nu stannar bilen finfint

Nu har min bil fått sig en ordentlig genomgång av mig från topp till tå. Jag har ju haft väldiga problem med dålig bromsverkan och att bromsarna tagit ojämt vilket inneburit att bilen har skakat varje gång jag rört bromspedalen. Men inte nu längre! Idag så har revolutionen skett och jag har bytt bromsskivor och belägg fram. Jag hade stött på problem med fyra bultar som höll bromsoket på plats, fyra bultar som vägrade att flytta sig men idag gav dom vika. Dock så kan jag inte ta äran för att bultarna lossnade utan det fick jag hjälp med av killarna på Euromaster som idag gjorde en hjulinställning åt mig. Jag köpte två nya däck till bilen vilket verkligen behövdes och därför behövdes en hjulinställning för dom två gamla däcken var extremt snedslitna. Men så när bultarna var av så gick det snabbt med bromsbytet, jätteskönt!

Imorgon blir det att åka till Shalom och sen blir jag borta från bloggen i minst en vecka. Har jag tillgång till internet så kommer det upp kanske ett inlägg snart. Annars så ösnkar jag alla läsare en extremt skön vecka!


Det sitter hårt...

Kämpar med gamla grejor

Gamla bromsskivan

Gamla och extremt snedslitna belägg
 
Dom nya skivorna och beläggen





                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
Jackan som köptes förra veckan


På återseende!!

eye of the tiger

Jag har precis suttit och njutit av en EM-final som enligt mig verkligen inte kändes som en EM-final. Spanien stod som rättvisa segrare med ett bländande offensivt spel som man kunde få njuta av medans Tyskland saknade viljan, styrkar och orken att ta guldet. Någonstans så har jag personligen inte riktigt kommit in i EM stämmning under detta mästerskap och det känns tråkigt. Jag funderar på om det har varit min egen attityd eller har detta EM varit allmänt lite svalt...? För mig så är inte detta ett EM som jag kommer minnas med glädje, det är inte heller ett EM som får mig att längta till nästa mästerskap. Detta mästerskapet kommer jag minnas som "ge upp" eller "orkar inte hela vägen in i kaklet mästerskapet". Självklart tänker jag först och främst på Sveriges insats och då mest på Rysslandsmatchen där vi kapitulerar totalt men även andra halvlek mot just Spanien. Gnistan, blicken, glöden saknades i vårt lag. Eller för att ta en liknelse ur Rocky III som jag gillar: vi hade inte "eye of the tiger". Likaså var det med mitt älskade Italienska landslag, samma gnista och vilja att vinna saknades. Jag tyckte att Holland saknade gnistan i kvatsfinalen mot Ryssland. Tyskland saknade det där extra för att verkligen bjuda till kamp i finalen. En typisk EM-match 2008 tycker jag har bestått av ett lag som verkligen vill spela fotboll och är mentalt inställd på att vinna till vilket pris som helst medans motståndarlaget har mentalt rent kapitulerat och inte har haft viljan att verkligen vinna. Det har saknats matcher då två lag har gått ut på planen med en krigar och vinnarinställning, där man springer tills man dör för att det är mer värt att vinna än att slippa morgondagens kramp. Det är matcherna där krigarlagen spelar som man verkligen minns, det är dom matcherna som engagerar och trollbinder en hel värld, det är dom matcherna som gör fotbollen till världens solklart vackraste sport. Jag har saknat gnistan hela detta EM med några få undantag, Ryssland med Arshavin mot Sverige och framför allt Holland och sen Turkiet hela turneringen igenom. Två nationer som man normalt inte räknar med i ett mästerskap går in och spelar tills man har blodsmak i munnen och det ska dom ha en eloge för. Spanien är solklart värde och dom hade gnistan igenom turneringen också men matcherna glänste aldrig därför att dom fick aldrig möta riktigt motstånd och det kan vi inte skylla Spanjorerna för. Grattis Spanien till ert EM-guld, ni har gjort er förtjänt av det och ni har spelat mycket vacker fotboll.

Man kan fråga sig varför resten av lagen i EM inte spelade mer eller var beredda på att ge det lilla extra som krävs. Jag vet inte, jag sitter här framför bloggen som ett levande frågetecken och undrar. Min känsla är att allt för många spelare verkat mätta och inte varit beredda på att betala priset. Bekvämlighet. Ja, jag vet inte. Ska man skylle på att dom har för feta lönekontrakt...? Nja, känns tamt. Jag vet inte varför.

Jag vet dock en sak, jag saknar "eye of the tiger"! Det är de som gör sporten så fruktansvärt rolig att se och följa. Nu väntar ett VM-kval för Sveriges del och jag hoppas att alla gamla landslagspelare som har varit med länge och är osäkra på om dom vill fortsätta att dom ska sluta ögonblickligen. Jag hoppas på en ny hungrig generation spelare som är beredda på att göra allt för att stå överst på pallen i Sydafrika 2010.

Vid pennan - Wilmer.

bilen

Dom senaste veckorna har jag haft problem med mina bromsar på bilen, nu har det blivit ännu värre så i veckan köpte jag två nya bromsskivor med nya bromsbelägg och tänkte byta. Bytte ju på min 740 när jag hade den så det kan ju inte vara så svårt. Men, detta har jag fått lära mig. Underskatta inte tidens tand! Jag förutspår att ingen har haft av bromsoken på min Audi sen den var i fabriken 1989, alltså 19år. Bultarna har suttit i 19 år och nu så är dom extremt motsträviga för dom trivs bra där dom är. Jag får inte på något sätt av dom med dom verktyg som jag har till godo. Har försökt i två dagar nu. Lite irriterande att det är fyra bultar som verkligen hindrar mig från att få allt klart. Men men, som jag säger till min kära far, det hjälper inte att bli irriterad för bultarna kommer sitta kvar oavsett. Nu när jag hållt på med bilen har jag upptäckt ytterliggare en ny sak. Totalt nedslitna däck fram, jag skämtar inte när jag säger att det var 0 mm mönsterdjup så idag var jag tvungen att köpa nya framdäck. Däcken var ju snedslitna också och det betyder att en hjulinställning måste göras så mina nya däck inte blir snedslitna, för det vore ju verkligen drygt om de hände.

I övrigt så har veckan varit lugn och skön. Besökte köpenhamn i onsdags tillsammans med brorsan och gänget från Ulricehamn. Ulricehamnarna var dock inte så pigga på att kolla runt vad Danmarks huvudstad hade att erbjuda så de vi egentligen gjorde var att gå ströget upp och ner, men det var kul iaf, sällskapet gjorde resan!

Nu ska jag bege mig till Malmö för att besöka min goda vänner Tobias och John. Tjipp och hej!

kamera

Farsan har idag varit och köpt en ny digital systemkamera, en Nikon D-60. Fatta, för en som har använt sin mobiltelefon som kamera får blodad tand direkt. Brorsan fick en digitalkamera i studentpresent, en Canon Ixus. Minns inte vilken modell det var men den är sjukt nice! Tar sanslöst bra foto för att vara en kompaktkamera. Får nog erkänna att jag är lite mer sugen på brorsans kompaktkamera trots allt, skönt att slippa ha ett gigantiskt åbäke med sig när man ska fota. Nåväl, har lekt med farsans kamera här hemma en del ikväll från tv-soffan. Några smakprov.


 Min far...

 Hans son...

 Skrivandes på bloggen...

 Familjens hund ( en av två)...

Godnatt!!

trelleborg

Som jag så vackert bytte rubrik på mitt nyskapta facebook-konto "Wilmer återupplivas i trelleborg". Det är verkligen sant. Kom hem i söndagskväll och sen dess har jag verkligen inte lyft ett finger, bara slappat och endå lyckas man vara trött på kvällarna och viljan att dra sig på morgonen finns där. Det kan bara betyda en sak, man är ganska trött. Återigen, det är väldigt skönt att vara hemma och återupplivas lite, det är så välbehövligt.

Har lite Ulricehamnsungdomar här nere också, en del av dom är blivande klasskamrater till min bror - bibelskoleklasskamrater. Så Eli (min bror alltså) har blivit en Skåneguide och visar runt lite och tar hand om dom. Igårkväll så hängde jag dock med dom in till Malmö för att se bio, "jiddra inte med Zohan". För dig med en barnslig humor och som har nära till skratt är denna film verkligen helt perfekt! Jag trodde jag skulle dö så rolig den var, definitivt en film som jag någon gång kommer avnjutas med Tobbe och Stoffe, det är ett måste!

Idag har jag spenderat dagen tillsammans med min älskade mor som en gång i tiden såg till så att jag kom till jorden. En elogé till henne! Dagen spenderades inne i Malmö på alla olika sommarreor som var tillgängliga. Jag tycker om rea, det passar min smak och plånbok perfekt. Idag har jag fyndat en marinblå vår/höstjacka, ett plagg som jag saknat extremt länge. När spenderarådran hade kommit igång så blev det en tröja också, väldigt nöjd är jag! Väl hemma igen från malmö så fick jag en av mina favoriträtter av min kära mor, blomkolstuvning med bacon, ljuvligt!

Nu är det film med gänget, Shoot 'em up är det som gäller! På återseénde...


otur^4

Idag har varit en helt ofattbar dag egentligen. Det var något som hände ikväll ca. 19:40 och sen dess har detta varit min otursdag numero uno. Jag spenderade min eftermiddag på Nyhem där jag lyssnade till Ulf Ekman för första gången i mitt liv. Han predikade om livet med den Helige Ande, en grymt bra undervisning som peppade mig järnet! Det är så gött att känna att man verkligen kan ta in ord när man känner sig trött och ganska så mätt på det mesta. Men åter till min otursdag. Jag skydnade från Nyhem till Trelleborg för att kl. 20.45 var det avspark mellan Italien - Spanien, en match som jag var tvungen att se. Resan hem är ca. 35 mil lång från nyhem och jag körde där ifrån 17.20. Allting går jättebra dom första 25 milen, jag har verkligen inget att klaga över hittils men sen brakade allt lös (OBS! Jag var verkligen stressad till att hinna med matchstarten, med den faktorn blir allt värre). Så fort jag svänger ut på E6an vid Helsingbord så är där världens bilkö som stoppar upp mig totalt. Jag sitter 20 min i den sketna bilkön som rullar i max 0,6 km/h. När äntligen kön löst upp sig och jag tror mig se ljuset i den långa mörka tunneln kommer sak nr.2 - ett vägarbete! Och det är ju inte de korta vägarbetet utan det sträcker sig hela vägen till avfarten Landskrona Norra. Men okej, jag har kommit loss och tänker nu måste jag skynda mig, jag är grymt sen och det ska till ett mirakel för att jag ska hinna till matchen i tid. Jag hinner inte köra i 3 minuter förrän regndropparna börjar falla på vindrutan. Ni tänker säkert, men vadå? Lite regn går väl bra att köra i. Sjävklart går det att köra i lite regn men just idag så öppnade himlen alla sina vattenförråd och regnet mer än öste ner i backen. Det var helt sjukt mycket regn! Har aldrig kört bil i så mycket regn förr i hela mitt liv, jag såg ju knappt 3 meter fram, det kändes så i alla fall. Regnet höll i sig hela vägen tills jag körde in på infarten hemma och 10 minuter efter jag parkerat bilen slutade det. Jag förstår verkligen inte.. En sådan sanslös otur! Jag kom hem sent till matchen, 12 minuter. Det kunde varit mycket värre och egentligen så här nu i efterhand spelade det ingen roll för det var en sanslöst tråkig 0-0 match som gick till straffar och där kom för min del, otur nr. 4 - Italien åkte ur och mitt fotbolls em vart förstört. Jag har haft en hemskt rolig söndagskväll... not.

Jag får hoppas att jag spelade ut all min otur för denna sommaren just idag och det bör ju innebära att min sommar från och med nu kommer vara extremt bra väder med mycket sol och varmt i havet. Fy vad gött! Vi får väl se imorgon ifall det slår in, någonstans tvivlar jag. Optimisten i mig har fått sig en rejäl törn.

I övrigt är det väldigt skönt att vara hemma. Ska verkligen bara vila ut och samla ny kraft. Så skönt att få träffa familjen igen, tyvärr så händer det alldeles för sällan. Nu är det sömn som gäller hemma i mitt gamla rum som jag är uppvuxen i. Godnatt!


hur trött får man bli utan att sova?

Tänka sig, jag sitter en lördagkväll framför tvn, det är kvartsfinal i ett em-mästerskap, chips och dryck finns och jag sitter och sover. Visst må jag vara trött men så trött får man inte bli! Usch... Jag vaknade till liv i 54 min av att Ryssland tog ledningen med 1-0 mot Holland. Helt rätt enligt min åsikt, tvärr så kan jag inte säga om det är spelmässigt rättvist.

I övrigt har det varit en skön dag som egentligen bara innehållit en sak värd att nämnas. Jag var på nyhem där jag hade turen/äran att få döpa Nathalie Lidberg. När jag pratar om dop så menar jag inget barndop som är klassiskt i sv. kyrkan utan ett troende dop där man får bekräfta sin tro på Jesus. Det var mäktigt att få göra det på de sättet det gjordes, utomhus i en sjö. Annars på nyhem så hängde jag halva dagen med dom nygifta Ekbergarna, fina, trevliga och snygga människor!

Nä, väldans vad trött man är. Tur att semestern kommer nu... byebye


suck, pust och stön

Ja, då var Sverige ute ur EM. Inte helt oväntat egentligen. Inför detta fotbollsmästerskap så hade jag verkligen inga förhoppningar, jag hade verkligen på känn att vi skulle spela lika bra som mina gamla strumpor (och min gamla strumpor är skitkassa). Men så kom denna matchen mot Grekland som vi lyckades vinna med 2-0 och från ingenstans så tändes mitt hopp och min tro på detta landslag. Första halvlek mot Spanien spelade vi bra och jag kände att vi har ju chans, sen kom andra halvlek och det gick kass. Men vadå? Det är ju bara en halvlek, vi lyfter oss mot Ryssland. Nu är Rysslandmatchen spelad och jag har verkligen inget att säga om den. Ryssland spelar bra, vi spelar inte alls. Nog sagt!

Förutom denna dråpliga match så har kvällen varit väldigt trevlig. Lyssnade på en väldigt bra predikan av Paul Scanlon, mycket bra! Det budskap han förmedlade var något som legat på mitt hjärta länge, "sluta jiddra och börja trolla" eller "släpp hörnflaggan och kom in i matchen". Helt enkelt ett budskap till våra sovande församlingar att det är dags att komma ur gaderoben och börja inta mark för Jesus!

Ett betyg på min glass jag gjorde: 4 av 5 W. Jag är mer än nöjd!




jordgubbsglass

Dom två senaste dagarna har jag helt sluppit att laga mat hemma och detta är tack vare mina kära inneboende Jakob och Elin. Så idag tänkte jag att nu är det dags att återgälda denna tjänst så när dom kommer tillbaka från renoveringen av deras lägenhet så ska maten stå på bordet serverad åt dom. Jag satt länge och bläddrade i en sån tunn kokbok jag har som heter "Ung i köket" och spanade efter något lätt och gott. Lotten föll på kyckling stekta i en ingefäramarinad med nudlar, verkligen hur lätt som helst. Sen bläddrade jag vidare och hittade uppslaget "fem sätt att göra glass på" och då tänkte jag, hur svårt är det att göra egen glass egentligen? Jag läste och insåg till stor förvåning att de verkade va hur lätt som helst, vispa lite äggvita, äggula, vispgrädda, blanda och sen i med någon smak, ungefär så. Nu sitter jag här vid bloggen ganska stolt men samtidigt lite orolig för jag vet inte om något av de kommer smaka. Men samtidigt, skulle det inte göra de så skit samma, man har försökt. Sen finns det egentligen ingen som helst anledning till varför de inte skulle smaka gott så jag är inte orolig, eller, det skulle va ifall jag gjort det utifrån ett äckligt recept.

Nåväl, jag kanske rapporterar in senare ifall det det blev hiss eller diss.


snor

Här är en fråga. Fanns snor innan syndafallet? Allting på jorden var perfekt innan syndafallet alltså var man ju inte förkyld eller småsjuk då. Men fanns snor?

Okej, jag har blivit förkyld, extremt snorig och nästan lite febrig. Helt värdelöst är de! Jag som är så sugen på att göra en massa saker, jag ville ju till nyhem och massa mer. Men nu så har förnuftet tagit över och jag sitter hemma och istället lyssnar till undervisningen på nyhem via deras webbsändningar. Egentligen så är det mina tillfälliga husdjur, Jakob och Elin som fick mig att va hemma idag, jag hade förmodligen varit så dum och åkt iaf. Har jag sagt de förresten? Jag har fått inneboende i min lilla etta. Jakob och Elin har bott hos mig i snart tre veckor nu. Riktigt roligt är de! Det känns jättekul att få komma hem och så är man inte ensam, vakna upp så är man inte ensam, under måltider så är man inte ensam. Det är jättekul att ha det så!

Jag vill starkt rekomendera att lyssna till undervisningen från nyhem, ni hittar den på http://www.nyhemsveckan.se och klicka er vidare där till websändningarna.

Iaf, jag ha en massa snor som jag måste göra mig av med nu, så.... Ha de gött!

tillbaka till verkligheten; aldrig!

Jag sitter i soffan ensam hemma, klockan är 00:18 och kvällen har innehållit chips, kebab och en sanslöst bra och spännande fotbollsmatch men det enda jag kan tänka på är Jesus.

Idag kom jag hem från Hultsfredfestivalen där jag spenderat all min tid, kraft och energi den senaste veckan. Jag har varit där med ett syfte och endast ett syfte, att få vara en reklampelare för Jesus. Jag kom till Hultsfred i tisdags relativt trött, opeppad och längtande efter semestern och nu sitter jag här extremt peppad, längtar inte efter semester utan att få nå ut med budskapet om Jesus till alla, fortfarande trött men jag kommer va pigg igen efter en natts ordentlig sömn. Veckan som gått har kantats av fantastiska samtal med olika människor där man konkret i varje samtal fått så in evangelium. Det finns speciellt vissa människor som jag mött denna veckan som jag aldrig kommer att glömma, dom ligger kvar på mitt hjärta och jag vill och ska axla ansvaret att be för er. Än är sista ordet inte sagt. Jag hoppas att jag får träffa dom/er nästa år på Hultsfred igen.

Jag kan verkligen inte sluta tänka på veckan som gått och tänka på allt vad Jesus gjort i människors liv. Jag tror att vi (streetchruch) fick be med 15 personer till frälsning. Vi har fått be för sjuka som har blivit friska. Vi har delat ut massor med biblar och flasköppnare med Jesustryck på. Vi har fått berätta för hundratals människor om Jesus. Vi har haft Gudstjänster där det kommit folk som adrig för varit på en Gudstjänst. För att inte tala om alla minnen. Blickarna som jag skrev om i mitt förra inlägg värmer fortfarande mitt inre. Vi har tjejen som kom rusandes tillbaka till vårt camp efter att hon upplevt att smärta försvunnit i sin kropp sen vi bett för henne någon timme innan, nu ville hon att all smärta skulle försvinna. Jag minns kompisgänget som jag fick trösta igårkväll för deras polare inte längre ville festa med dom, det enda han gjorde var att läsa bibeln sen har varit i vår kyrka. Sen har vi killen som köpte en endagarsbiljett till festivalen, gick förbi vår kyrka och fastnade där och stanna där på vår maratongudstjänst hela kvällen istället för att gå på konserter. Jag kommer inte glömma den bråkiga killen som kom fram till oss med nedsänkt huvud och berättade att han försökt ta livet av sig men misslyckats och att han hatade sig själv, han ville att vi skulle be för honom så att han kunde börja tycka om sig själv igen. Jag kommer inte glömma min nyfunna vän som jag pratade med i timtals sista dagen, han som inte kunde slita sig från vårt camp pga (enligt hans egna ord) "ni har och representerar något som jag vill ha, något får mig att hela tiden komma tillbaka hit".

Jag kan göra listan lång. Detta är några av sakerna jag kommer minnas, detta är mina minne. Vi var över 100 personer som var på festivalen och representerade Jesus. You do the math...

Nu är man tillbaka i Ulricehamn, jag är inte samma människa jag var för en veckan sedan. Dom erfarenheter jag fått veckan som gått har förändrat mig på insidan, till det bättre. Det har väckts en sådan längtan inom mig. Jag har gått hela våren och längtat efter att nå ut, jag har varit frustrerad hela våren över att jag personligen och även församlingen inte lyckas nå ut. Idag så längtar jag ännu mer. Jag vill verkligen nå ut, inte bara på Hultsfred en gång om året utan varje dag så vill jag vara en reklampelare för Jesus, även i Ulricehamn. Jag vill inte falla tillbaka i några hjulspår och gå och vänta tills nästa Hultsfred. Jag vill fortsätta få nå människor som jag fått vara med att göra denna veckan hela tiden! Jag tänker inte nöja mig med mindre! Nu är jag tillbaka i min "verkliga vardag" rent praktsikt, fysiskt. Men Jesus, låt aldrig min själ och ande landa i en vardag. Hjälp mig att få konkret få leva ut den längtan jag har, hjälp mig att våga fatta mod och resa på mig. Jesus, hjälp mig att aldrig komma tillbaka till "verkligheten".

Det är jobbigt men samtidigt skönt att va hemma igen. Jag hoppas verkligen att jag kan få ta med mig det jag fått under veckan och låta det bära frukt i mitt liv och sen att det får sprida sig till människorna jag möter här.

Nu ska en utmattad kropp få efterlängtad vila. Godnatt!

blogg från hultsfred

Tankarna går upp och om hur man egentligen ska beskriva en dag på Hultan. Det finns många olika sätt man kan vinkla sin berättelse. Men själva känslan av att som kristen få vara här på festivalen är underbar, att få konkretisera missionsbefallningen är underbart! Den stora frågan i våra kyrkor är ofta "Hur når vi ut med vårt budskap?" och vi kan tänka och ibland be oss blåa över det här när det i själva verket är en ganska lätt fråga, enligt min upptäckt. Det jag och alla vi andra här från streetchurch möter hela tiden är en enorm hunger efter Jesus och det finns så mycket frågor som människor bär som dom vill ha svar på. Genomgående så möter man människor som kommer mot en med en hård och kritisk fasad mot den kristna trön men när dom märker att vi faktiskt är seriösa med vårt budskap så byts den hårda ytan ut mot en liten och mjuk insida som är desperat efter svar och sanning. Jag tänker direkt på två killar igår som kom framrusande med varsin öl i handen och frågade om inte vi kunde viga dom. Jag iaktog dom lite på avstånd medans några andra av mina teammedlemmar pratade med dom. Efter att dom stått i vårt camp i kanske 10 minuter så började dom fråga om helande och om Jesus verkligen kunde hela sjuka. Jag kunde inte låta bli utan så jag tog mig friheten att svara på deras fråga. Vi har en tjej i vårt camp som har skadat sitt knä och går med skena längs benet och vi här hade bett för henne en kvällsamling och efter vi bett för henne så kunde hon stödja sig på sitt ben och lunka fram vilket hon inte kunnat tidigare. Jag berättade detta för killarna och sen berättade jag även hur jag fått be för en av mina ungdomar i kyrkans så hans arm blivit helt frisk. När jag delat dessa två vittnesbörd för dom så såg man i deras ögon hur blicken förändrats från provoserande, hård och stökig till frågande, sökande och nyfiken. Den ena killen drog av sig sin t-shirt dirket och frågade om inte vi kunde be för hans nyckelben som han hade problem med vilket vi gjorde. Efter vi lagt våra händer på honom och bett så tog vi fram och gav dom en bibel medans båda killarna stod helt tysta och paffa över det som just hänt. Jesus helade inte hans nyckelben på studs där men killarna lämnade campet tydligt tagna och rörda över det som dom just varit med om. En för oss så enkel förbön med välsignelse betydde så mycket för två killar som hört namnet Jesus men aldrig förstått hans kärleksbudskap. Ett annat samtal som jag fick ha med en tjej som kom fram på samma vis, men en hård yta och kritiskt frågande men atmosfären byttes snabbt ut till en varm, mjuk och kärleksfull. Det visade sig att tjejen behövde egentligen någon som bara lyssnade på hennes tankar och brottningskamp med Gud där hon också fick en bibel som hon ville att oss från streetchurch kunde signera så hon skulle kunna minnas oss. Innan hon gick ifrån oss så avslutade hon med att (nyktert!) tacka för ett av dom mest betydelsefulla samtal hon haft i hela sitt liv och man kunde se i hennes blick att hon menade det från botten av sitt hjärta.


Blicken i hennes och dom två killarnas ögon skulle jag verkligen vilja skicka med mig till alla som läser som en uppmuntran till att människorna i din omgivning längtar efter att få höra om Jesus. Att berätta är vårt jobb. När Jesus sände ut sina tolv lärjungar så skickade han med dom dessa ord "ge som gåva det vad har fått som gåva".


Jag kommer alltid minnas tacksamheten och värmen i dom två killarnas och i tjejens ögon.



dom blev gifta

Nu är jag hemma igen efter att varit ledig från Ulricehamn. Men riktigt ledig har man ju verkligen inte varit, jag skulle till och med säga att jag jobbat mer denna helgen än jag gjort på länge eller i alla fall jobbat mer aktivt. Vi (jag, Peter och Rebecca) anlände till Skellefteå i torsdags och det var full fart direkt. Kolla festlokal, göra inköp, planera m.m. Men det blev lugn och ro när vi anlände till vårt boende hemma hos familjen Hedblad alltså Peters flickvän Elins familj. Jag har varit uppe och träffat dom förr, då startade jag, Peter och Nisse (Elins pappa) en klubb tillsammans, "de ödmjukas klubb". Vi har haft årsmöte denna helgen och det har verkligen varit ljuvligt roligt!! Det är nästan att man saknar vår ödmjuka gargong nu när jag är hemma igen.

Lördag och bröllopsdags. Joachim och Emmeli blev gifta! Nu heter båda dessutom Lilja i efternamn. Det var en väldigt vacker vigsel och man är verkligen glad över att de blivit dom två. Festen tyckte jag blev väldigt lyckad, det kändes verkligen som det gick hem hos gästerna och framför allt brudparet! Själv så njöt man inte direkt av festen utan man var så aktiv i tankarna och höll igång överallt och ingenstans hela tiden så det är först nu man varvat ner man kunnat njuta. Det har verkligen varit en ära att få ha detta stora förtroende att vara bröllopsvärd för Jocke och Emmeli. Det har varit mycket jobb i mellan åt och man gnällt lite men det var verkligen värt allt man lagt ner. Det är med stor glädje att få gjort detta för sina vänner.

Söndag var det en lite "get to gether" ute i Båtvik. Det bjöds på chili con carne signerad Kalle Lilja, mycket god! Men det var dags att åka hem. Flygeresan från Skellefteå till Arlanda gick bra men det var sen bekymmrena började. Planet landade 17.30 och vårt tåg söderut från Stockholm C gick 18.25. Vi får tag i vårt bagage och rusar ner mot Arlanda Express tågen och samtidigt som när jag springer ut på perongen så börjat tåget sakta accelerera bort från oss. Arlanda Express tar 20 min till Sthlm C och nästa tåg gick kl. 18.05. Ni kan ju själva göra matten att vårt projekt att ta sig hem såg väldigt dystert ut. Vi tog nästa tåg mot Stockholm och när dörrarna öppnades så stod vi redo som en 100meters löpare står redo i startblocken i en OS-final. Vi sprang, Rebecca sackade efter, jag tog hennes bagage också och vi fortsatte springa. Sprang lite snett och vilse, hamna uppe vid bussterminalen, fortsatte springa och kom in på Centralstationen. Klockan var över avgångstid. Vi såg tåget på "avgångskylten", spår 12. Hittade spår 12 och fortsatte springa. Jag sprang nästan över en tjej som tappade mobilen men de gick bra. Kom fram till perongen och fann att tåget var kvar, det var försenat tack och lov! Jag var riktigt nervös där ett tag men det löste sig.

Nu är jag supertrött efter en mycket lång, hektisk men väldigt rolig helg. Jag vill ägna en lite tackrad åt mina extremt duktiga värdkompisar Peter och Rebecca! Jag kan tänka mig vara värd igen men det är om jag får ha er vid min sida. Ni är grymma och det har verkligen varit roligt att göra detta tillsammans med er, jag uppskattar er jättemycket! Tack!



      

    


 


blogg i sthlm

Då ska jag precis slagga i en dubbelsäng (dubbelbäddsoffa) tillsammans med Peter. Men jag har ju internetåtkomst så då tänkte jag att ett litet, litet blogginlägg är inte fel.

Resan har hittils gått bra och vi har inte slagit ihjäl varandra över några bröllopsplaner så man får väl säga att dagen är helt klart godkänd.

Riktigt trevligt att få träffa syrran igen, inte ofta man träffas. Tyvärr måste jag erkänna. Detta är första gången jag besöker hennes lägenhet i Märsta och det är med lite dålgit samvete att man bara är på en snabb genomresa. Hade väldigt gärna velat stanna längre men det får bli en annan gång.

Nä, godnatt och sov gott!

en liten paus

Idag så påbörjar jag resan norrut till Skellefteå tillsammans med mina vänner Peter och Rebecca. Ärendet som för oss  uppåt i detta avlånga land är ett speciellt bröllop mellan Joachim Axelsson och Emmeli Lilja som äger rum på lördag, ett bröllop där vi fått äran att vara värdar. Detta innebär mycket jobb och planering och det är dom närmaste dagarna de jobb vi lagt ner sätts på prov så de kommer bli spännande, men det jag vill säga också tidskrävande. Detta kan medföra att uppdateringarna på bloggen kanske kommer slacka efter. Jag hoppas att mina läsare kan ha tålamod med mig på denna punkten.

Sanningen är den nu när jag tänker efter att bloggen kommer halta lite under hela juni månad. Jag kommer hem från Skellefteå på söndagkväll/natt. På tisdagen åker jag till Hultsfredfestivalen, söndagen där på kommer jag tillbaka från Hultsfred men inte för att komma hem och vila utan då står Nyhem på mitt schema. Så det är inte förrän efter midsommar mitt liv kommer ha lugnat ner sig i tempo. Bloggen kommer uppdateras under denna tidsperiod men inte lika frekvent som den hittils gjort kanske.

Jag önskar er i övrigt Guds välsignelse och en fantastisk dag med mycket glädje! /W

mc, jag tror inte de...

För några veckor sedan fick jag besök av Stoffe och Samuel. Samuel hade precis fått MC-körkort och var lyrisk över detta och dom hade dessutom kört motorcykel hit. Stoffe har inget MC-kort men han var/är bra sugen på att skaffa. Hela denna positiva andan över motorcykel smittade av sig och jag blev väldigt sugen själv på att få uppleva friheten som en MC ger en.

Igår fick jag ett väldigt tråkigt telefonsamtal som verkligen drog ner mig, jag blev jätteledsen. Det var Christoffer som ringde och berättade att dom (kamratstödjarna) varit i en olycka och med bil kört på Christian Lidberg när han körde MC. Christian är en av tonårsföräldrarna i kyrkan, han är en av dom föräldrar som jag har mest kontakt med och vi pratar ofta och mycket med varandra. Dom hade frontalkrockat på en grusväg utanför där han bor och olyckan hade varit stor. Christian hade änglavakt, han bröt bara(!) bäckenbenet på två ställen och utöver det så var han allmänt mörbultad. Tack och lov så hade han hjälm på sig. Han flögs i helikopter till Göteborg där han nu ligger inlagd utan livshotande skador och ska opereras imorgon. Kamratstödjarna som satt i bilen klarade sig alla utan kroppskador men var chockade efter vad som hänt.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det känns som om jag var väldigt nära på att förlora en god vän. Man fäster sig mer vid människor i sin omgivning än vad man tror. Jag är verkligen tacksam att det gick så bra som det gick under omständigheterna. Ingen ska säga att Gud inte vakar över oss för det gör han sannerligen!

Det har varit en omtumlande dag med mycket känslor. En sak är säker, mitt sug efter MC har försvunnit.

Tack Jesus för att du var med Christian vid olyckan, tack för att du är med honom där han ligger just nu på sjukhuset. Herre, låt honom få veta hur mycket han får vara med och betyda för andra människor, för mig. Tack Herre för att du omsluter hela hans familj, Ulla, Nathalie, Nicolina och Linnea. Bevara dom och möt med dom i denna situation dom står i nu. Tack Jesus för din trofasthet. Herre, möt också kamratstödjarna, framför allt dom som kanske skuldbelägger sig för det som hänt. Tack för din omsorg! Amen.

städa städa varje söndag, å vad det är kul?

Ja, å vad roligt det är med en stökig lägenhet. Nej! Å vad roligt det är att städa. Nej! Det går inte ihop! Det är roligt att ha en städad lägenhet men det är inte roligt att städa, alltså går det inte ihop! Jag blir så frustrerad. Livet är bra svårt ibland.

Men jag måste säga att jag har haft en hemskt trevligt helg! Igår (lördag) så hade vi avslutningsfest för våren ungdomsarbete och en avskedsfest för dom helt outstanding bra, underbara, trevliga, snygga, roliga, trevliga, bra kamratstödjarna Zeipel, Daniel, Cissi och Marie. Fore the record, dom har gjort ett utomordentligt bra arbete i Ulricehamn detta året! Jag är så tacksam för det och är otroligt tacksam för att få ha lärt känna alla fyra. Nåväl, avskedsfesten. Vi började med att åka båt på Åsunden och njuta av ett nog perfekt sommarväder. Vi åkte ner till Hoffsnäs där vi tog en fika tillsammans. Vi badade i det 20 grader varma vattnet och sen åkte vi långsamt tillbaka till Skottek där det väntades grillning och en massa ungdomar från både stan och kyrkan att umgås med och ha kul. Det var en salig mix av volleyboll, frisbee, fotboll, bad, grill, åka ring efter båt och det bästa av allt, alla umgicks med alla och vi hade grymt skoj!

Idag så har vi avtackat Christian som slutar som ungdomsledare i Missionskyrkan, han har gjort ett grymt bra arbete. Sen så vart det pizza, sol och bad med cellgrupp på kvällen.

Nu är jag mest seg i skallen efter en skön helg som spenderats med ljuvliga människor och det tragiska är att jag fortfarande måste städa. Jag trodde att man kunde fly från sin verklighet på internet med en blogg, men ack så fel jag hade. Verkligheten kommer alltid ikapp.

Godnatt och Gud välsigna er alla rikligt!

RSS 2.0