där hans välde är.
Min själ, lova Herren!


Det är värme en kall och regnig dag som denna....

historien om tampongkycklingen

En rolig grej bara som jag glömt skriva... I söndags  på cellgruppen så satt vi ute och fikade i gräset och småpratade lite, jag, emma, therese och jenny och då börja therese prata om grynet och att hon har gjort tampongkycklingar. När jag hörde det så tänkte jag det här är ett samtal som  jag inte behöver vara delaktig i så jag la mig ner på filten och låtsades som ingenting. Jag hann kanske ligga ner i 7s innan Jenny frågade: "vad är en tampongkyckling? är det när man målar en tampong gul och sen trycker upp den i en kyckling?". Om man säger så här, stämmningen blev helt tyst och va alla tre bara vände oss om och tittade på jenny och sen skrattade och frågade, hur kan du ens komma på något så äckligt? Nåväl, det va grymt roligt i alla fall och för er som inte vet är en tampongkyckling när man målar en tampong gul och ritar dit en näbb osv. ungefär sådana kycklingar man gjorde av toarullar när man gick på lågstadiet.

Over and out....

mitt kära tmu

Jag har spenderat dagen på Ralle (jag gick bibelskola och bodde där ett år)! Helt underbart att få komma tillbaka dit och träfffa alla lärare igen. Man saknar dom mer än vad man tror. Att få sätta sig ner och va med på en undervisningsdag är och va hur gött som helst. Tmu (Team med Uppdrag) arrangerade en ungdomsledardag idag och dom höll undervisning om barn/ungdomar som mår dåligt, som skär sig. Grymt bra undervisning. Ibland kan man stöta på sånt och då är de viktigt att veta hur man ska ta itu med det. Nä, Ralle i mitt hjärta!

Va ledig igår, riktigt skönt! Fick spelat lite innebandy, tvättat och bara slappat resten av dan. Det behövde jag. Helgen har varit helt fullspeckad men de va en riktigt rolig helg. Som en riktig bonus överraskning så kom Jonathan, Martina, Jonas och Rebecka förbi mig i söndags och åt middag. Månadens roligaste överraskning, solklart! Det är så sällan man träffar dom så det var med stor glädje jag offrade mina köttbullar och lite fullkornspaghetti. Riktigt gött att träffa goa vänner.

Nä, ska jag va ärlig så är jag nu ganska trött. Känns som om jag avslutar alla mina blogginlägg med att jag är trött. Hoppas inte att jag gör ett trött intryck av mig själv, är ganska alert annars. Men nu så ska jag gå och njuta en pirog och kanske lite glass tillsammans med en go film.


Jesus Rules!!!


ungdomsrum

Dagen var äntligen här, dagen då ungdomsrummet skulle gå in i operation renovering. Stack till kyrkan vid 10 imorse där jag hade bestämt med ungdomarna att vi skulle samlas. Vi drog igång arbete och höll på konstant hela dagen, de va klart vid typ 21. Sen har vi ju mycket mer och göra, men de vi kunde göra för stunden gjorde vi. Det blev riktigt snyggt! Bättre än vad jag förväntade mig (bilder kommer vid senare tillfälle). I övrigt så är det egentligen inte mycket att säga om själva renoveringen.

Annars hände det en grymt bra sak idag, ett av mina livsmål har gått i uppfyllelse: att klassas som stamkund på pizzeria! Det hela startade med att ungdomarna och jag beställde pizza på Adriatic för 600:- och jag körde ner och skulle hämta dom. När jag betalt alla och skulle gå så säger dom till mig, "vi bjuder dig på en extra fanta (2l)"! Det var som tack för att jag handla där och fick andra att handla där. Men det stannar inte vid det, senare så fick jag ett samtal av jocke axelsson. Han frågade om det fanns några goa pizzerior i stan och så klart tipsade jag om Adriatic, körde ner och visa vart den låg och när dom såg mig igen och att jag kom dit med fler folk som skulle käka (4pers) så bjöd dom mig på ytterliggare en fanta! Grymt kul! Jag är verkligen stolt över detta, jag har alltid velat bli stammis på en pizzeria där dom känner mig och jag känner dom och nu för första gången i mitt liv så börjar jag känna en ingång i detta. Grymt gött!!


Nu ska jag sova, är sjukligt trött!


ps. va nära på att åka fast för fortkörning idag, äckligt nära! så det tänker jag inte berätta om ds.


rakhyvlar

Jag måste faktiskt ge en del telefonförsäljare en eloge. Tre företag har ringt hem till mig i år och erbjudit mig ett gratis provapå paket med rakhyvel och medföljande blad, riktigt bra grejor. Sen så fort de kommit på posten har jag ringt och avbokat att jag inte vill ha mer, alltså fått en gratis hyvel. Det är ju hur schysst som helst! Med tanke på min grova skäggväxt så kommer dom här tre hyvlarna med blad täcka en årsförbrukning för mig, minst sagt. Så, tack alla ni ihärdiga dryga telefonförsäljare för att nu bjudit på ett års rakning gratis!


resultat av dagens lista

Jag hann nästan göra allt de jag skulle. Jag bytte däck. Jag diskade och städade. Jag hann med att skriva undervisning till cellgruppen. Jag har fixat med inköpslista (inte helt klar, men jag har jobbat med de). Jag han tyvärr INTE springa, riktigt surt. Får göra det imorgon. Jag hann faktiskt göra mer saker på min lista, samtidigt som jag bytte däck så passa jag på att byta olja + oljefilter på bilen samt fixa upphängningen till avgassystemet. Så det är min ursäkt till varför jag inte sprang.

Riktigt konstigt, bilen går mycket bättre nu sen jag bytta olja. Nåväl, så länge bilen går är jag glad!

Godnatt

dagens lista

Idag ska jag försöka hinna byta däck på bilen. Jag ska ut och springa. Jag ska diska och plocka undan lite saker i lägenheten. Jag ska fixa inköpslista till ungdomsrummet. Jag ska fixa med undervisning till kvällens cellgrupp. Alltså betyder det att jag måste sätta igång. Jag rapporterar ikväll om hur det gick.  - Fil 4:13


påsk

var ska man börja? vad ska man skriva? påsken är så stor och vi behöver hjälp till att förstå hur stor den är. Vi kanske tror att julen är den största högtiden på året, rent komersiellt är den det men om vi verkligen tänker på vad våra högtider betyder så är påsken utan tvekan den största.

Jag har fått ha den underbara förmånen att fira påsken genom att få tillbe Jesus, den korsfästa Jesus, den uppståndne Jesus. Precis så borde påsken firas! På skärtorsdagskvällen fick jag ta emot nattvarden för att påminna mig om vad Jesus gjorde för mig. Att få fira påsk är något fantastiskt, vi tänker kanske inte så ofta på det. Påsken har kanske blivit en "get to gether" för släkt och vänner eller så handlar den kanske om påskharar, ägg eller godis. Nej! Vi måste få minnas vad påsken är! Påsken är så mycket större! Påsken är den största symbol på kärlek. Långfredagen firar vi för att minnes historiens största kärleksgärning, när Gud själv som människa bar hela mänsklighetens synd och dog av egen fri vilja uppspikad på ett kors för dig och mig. Ibland så kanske vi minns långfredagen som en dag av sorg för att Jesus dog. Men jag vill inte minnas långfredagen så. Jesus valde att dö, det var därför han blev människa. Långfredagen är en dag som vi ska fira med glädje! För på långfredagen så gick Jesus i döden i vårt ställe, han återupprättade människan. Långfredagen är en fantastisk dag, den bör firas med stor glädje och eftertanke. Uppståndelsedagen, kan vi inte byta namn från "påskdagen" till "uppståndelsedagen"? Hade inte Jesus uppstått från det döda så kan man slänga hela kristendomen i papperskorgen för då är den inte värd ett skvatt. På uppståndelsedagen bevisade Jesus vem han verkligen var, Guds son! Hade inte Jesus uppstått från de döda så hade han bara varit en vanlige människa, en lögnare. Men nu är inte så fallet, Jesus uppstod! Allt han sa va sant! Han är Messias, Guds smorde! Han är min personliga frälsare! Glädje! Detta är påsk! Förstår vi verkligen vad påsken är? Förstår jag? Jag kan beskriva med ord. Men detta är så stort så jag tror aldrig att vi kommer förstå vidden av det. Men jag är så tacksam till påsken för den hjälper mig att minnas vad som är relevant, vad som är viktigt och vad som är sant.

Tack Jesus för påsken! För allt vad du gjort för mig! Tack min älskade Jesus för att du har tagit all min synd och skam på korset och jag får komma till dig precis som jag är. Tack Herre för din kärlek, den betyder allt för mig! Hjälp mig att aldrig glömma vad du gjort. Påminn mig städigt. Herre hjälp mig att lägga ner mitt liv inför dig, även dom bitarna jag allra helst vill ha för mig själv. Jag vill ge dig allt! Tack Jesus!


Glöm vad påsk är! Glöm inte att den berör dig! Påsken är relevant och viktig för oss alla vare sig vi vill det eller inte!

image13

vänner

Simon har varit och hälsat på mig ett dygn och jag måste säga att de va jättekul! Simon är min underbare skånebrorsa som gick med mig på bibelskola livskraft för två år sedan. Vi var bra vänner under året men sen vi sluta kan jag inte påstå att vi haft jättemycket kontakt utan de har blivit att man träffats nån gång då och då. Men det är så skönt att när vi träffas så har vi samma goa relation som vi hade bibelskolan. Vi kan prata om allt roligt ytligt men går också ofta/alltid på dom djupare andliga planen i livet utan att skämmas. Det är en sån enorm glädje att få ha en vän som Simon som man kan prata med utan att de blir krystat. Jag är väldigt tacksam till Gud som gett mig så underbara vänner, det är en sån välsignelse att få ha dom. Tack Simon för att du är den du är. Love u bro!

Förresten, jag måste skriva det med. Det är så roligt, Simon har äntligen fått en flickvän och en rikigt go en också av vad jag fått höra och fått intryck av. (hoppas att jag fick skriva de, tror ifos inte att så många läser min blogg)

Nu är det dags att knarka kudde för min del, ska upp om 5h.. Varför gör jag så här mot mig själv?

han unnar sig

Jag unnar mig! De är helt sjukt vilket vanligt uttryck de har blivit i mitt liv, inte bra. I vilket fall som helst så åkte jag och Simon (kompis från bibelskoletiden) till lager 157 idag för att kolla lite biliga kläder, de är ju inte varje dag Simon befinner sig i Ulricehamnstrakten nämligen. I vilket fall som helst så strosa vi runt där inne och kollade igenom sortimentet, hitta inget speciellt. Sen kom vi till galsmontern och där ser vi klockor för 250kr stycket och jag ser Dieselklockor, precis sådana jag trånat efter i 1,5 år nu. Egentligen så ska man ju inte skryta om pris men i detta fall måste jag nämna de eftersom annars kommer man aldrig förstå vilket fynd jag gjorde. Klockan som jag köpte för 250kr kostar normalt i butik 1700 spänn! Fatta vilket kap! Men det hela sluta inte där. På en annan hylla i samma glasmonter fick jag syn på ett par solglasögon och jag är normalt inte en solglasögonkille men dom här gilla jag. Det va också ett par Dieselbrillor och dom var sjukt nedsatta! Från 1000kr till 100kr! Ytterliggare ett enormt kap!! Helt sjukt! Jag är solklart nöjd med min shoppingdag måste jag erkänna!

       



gummiklubba

Sitter och pratar med Peter just nu i telefon. Det är synd om Peter, hans liv är förstört, hans innebandyklubba knäcktes igår. Jag lider verkligen med honom, det gör ont när sånt händer. Jag kan bara föreställa mig hur det skulle kännas om min klubba gick sönder. På tal om min klubba, den är två år gammal och den har tjänat mig väl. Det är en god vän som alltid funnits där men nu så börjar man känna att klubban börja svikta. Det finns tok för mycket flex i den när man ska skjuta, det är som en gummiklubba. Nu mera när man spelar innebandy och skjuter så sneglar man alltid oroligt ner på klubban efter varje skott och hoppas att den inte gått sönder. Jag hoppas innerligt att den kommer hålla våren ut. Nu är annars en bra tid att köpa ny klubba när det är utförsäljningstider. Vem vet, kanske en ny trogen vän finns i mitt liv snart? Men än så länge är jag tacksam för den jag har, jag hoppas att vår relation kommer att fortsätta många matcher till.

                                                                                       

halleluja moment

Idag har varit en helt underbar dag! Egentligen har inget speciellt alls hänt idag, degt har varit en typisk söndag men endå har den stuckit ut ifrån mängden. Vet ni vad det är? Jag vet vad det är! - Gud!

Jag vaknade som vanligt, steg upp som vanligt. Tänkte ta min PA (Personlig Andakt) och börja dagen. Normalt under min PA så brukar jag ha på en lovsångskiva i bakgrunden men eftersom min cd-spelare krånglar så startade jag datorn och fastnade där. Snacka lite med stoffe på msn sen var det dags att fixa sig i ordning för att gå på möte. I denna förberedelse så stannade jag upp och tog en liten bönestund, inget märkvärdigt alls men jag blev så oerhört välsignad av de! Detta följde mig hela dagen, det liksom bara bubblade inom mig. Det har varit en helt fantastisk dag som Gud verkligen har fått prägla, jag är så tacksam till Gud för sådana här dagar. Det är ny bensin i en småtrött motor som kommer göra så att den går ett bra tag till.

För er som kanske läser bloggen. Gud är det mest naturliga och mest fantastiska som hänt mig i mitt liv. För mig finns inget större. Därför så kommer min blogg vara präglad av Gud eftersom Gud präglar mitt liv på så många sätt.

Nå. Det va de för mig. Peace Out!

tema för kvällen: sist

Måste börja med att säga att det var väldigt trevligt hos Emma ikväll. En annorlunda lördagskväll där man även fick träffa lite nya ansikten och det är inte varje dag man gör de...

Efter att ha tränat på slipsknutar i veckan så kände jag mig väldigt nöjd idag när jag lyckades få till knuten på andra försöket, så de va en stolt Wilmer Larsson som lämnade hemmet ikväll ska ni veta! När jag väl kom dit så upptäckte jag att jag var den alla väntade på mig då jag endast var 10min sen. Som en isbrytare för kvällen så hade Emma gömt kinderägg i trädgården som alla skulle hitta. Det gick som en dans för alla utom jag, som sista man kvar gav jag upp och lyckades övertyga skaran att jag förtjänade det kinderägget som låg inne i kylskåpet. Vid kaffet strax efter när samtalen börja tendera att övergå i lite mer tystnad så kläcktes ideén att ha en liten minitävling med en kinderäggsleksak, sammanfattning: jag kom sist i tävlingen. Kvällen fortsatte med en "slåtärning-tapåsigvinterkläder-ätachokladlek" där det gick bra för alla utom mig och Christian (ungdomsledare i missionskyrkan, Ulricehamn). Hopplösheten blev större när man såg bit efter bit försvinna men till slut så fick jag dock i mig en ruta choklad vilket jag var väldigt stolt över. Middag, pratstudner och film satte prägel på resten av kvällen. När det hela närmade sig sitt slut så upptäckte jag till min ringa förvåning att jag var sista gästen kvar (som inte skulle sova över) och då fattade jag beslutet att gå hem. Så jag lyckades hålla temat "sist" hela festen men det kan jag bjuda på, jag hade trots allt väldigt trevligt.

Nu hör jag bingen ropa efter mig, vi ses...


(slips förvandlas till knut som binder ihopa helheten)
   

RSS 2.0