en snabb blogg

Jepp, det lär de få bli nu. Ska pysa alldelse strax. Det är otroligt fint väder ute och jag sitter inomhus, har fastnat framför Franska Öppna på Eurpsport (tennis). Det är Nadal - Nieminen som spelar och ju mer jag tittar destu mer växer suget för att få lira tennis igen. För er som inte vet så har jag en nio år lång tenniskarriär i ryggen. Men jag blev aldrig särskilt bra för jag vet inte, jag tog de väl inte tillräckligt seriöst. Men nu är jag riktigt sugen på att spela! De hade verkligen varit kul ifall man kunde börjat spela aktivt igen men på ploj. Undrar hur mycket man har kvar av tennisen i kroppen? Jag är ju både fysiskt och mentalt starkare nu än vad jag var då så slipar man till tekniken och spelet så blir de nog spel av det hela. I övrigt så är volleybollsuget stort efter förra helgens turnering i Aneby. Jag och Magnus slutade femma fick jag höra nu i efterhand. Det var verkligen så sjukt roligt att spela så jag finner inte orden...

Nä, nu är det ett besök hos David och Ingegerd tillsammans med kamratstödjarna som väntar. Byebye

adriatic

Igår så fick jag reklam i brevlådan. Där fanns ett utskick från pizzeria Adriatic med erbjudande om valfri pizza inkl. dricka för 45kr. I höstas så hände det tragiska att Adriatic bytte ägare. Jag hade lärt känna dom gamla ägarna och vi hade liksom blivit lite kompisar, till och med så att vi hälsar när man springer på varandra på Ica. Dom gjorde asgoda pizzor, både kebab och vanlig. Det har varit ett mål i mitt liv att bli stammis på en pizzeria där folket som jobbar där lär känna en och de målet var uppnått enda tills dom bytte ägare. Men i vilket fall som helst, reklambladet. Idag så efter vi haft utvärdering med kamratstödjarna så tänkte vi käka lunch tillsammans och lotten föll på adriatic för de var så billigt. När jag kommer in genom dörren så ser jag till min stora förvåning dom förra ägarna! Jag blir hur lycklig som helst och dom kände fortfarande igen mig och vi hälsade glatt och checka läget med varandra och då blev det naturligt att ta min standard, en pizza "Ulricehamn" som innehåller kebabkött, champinjoner, lök, isbergsallad, pommes och kebabsås (stark). Det var verkligen glädje att få se dom igen! Efter vi betalt och jag gått ut med pizzorna till bilen vart jag tvungen att gå in till dom igen och verkligen säga att jag tyckte de va roligt att dom kommit tillbaka och att jag saknat dom. Jag är så glad över att dom är tillbaka, helt sjukt!

Ikväll i kyrkan har vi haft besök av pastor John Derneborg från Vänersborg. Han har undervisat om gemenskap tillsammans med den Helige Ande och om den profetiska gåvan. Det var mycket bra och jag blev verkligen peppad till att växa i det profetiska. Det kändes som om de verkligen var längesedan jag hört en riktigt djupgående bibelundervisning trots att han bara skrapade på ytan idag men det var verkligen intressant. Kvällen var indelad i två pass där John undervisade första passet och andra passet så satt vi i små bönegrupper och bad för varandra och lyssnade in Guds tilltal till varandra, riktigt coolt! När alla var färdiga så bad han att alla som upplevt säkert att dom fått ett tilltal från Gud skulle räcka upp sin hand och det var lätt mer än hälften som fått något från Herren. Väldigt uppmuntrande att se! De häftiga i detta var ju att de var vi "vanliga kristna" som hade bett och fått tilltal till varandra och att de inte skett genom någon "superkristen". Det visar på att Gud verkligen kan använda alla och tala genom alla.

Nu är det sömn som gäller, välbehövlig sömn. Godnatt!


Please take from me my life when I don't have the strength to give it away to you
Please take from me my life when I don't have the strength to give it away to you, Jesus.


hjälp

Herre, hjälp mig att sluta leka och istället börja leva

ditt ord är mina fötters lykta, ett ljus på min stig

Hur kan en ung man bevara sitt liv rent?
När han håller sig till ditt ord.
Jag söker dig av hela mitt hjärta,
låt mig inte fara vilse från dina bud.
Jag gömmer ditt tal i mitt hjärta
för att jag inte skall synda mot dig.
Lovad vare du, Herre!
Lär mig dina stadgar!
Med mina läppar förkunnar jag
alla domslut från din mun.
Jag jublar över dina vittnesbörds väg
som över stora skatter.
Jag vill begrunda dina befallningar
och tänka på dina vägar.
Jag har min glädje i dina stadgar,
jag glömmer inte ditt ord.

Din muns undervisning är bättre för mig
än tusentals stycken guld och silver.

det kallas fingertoppskänsla

Idag hände nog en av dom mest coola sakerna någonsin. Mer fingertoppskänsla har jag nog aldrig haft i hela mitt liv. Det hela börjar i fredags då jag åkte runt till alla studenter med bilen och kolla på bensinmätaren och upptäckte att den var på det nedersta röda strecket men jag tänkte att jag inte behöver tanka för det finns alltid mer bensin kvar i tanken än vad man tror. Så jag struntade i att tanka helt enkelt och detta trots jag märkte att bilen hosta till i uppförsbackarna i denna stad. Idag skulle jag köra igen, körde till kyrkan och skulle köra hem från kyrkan men istället för att köra hem så körde jag till Carlséns för att äta lite mat. Zeipel och Danne åkte med i min bil. Vi märkte alla hur bilen hostade på vägen ut och när vi passerade Shellmacken så tänkte jag "vi kommer längre". Fortsatte ca. 500m då jag märkte hur bilen hostade till igen och denna gången lite mer och jag såg 50m längre fram en Uno-X mack där jag svängde in för jag tänkte att nu får det räcka. Under tiden jag rullar fram mot bensinpumpen dör bilen för att bensinen tog slut så jag rullade dom sista metrarna på friläge bara och stanna precis vid pumpen. Jag berätta för grabbarna att bensinen tog precis slut här och det var så sjukt osannolikt att det skulle bli så exakt. Iskallt att gå ut och tanka efter att ha kört tanken exakt snustorr. Jag har nog aldrig varit med om större fingertoppskänsla någonsin i hela mitt liv! Helt otroligt!

Det enda negativa med detta var att att bensinen är dyr och min tank rymmer 70 liter vilket innebär att fulltanken kostar sjuka 920:-!! Det är bara att bita i det sura äpplet..

Annars har helgen varit speckad och just nu är jag grymt trött och välförtjänt av en riktigt god natts sömn. Mötet idag gick jättebra tyckte jag. Fick hålla i min tredje dopförättning när jag döpte Kalle Bäck, en grymt bra kille med ett väldigt stort hjärta! Jag höll i en lite annorlunda predikan idag. Inledde med ett bildspel från Hultsfredfestivalen där jag berättade om hur det är att vara där. Vi är ju ett gäng ungdomar från kyrkan som ska dra dit och evangelisera vilket ska bli sjukt coolt! Jag snackade lite om hur det är att som kristen vara på Hultsfred i den uppgiften, hur det är att möta nya människor och vilka människor man möter. Sen efter det pratade jag om vikten av att leva aktivt i sin relation till Jesus Kristus och med aktivt så menar jag inte bara att tänka fräscha tankar eller att vilja göra saker utan att leva aktivt i den mån av faktiskt konkretisera sin tanke och vilja till handling. Den bistra sanningen är ju att om jag tänker uppmuntrande ord om en annan människa utan att säga det så kommer min medmänniska aldrig bli uppmuntrad av mina tankar utan man blir uppmuntrad av orden. Ett aktivt kristet liv är ett spännande liv. Jag har hört massor med gånger att leva som kristen är det mest spännande man kan göra samtidigt som man sett allt för mycket i kyrkan som inte alls är spännande och denna ekvation stämmer ju inte då. Ett kristet liv är bara spännande när man väljer att leva aktivt i sin relation till Jesus och den Helige Ande. För att tala bildligt, det är ju inte spännande att stå i båten medans man har en chans att gå på vatten utan det är ju spännande att gå på vatten. Att hoppa fallskärm sägs ju vara en grymt häftig upplevelse, tyvärr så har jag aldrig testat. Det krävs ju mod att våga hoppa, det kostar ju på. Man måste möta sin rädsla, ge upp sin trygghetskänsla osv för att hoppa men när man väl hoppat så är känslan häftig och när man landat så är man sjukt stolt över att man hoppat och man är en mäktig erfarenhet rikare. Det hade ju inte varit lika häftigt att bara lära sig packa fallskärm i ryggsäck och träna hoppteknik på marken. Samma sak är det att vara kristen, man kan vara det på två sätt. Inaktiv eller aktiv. Det är de aktiva livet som är det spännande och det är där vi hittar det lärjungaskap som Jesus efterfrågar när han ber mannen som är rik att sälja allt och ge de till dom fattiga. Kostnaden av ett spännande kristet liv är vår bekvämlighet, vinsten av att ge upp sin bekvämlighet är det coolaste livet du kan tänka dig. Att få känna universums skapare och din frälsare, sjukt coolt! Det står i bibeln att det som är omöjligt för människan är möjligt för Gud vilket innebär att när vi lever ett kristet liv får vi vara med och göra omöjliga saker. Sjukt spännande och inspirerande. Så min uppmuntran till alla ni som läser, våga sträva aktivt efter att få mer av Gud, våga be om mycket, lär känna den Helige Ande ännu mer. Gud är en gränslös Gud vilket betyder att vi inte ska sätta några gränser för Gud.

Gud blickar ner från himlen på människors barn för att se om det finns någon förståndig, någon som söker Gud.
Psaltaren 53:3


studenten

Idag har det varit en hektisk dag, en hektisk men rolig. Det har varit studentdag i Ulricehamn. Allt starta med att jag försov mig till bönen imorse, jag var sjukligt trött. Har inte riktigt kunnat sova ordentligt denna veckan och det är irriterande. Nåväl, efter bönen så var det raka vägen till jönköping för att inhandla studentpresenter och det gick helt okej. Hem, fixa blommor, duscha och svida om sen var det akutfart till tingsholmsgymnasiet som gällde för dom skulle precis börja springa ut från trappan. Jag hade fem rosor med mig och jag skulle hänga på fyra som jag visste om. Therese, Nathalie, Tina och Johannes. Den femte var just in case ifall jag glömt bort någon. Raymond Rodriguez fick den femte. Sen kom det traditionella traktortåget genom stan där alla åker runt och sjunger/skriker för fulla muggar. Man kan inte göra något annat än att stå bredvid och minnas själv hur det var, man saknar det, studentdagen var extremt rolig!
Sen vart det mat och faktiskt dagens höjdpunkt. Vi startade hemma hos Lidbergs (Nathalie) där Christian hade dragit fram grillen och till efterrätt var det en äkta direktimporterad skånsk "spiddekauga" (spettkaka för er som inte hänger med i svängarna). Så otroligt gott!! Efter denna delikata efterrätt så bar det av till Tina, följt av Johannes och en avslutning hos Tess. Efter varit på fyra studentskivor så är man ju ganska mätt och de är jag fortfarande. Jag kom hem i lugn och ro klockan 21.30 cirka och satte mig i soffan för att njuta och slappna av, tyvärr så gick inte det för att fastighetsskötaren hade bestämt sig för att klippa gräsmattan med motorgräsklipparen och eftersom jag har lägenhet på bottenplan med gräsmatta utanför fönsterna dirket så blir man påverkad av detta, suck.. Vem klipper gräs halv tio på kvällen en fredag?


"en spiddekauga"


Nu så är den putsning av både predikan och lägenhet som står på agendan innan jag beger mig till Aneby imorgon för att spela beachvolleyboll. I övrigt så är helgen fullspeckad med bröllopsplanering, gött!

Kram och hej!

där satt den

Idén liksom bara flög in i mig under frukosten idag, som en blixt från ovan kan man säga. Jag vet precis vad det ska stå på min gravsten den dagen det är aktuellt. "To be continued..." Kan det bli mer klockrent än så? Så skönt att redan ha kommit på detta, nu behöver jag aldrig mer tänka på det. Vilken start på en bra dag, jag är nöjd!


bästa stunden på dygnet

Klockan är nu 23:46 när jag börjar skriva detta inlägget och det är just den här tidpunktne på dygnet och några timmar framåt som är dom bästa. Egentligen har det inget med klockan att göra utan det är atomsfären och lugnet som råder när det går från kväll till natt. Folket somnar in och man själv sitter uppe och njuter av en avslappning som inte går att beskriva. Det är vid sådana här stunder det verklien passar med lite lugnare musik, rofylld musik. Just nu så strömmar Luciani Pavarottis mjuka röst ut ur mina högtalare när han framför låten "miss sarajevo" tillsammans med Bono. Jag skulle nog kunna säga att det är min absoluta favoritlåt och det är noga övervägt och med mycket eftertanke jag säger de.

Vet ni, det finns mer fördelar med denna tiden på dygnet som jag uppskattar. Min erfarnhet är att det är lättare att höra/lyssna in Gud nu. Det är något med att allt annat har stannat upp, dagen har stillat sig, ens liv har stillat sig, tankarna har slutat fara överallt och ingenstans. Det är ofta nu man kan lyssna in Gud när allt annat är tyst. Jag tror att lugn och ro, att ha tyst omkring sig är något speciellt. Inte undra på att kloster (eller min bild av kloster) har det tyst och stilla. Bön tyst och lungt, eller så är det kanske bara att man sitter tyst och försöker lyssna till Guds röst i stället för att höra sina egna ord. Jag uppskattar i alla fall lugnet och tystnad trots att jag är en livlig och högljudd person. Som det mer och mer uppenbaras för mig, man är ju lite av en mix.

Nä, nu ska jag fullfölja det jag påbörjat. Söndagens förkunnelse. Eller, det blir mer vitnessbörd än förkunnelse... nja, nä. Det blir både och. En mix. Det ligger väl i linje med min personlighet.

Godnatt och Gud välsigna er alla. Undertecknat - Karl Wilmer Larsson.

förnyelse

Upptäckte innan idag när jag skulle loggan in på bloggen för att skriva ett inlägg att det inte gick. Bloggplattformen håller på att byta plattform. Det var ganska så frustrerande eftersom jag hade något att skriva just då och nu när jag skriver så har jag tyvärr glömt bort vad det var som jag skulle skrivit innan.

Men men, jag är inte den som är den. Hoppas att den här nya bloggplattformen kommer att fungera bättre och dagen till ära så passar jag även på att ändra utseénde på bloggen.

Annars så har dagen inte innefattat några speciella händelser eller tankar. Jag ska förbereda mig inför söndag och just nu så har jag extremt svårt att komma till skott. Dessutom är jag illamående eftersom jag käkade en godispåse alldelses för snabbt.

Jag skriver nog något mer senare... byebye

bilder från gbg

Det har publicerats bilder från göteborgsvarvet nu. Jag hade gärna lagt ut dom här men jag kan och får inte göra det så, tyvärr. Men man kan se bilder om man går in på http://www.photomotion.se och söker på mitt startnummer 10601 så dyker där upp fem bildträffar.

----------------------------------------------uppdatering-----------------------------------------------

Nu har jag lyckats göra en fuling, hoppas att folket på photomotion inte läser min blogg... Nu kan ni se bilderna här istället =)

    

image206

grabbhelg

Klockan har redan hunnit bli väldigt mycket denna söndagskväll/natt. Jag borde ligga i säng för längesen redan men nu gör jag inte det, inte helt olikt mig själv faktiskt. Det har varit en helg med saker att göra hela tiden samtidigt som man kunnat koppla av. En grymt bra kombination. Grabbgänget har ju varit här hos mig hela helgen, vi har bott och levt sex personer i min lilla etta men det har fungerat över förväntan bra faktiskt. Det har varit fantastiskt roligt att träffas igen, det har verkligen varit riktigt kul på alla sätt! Det är fantastiskt att vänskapen oss i mellan sitter kvar lika bra som den gjorde när vi sluta bibelskolan för tre år sedan. Vi är inte det gänget som hör av oss till varandra jämt och ständigt men likväl så förblir vi brödrar, det är en sann välsignelse. Det är verkligen en välsignelse att ha vänner som man kan få delat livet med. Tankar, funderingar, känslor, allt. Jag är så tacksam för mina vänner och jag vill bara säga det att ni betyder väldigt mycket för mig.

Helgen har kantats av mångt och mycket. I fredags så introducerade jag dom för Ulricehamns kallbadhus och det var en dirket succé. På det blev det sen ett besök på Campino där alla åt pizza utom Jonas som fegade ur och tog en kycklingsallad istället för han skulle springa göteborgsvarvet dagen efter. Jonas, vi tycker om dig i alla fall trots att du åt kycklingsallad. Hemma sen så kollade vi på när Sverige åkte ut ur hockey-vm och spelade poker. Nybörjarturen var överflödande hos Jonathan när han satt vi bordet och försökte se ut som ett proffs med solbrillor. Jag är väl kanske en smula knäckt över att jag förlorade mot honom i headsup efter vi slagit ut alla andra, så surt! Göteborgsvarv dagen efter och kvällen blev det i Ulircehamn där vi hade ytterliggare två omgångar poker. Jag kom sist i första omgången men där skyller jag på utmattning från varvet. Medans dom andra spela klart samlade jag kraft inför nästa omgång där det blev jag och Jonas vid finalbordet men även där tappa jag greppet när jag överspelade mitt par i sexor och sen så kunde Jonas kamma hem det, så surt igen! Tvåa två gånger, jag förtjänade verkligen en vinst. Söndag var det sovmorgon sen frulle med rikigt fin sill från götet som Bondesson fixat, sen slöa vi och fick även bett tillsammans innan folket började skingra sig. Det blev ett litet efterhäng framför Xboxet och fifa 08.

Måste verkligen understryka att det varit en trevlig helg på alla sätt! Tack för att ni gjort den så bra! På återseénde...


    

21097,5 meter

Idag har jag sprungit 21097,5 meter genom göteborgs gränder tillsammans med ca. 45 000 andra människor som är lika korkade som jag. Göteborgsvarvet á la -08 var rent tidsmässigt det sämsta göteborgsvarv jag genomfört. Jag gick i mål med tiden 1h 53 min blankt. Men om jag räknar in mina dåliga föreberedelser så förtjänar jag inte att få en bättre tid. Skillnaden detta varvet mot förra var att jag efter 13km började få värk i knäna och tyvärr så förstörde detta mitt lopp. Just nu så skulle jag säga att mina knän är som ett par gångjärn som inte smorts på evigheter, alltså stela, svåra att använda och nästan så att det låter när man stänger. Liten överdrift men jag hoppas att ni förstår bilden. Nä, det var verkligen en plåga detta året att ta sig runt, man är helt död nu i efterhand och jag kommer nog vara halvdöd i några dagar framöver.

Trots att all min energi idag gick åt att fokusera på löpandet så lyckades jag endå att urskilja två roliga anekdoter från årets varv som jag måste dela med mina trogna läsare. Den första saken märkte jag i slottskogen redan efter ca. 3km, det sitter en liten blåsorkester och spelar trevlig musik. Det roliga är att dom spelar låten som är introt i tv-serien M.A.S.H vilket är en väldigt mysig låt. Men de få människor vet om är att den låten heter "Suicide is painless" och att spela den låten när det springer förbi 45000 löpare som verkligen plågar sig igenom varvet så ja... Det är en väldigt komisk situation. Den andra saken är att efter 17-18km på vasagatan så springer man förbi en skylt där det står "Har du ont? Vi kör löpare gratis till målet..." Eftersom att jag verkligen sprang med smärtor så var detta extremt lockande och bara stanna. Dom som satt upp den skylten borde ha stryk.

Grabbarna och jag spelar poker tillsammans och tyvärr så har jag hamnat ensam i "loserslounge". Adjökens...

tvättens börda vilar tungt över mitt liv

Ja, det kan man minst sagt säga. Efter att både ha skjutit upp mina tvättuppgifter och ha glömt tvätta på bokade tvättider så var det idag dags för att gå sitt öde till mötes. Vi snackar om ett berg av tvätt som jag har varit tvungen att fördela på fyra maskiner. Men i ärlighetens namn så är det faktiskt ganska så skönt att få det gjort eftersom nästan alla kläder var smutsiga och det sitter i en odör av grillrök så ska de bli skönt att få tillbaka delar av sin gaderob igen. I övrigt så flyter liver på. När ens problem i livet rör sig om så banala saker som tvätt så ska man vara väldigt tacksam. Det är jag. Tacksam till att jag lever ett gott liv, ett rikt liv på alla sätt och vis. Jag saknar inget utan om något så lever man i överflöd. Jesus har berikat och välsignat mitt liv på så många sätt, skulle jag skriva ner allt så skulle bloggen fyllas snabbt. Jag skulle dessutom inte orka skriva allt och ni skulle förmodligen inte orka läsa det till slut, så, what's the point?



Från en sak till en annan. Visst är det typiskt att när man väl ligger i sängen skönt, har datorn i knäet, tvätten i maskinen och man tycker att de är trevligt att skriva några rader på bloggen så blir man bajnödig. Hur ska jag kunna koncentrera mig nu? Det går ju inte. Suck, är så illa tvungen att förflytta mig till toa... på återseénde.

reunion

Jag är ledig i helgen, ska bli väldigt skönt men framför allt väldigt roligt! Det kommer nämligen vara grabbreunion i Ulircehamn i helgen. Gänget från livskraft 04/05 kommer hit och vi ska umgås tillsammans. Gänget består av sex personer, jag, Peter, Petter, Jonas, Jonathan och Kalle. Det ska verkligen bli hur kul som helst att träffas tillsammans igen för det har vi inte gjort sen.... ja, när va det sist? Jag minns inte.

Gubbar, ni är iaf hjärtligt välkomna till Åsundens pärla!

Helgen innehåller också det beryktade göteborgsvarvet som jag ska ta mig igenom. Jag kommer inte springa ensam för Kalle och Jonas ska också löpa. Men bajs alltså, jag är inte taggad någonstans för att ta mig runt och dessutom så börjar jag just nu känna av en liten förkylning i kroppen. Näsan är täppt och jag nyser lite då och då (nej, det är inte gräsallergi). Det kommer bli svettigt att springa dom 2,10975 milen.

Nä, lunch hos Junioren nu, byebye..


tatuering

Jag har länge velat tatuera mig men jag har aldirg gjort det. Jag har inte vågat och dessutom så har jag inte varit säker på något motiv vilket man verkligen måste vara när man väl tatuerar sig. Mina tankar har alltid gått mot att ha ett stort grovt kors över ryggen längs ryggraden och över skuldrorna men någon text till. Men jag vet inte, en så stor tatuering är ju också mycket en kostnadsfråga om man verkligen vill ha den snygg. Så jag har börjat ompröva mina tankar och jag vet inte vart jag landat. Saken är den att jag vill ju inte ha vilken tatuering som helst utan jag vill att den ska betyda något, den måste ha ett syfte. Syftet med mitt liv som jag upplever är att jag vill ära Gud på alla sätt möjliga och så vill jag sprida budskapet om Jesus Kristus till alla och då är det självklart att tatueringen ska fylla dessa syfte. Detta begränsar ju tatueringsmotiven ganska så mycket, eller det gör det inte. Har man bara fantasi så kan man nog komma på vad som helst. Jag har varit ute och surfat på många sidor med "religösa symboler" på för att hitta något som talar till mig men det blir sådär hela tiden tycker jag. Det ska ju gärna vara en personlig tatuering, det hade ju verkligen varit det optimala.
Anledningen till att jag skriver så mycket om tatueringar är att mina goda vän Ester har precis gått och gjort en. Det är så surt för det betyder att jag kan inte nu mera prata om att skaffa en tatuering för jag kommer bara tänka på att hon gjort en. Det kommer bli liksom "släpp hörnflaggan och kom in i matchen Wilmer..". Jag retar mig samtidigt som jag beundrar modet att göra en, det känns ju lite tungt måste jag erkänna. Men men, det är inte lönt att gnälla. Sanningen är att det Ester gjort är sjukt coolt och jag vill med göra, frågan är om jag är en fegis eller inte. Och ni som känner mig vet att jag aldrig vill vara en fegis och gör någon annan gör jag. Dock så ska jag denna gången inte falla i den gropen eftersom en tatuering stannar resten av livet så därför bör det inte vara ett impulsbeslut. Jag ska överväga noga innan jag beslutar "ja" eller "nej".

I övrigt har det varit en skön dag, jag fick rotmos och fläsklägg till middag av Rita, mycket gott!

uppdatering

Shit alltså, jag hinner ju inte uppdatera bloggen i takt med allt som händer. Jag får be lite om ursäkt för detta. Men samtidigt är jag lite glad över att man inte är så bunden av internet så att man verkligen måste uppdatera hela tiden. Men för att detta inlägget inte ska bli allt för långt så ska jag försöka hålla mig kort.

I fredags efter bönen så gick jag som vanligt hem och vilade en liten stund. Jag vaknade av att Göran (en av ungdomarnas föräldrar) ringde mig och frågade om jag skulle hänga med ut på sjön med båten och fika. Självklart så sa jag ja, det är ju så roligt att åka ut. Så jag och ett gubbgäng från kyrkan spenderade hela fredageftermiddagen och snackade skit ute på sjön. Vi la även till vid Hoffsnäs och fikade där på herrgården, så otroligt fint där va! Det var verkligen en uppskattad eftermiddag! Kvällen var det grill på sture med ungdomarna, kvällen slutade relativt tidigt och det var skönt eftersom jag skulle upp tidigt dagen efter för att åka till Mjölby på bröllop mellan Eken och Mia. Men innan jag kom till mjölby (eller Rinna, där vigseln ägde rum) så stannade jag till i jönköping och åt frukust med Elin och Peter för att sen bege mig vidare till Aneby för att hänga med Micke lite innan det var dags. Det va riktigt kul, Micke är en mycket fin kille!
Vigseln var jättefin! Det är något speciellt med vigslar, det är alltid en sån otroligt häftig atmosfär tycker jag. För mig så är en vigsel nog den största hyllningen och firandet av kärlek mellan man och kvinna och det är väl det som gör de hela så speciellt. Att dessutom bjuda in Gud i parrelationen som man gör på en vigsel är otroligt stort! Måste dessutom säga att jag är väldigt glad för David och Mia, dom är verkligen klockrena! Även om jag inte hängt överdrivet mycket med dom så räknar jag dom endå som nära vänner.
Nåväl, bröllopsfesten varade länge, den var inte slut förrän halv ett på natten och jag var tvungen att skynda hem trots det var dags för momentet "skaka rumpan" som jag hade sett fram emot. Jag skulle dessutom köra Micke till Aneby innan jag kunde ändra rikting till Ulricehamn. Kom hem 02:40 och skulle vara mötesledare dagen efter, inte en klockren kombination men mötet gick bra iaf (tack å lov så är det Gud som står för resultatet vid Gudstjänsterna och inte jag).
En sak som är otroligt cool som jag måste skriva är att ikväll på cellgruppen ute hos Elin och Jakob så bad vi för Mackans arm som har varit kass den senaste tiden och han blev helad på studs. Så otroligt häftigt! Gud är så god!

Nu sitter jag hemma och är trött och försöker smälta denna händelsefulla helg, den har verkligen varit rolig! Är så tacksam till Gud för allt han gör.... Gud är verkligen bäst!

Har tagit lite foto från helgen med mobilen som följer... Annars så säger jag ajökens och på återseende.

   

   

   

   


sommar

Ojoj, vilket väder det är. Det känns som om jag tjatar om det hela tiden så ni får ursäkta men jag kan inte låta bli. Det är ett sånt kalasväder, kan man göra något annat än att njuta?
Jag köpte en klotgrill i måndags och har användt den två gånger sedan dess, dock inte idag. Hade gärna gjort det men jag hann inte eftersom jag har träffat Niklas Ås och sen har jag haft ämnestudier med kamratstödjarna kring ämnet "kyrkan, en framtid ett hopp?". Ett grymt spännande ämne om du frågar mig, finns så mycket att säga om det! Men för att inte lämna ämnet klotgrill så, ja... Vad skulle jag skriva nu. Surt, har redan glömt det. Men jag laddar upp några bilder istället då...

  


Annars så igår fick jag tillbaka min bil, hel, snygg och lagad. Så gött! Riktigt skönt att ha den tillbaka och det blev verkligen jättesnyggt! Jag är imponerad.



Idag så såg jag en chockerande sak! Bensinpriset! 13:05kr!! Så sjukt, det är verkligen stört. Jag förutspår att vi kommer se priset 14kr innan 1okt i år. Man blir ju ledsen enda in i själen när man ser de.. suck..



Nä, nu har jag slöskrivit nog tycker jag. Allt detta småprat om väder och vind osv gör mig nästan lite rastlös. Ska strax bege mig till kyrkan för att ha möte med församlingsledningen. Måste säga att jag trivs vädligt bra med vår församlingsledning, det är faktiskt riktigt trevlgt att träffas och prata. Trots att de har tendenser att dra ut på tiden, men, äsch, egentligen så gör det inget.
Ha en fortsatt skön dag och kväll allesammans!!

konsten att njuta

Det är inte svårt. Med detta vädert ute så hur kan man inte njuta? Har precis kommit in från att ha legat och stekt mig i solen på en filt med min kopp kaffe och bibeln. Så nice! Det kan bara inte bli bättre, eller jo. Jag får tillbaka min bil förmodligen senare idag, då är det bättre. Va iväg imorse och lämnade in den.

Hur ska min eftermiddag se ut då, vet inte riktigt. Men att fixa käk på grillen kommer att ske, jag väntar bara på att solen ska nå min terass sen så är jag i full gång igen!

 

jag är fri

Det är måndag och klockan är 12:18 nu när ag börjar skriva på mitt blogginlägg. Jag vaknade precis lagom idag vid 10-tiden och har gjort allt jag skulle göra denna morgon. Jag har fått sitta och andas, jag har ätit frukust och jag har läst min bibel. Måndag är lika med ledig när man befinner sig inom kyrkans värld för er som inte visste det. Nu är mitt problem att jag måste komma på något att göra på min lediga dag. Solen har inte nått min lilla uteplats, det gör den först om någon timme annars hade jag bara lagt mig i solstolen och lapat sol. Jag funderar på om jag ska ta en liten promenad till stan, jag har ju trots allt ett ärende som jag måste göra. Låset på min silverlänk där jag har mitt kors har varit trasigt sen påsken -07 och jag har ännu inte varit och fixat de (ja, jag är en människa som skjuter upp saker på tok för mycket, men vad då? stäm mig...). Sen finns ju alternativet att träna och kallbada vilket egentligen aldrig slår fel men det gör jag nog i så fall mer mot kvällen.
Nåväl, dagen kommer nog bli skön oavsett. Jag har ju trots allt lagt den i Guds händer och då kan vad som helst hända, nice = )

Ett ord som fastnat på min näthinna är Gal 5:6. Jag är lite sugen på att skriva en liten utläggning av detta ord men jag tror inte att jag ska göra det. Ibland pratar vi och tänker för mycket på bekostnad av att vi lyssnar för lite uppåt. Så, läs ordet och låt bara ordet tala till dig.


"Ty i Kristus Jesus beror det inte på vi är omskurna eller oomskurna,
 utan om vi har en tro som är verksam i kärlek."

årets första fotboll

Dagen har spenderats följande. Steg upp och åkte till kyrkan för att va med på städdagen, men eftersom jag var i kyrkan så länge igår så kom jag lite senare, lagom til fikat vilket blev frukust för mig. Gott! Sen så visade sig att det inte var så mycket jobb kvar så jag åkte med Jakob och Elin hem till Hökerum/Charlottendal. Häng, sol och studsmatta tills det plingade till i min telefon med följande medelande "Fotboll på stjärnvallen kl.14?"... För mig och Jakob blev det inte ens en fråga. Nu två timmar senare ser det ut så här...



image169


Nu är det laserdome sen kallbad som gäller. Väl mött..

the power of bön

Att inleda ens dag genom att samtala med Gud är den bästa starten man kan få. Har som sedvaligt varit uppe i gryningen och tagit trötta ben och rödsprängda ögon till kyrkan för att be tillsammans med mina trosyskon. Jag kan säga det att oavsett hur trött eller sliten jag är så välsignar alltid bönen mig själv. Det är så gott att få komma inför Gud och vädra allt det som ligger på ens hjärta, både privata/personliga saker men också församlingssaker, brottningskamper. Idag var vi inte många på samlingen, det  var jag, Mia och Henry. Både Mia och Henry är 80+ men dom är så andligt vitala så man häpnar ibland. Jag är så tacksam och det är så otroligt gott att få kunna dela en gemenskap tillsammans med dom i bön. Och det är så otroligt skönt att få kunna ha förebilder där man kan få säga "När jag är 80+ vill jag vara lika igång som Mia och Henry". Det betyder massor! Dom är verkligen vitnessbörd på att ett liv med Gud håller och att det inte är tråkigt, deras liv vittnar att Gud är en levande Gud som inte låter ålder eller fysisk styrka vara något som hindrar. Deras liv vittnar om Guds trofasthet och att Gud bär en genom livets alla situationer och sådana vitnessbörd behövs att höras!

Nu är jag iofs väldigt trött, fick ju bara sovit 3,5h i natt, men jag klagar inte. Jag ska faktiskt ta och sova lite nu på förmiddagen så det är grymt gott. Ge mig en timme eller max 2 så är det full fart på en sen.

Jesus, tack för att vi får lov att komma inför dig precis som vi är. Bräckliga med våra svagheter men också med sånt som är våra styrkor. Tack Herre att vi får lägga allt i dina händer, låt inget vara hinder för att din vilja ska ske. Tack för bönen imorse, tack för att du är en levande och verksam Gud som möter en och ger ny kraft. Jesus, all ära tillhör dig och min bör är att allt i mitt liv ska få ge dig ära, allt. Amen.

nä, orka...

Nä, jag orkar inte skriva ett blogginlägg nu. Mín hjärna hänger inte med riktigt. Hade tänkte berätta om vad jag gjrot min torsdag tillsammans med Jakob men nu gör jag inte de. Så... ja... Godnatt på er kanske... =P


valborg

Idag är det valborg, dagen som man firar utan att veta varför. Jag vet i alla fall inte varför. Firar vi valborg för att kungen fyller år? Eller firar vi valborg för att våren blir officiell i och med månaden maj börjar dagen efter? Sen så har vi den här grejen att man eldar för att skrämma bort häxorna till blåkulla eller hur det nu hänger ihop. Jag fattar inte varför vi firar. Nu hör jag på mig själv att jag låter ganska så anti så jag vill klargöra att jag inte är emot valborgsfirande, tvärtom. Jag är för alla sorters tillställningar som samlar människor för att umgås, lära känna varandra, ha roligt m.m.

Min valborg har sett ut så här, kallbad med Jakob, middag med Jakob. Åkte ut till Höganäs med församlingen för att grilla. Eftersom jag och Jakob nyligen käkat så var vi inte sugna på grill utan vi köpte två påsar marshmellows och grilla dom istället. Majbrasan följde med sång och sen bar det hemåt för vår del, vi ville nämligen se andra halvlek i champions league finalen mellan liverpool och chelsea (tyvärr vann chelsea). Sen så gled vi ut till Timmele för att kolla läget i ungdomsvärlden. Det brukar alltid vara en massa stök i Timmele men alkolhol och skadegörelse men när vi kom ut så var det grymt lungt, hitta knappt några ungdomar så vi begav oss inte till stan igen. Gick längs gågatan fram och tillbaka, träffade på några ungdomar som jag lärde känna när jag var kamratstödjare på stenbockskolan och snacka lite sen så drog vi oss hemåt till mig igen. Lite roligt, Jakob orkade inte åka hem till Hökerum så han slaggar på min bäddsoffa inatt, mysigt =)

Måste också skriva att det finns tre mobilfilmer som jag skulle vilja publicera på bloggen från kvällen men efter som det inte finns (eller jag inte hittar) en "film-funktion" så blir det inga filmer här. Om man är snäll så kanske man kan få fråga om att få dom skickade till sig via msn men observera att du behöver quicktimes mediaspelar för att se på dom. Annars får ni nöja er med tre halvtama bilder som följer nu:

  

Godnatt!

RSS 2.0