livsnjutning

Ja, det må jag säga att det är. Att läsa dagstidning på toa, det är livsnjutning. En hederlig klassiker som är nyupptäckt i mitt liv. På toan är det lungt, man har inga krav på att stressa, man tar den tid det tar helt enkelt. Skulle telefonen ringa så känner man inte dåligt samvete om man inte svarar med tanke på den position man är i. Att läsa tidning på toa är helt enkelt bara positivt.

Over and out...

dop m.m.

Det har varit en hektisk helg med mycket på schemat. Det hela började i fredags då Ulricehamnarna tog studenten, riktigt kul att se hur ett annat studentfirande går till i jämförelse med Trelleborgs. Det var Marcus och Anders som tog studenten i år (ett stort grattis till er grabbar!!). Jag, Daniel, Robin, Johannes och Simon drog på oss finkläderna och gick ner och hängde blommor runt dom för att sen gå den svettiga vägen ner till stan för att se alla som åker runt på traktorflaken och skriker sig hesa och det va inte utan nostalgikänslor man stod och tittade på måste jag erkänna.. Åkte hem till Anders och käka gott, åkte hem till Marcus och käkade ännu mer och sen åkte hem. Allt som allt hade man varit och firat studenter från 12.30 ända till 21.00 så man var helt slut när man kom hem. Men jag kunde inte låta bli att spela lite dota med grabbarna via nätet så klockan blev 3 innan man la sig. Lördagen var soft egentligen, soft ända fram tills det var dags att börja förbereda avslutningskvällen för konfirmanderna. Vi var och grillade på sturebadet, en lyckad kväll!

Vi har nått fram till min söndag. Jag kom till kyrkan i kostym för första gången. I och med att det var konfirmationshögtid så kändes det som att de var dags att klä upp sig. Jag var mötesledare och det gick kalas. Men det roligaste var nog ändå att jag fick genomföra mitt första dop! Jag va grymt spänd när jag gick ner i vattnet med Emil Sidenvik, det snurra i huvudet det jag skulle säga och det kom nog fram lite stapplande men Emil blev döpt och jag glad över en erfarnhet rikare. Det är egentligen en höjdpunkt på hela året som ungdomsledare, att få döpa någon till Kristus! Det är ju därför man gör det man gör, riktigt gött!!!

På kvällen kunde jag andas ut inte för att jag va ledig och kunde slappna av för det var jag inte utan för att Trelleborg bortaslog Kalmar med 1-0!! Vilken avslutning på veckan! De va viktiga 3p för TFF. Ännu bättre att både ÖSK och BP tappade poäng denna omgången. Nu ligger vi inte sist längre!!

Tisdag idag och det är dags för en ny spännande vecka med fokus på New Wine konferensen i helgen.

Cya


champions league

Ojoj..Det blev varken 3-2 eller 1-1 alltså förlora jag. Surt! Matchen var inte särskilt välspelad, mycket kamp och för mycket felpass. Retar mig att Milan vann och framför allt retar jag mig att de va Filippo Inzaghi som skulle ha en sån äcklig tur att avgöra. Kolla bara 1-0 målet, han blir skjuten i ryggen av bollen så att den går in, finns det någon större turmänniska än han? Det är inte mycket man kan säga om hans insats vid 2-0 målet, de va endå bra. Däremot så kan man fråga sig om Liverpoolförsvaret sov när dom gjorde 2-0? Alla stod på hälarna och ingen gick ut och stötte på Kaká när han la passningen. Suck, lite mer hårt jobb från Liverpool så hade matchen kan fått en annan utgång. Men varför retar jag mig? Jag håller ju varken på Milan eller Liverpool... Men sån är fotbollen, den startar känslor man inte trodde fanns. Det enda positiva med Milans seger var att efter matchen så tog Kaká av sig tröjan så bar han ett linne med texten "I belong to Jesus". Vilken ljuvlig kille Kaká är... Jag unnar honom segern men ingen annan i Milans lag. Nä, till hösten är det en ny säsong av fina matcher, längtar dit redan! Nu ska bara Trelleborg få vinna över Gif Sundsvall ikväll så laget kan bygga upp lite självförtroende..


foto från shalom

   
  
  
  
  
  

Vi hade sjukt roligt på Shalom!!!!

båtresan...

Hemma från Shalom igen, det är en blandad känsla eftersom det va hur kul som helst på båten! Det finns så mycket roliga minne och händelser så de är helt sjukt. Resan blev också allt de jag bad om, det jag önskat så jag är oerhört tacksam för detta! Vilken helg det var! Obeskrivligt bra.. Ett minne som man aldrig kommer glömma är när Peter Thörnberg sakta likt en isbjörn kasar längs blå jungfruns hala klippor ner i det kalla vattnet med kläderna på för att sen bli överfallen av fyra frusna tjejer. Jag trodde jag skulle avlida.. vilken syn!!!!

Ikväll är det championsleague final på tv! Det ska bli sjukligt spännande, hoppas att Liverpool vinner! Tyvärr så tror jag inte att dom kommer göra de, Milan känns för starka men mitt hjärta hoppas. Jag va nere i spelbutiken idag och gjorde en minst sagt optimistisk tippning, 3-2 till Milan. Lite av en chansning, går den in så blir det iag mycket pengar på det resultatet. Egentligen skulle jag tippat 1-1, jag va sjukt nära på att slänga in en kupong till men gjorde det inte. Egentligen tror jag på 1-1, vet inte varför. Nåväl.. jag har sagt till lite folk att man kan se finalen hemma hos mig så det kommer nog några stycken.

Jag har blivit trött på höga mobilräkningar nu, teckna om abonemanget till ett "fast pris" abonemang så nu kan jag ringa och smsa hur mycket jag vill i princip, nice!

Ha d..!

Shalom

Då var det dags. Om 3h går bussen mot Oskarshamn, till Shalombåten! Det ska bli sjukt kul! Vi blir 29 deltagare, det är sjukt bra! Jag har stora förhoppningar på detta lägret, jag hoppas att de kommer hända mycket. Jag önskar och ber att det ska få bli en påtaglig Guds närvaro för det är ju egentligen därför vi fixar lägret.

Jesus, jag vill lägga hela resan i dina händer. Alla dagar som vi är borta ber jag ska ligga hos dig. Jag ber att alla som är med på båten ska få möjlighet att växa i sin tro, att närma sig dig. Herre jag ber att jag ska få närma mig dig dom här dagarna. Herra jag vill vara ditt redskap, använd mig som du vill. Jag ber att det ska få ske livsavgörande beslut på båten. Jag ber också för allt det praktiska, att allt ska gå bra. Resan, gemenskapen, båtfärden, boendet, maten, vädret. Tack Herre för den möjlighet du gett oss, tack för att Du är den Du är. Jag ber om din välsignelse. Amen (jajAMENsan!)

Göteborgsvarvet, TFF och mycket annat

Jag överlevde göteborgsvarvet mot alla odds, jag överlevde det så bra så jag satta personligt rekord på distansen 1h 47min 37s! Jag till och med spöade VM-94 hjälten Kenneth Andersson som gick in på 1:54 nånting.. Kan man va missnöjd efter en sådan prestation? Jag fick iofs stryk av farsan men det va väntat, dock bara med 4 min. Han skyllde på trängsel men som en rutinerad göteborgsvarvslöpare som jag är vet jag att det är trångt för alla så frågan är om jag kan köpa hans ursäkt?

image16    image17
Det finns två bilder till, gå in på http://www.photomotion.se och sök på mitt startnummer 13048, evenemang Göteborgsvarvet. Bilderna är svindyra att köpa så därför får ni nöja er med att se dom med texten "photomotion" på.

Annars när jag va i Götet så träffa jag Kalle, Jonas och Petter. Kalle och Jonas sprang men Petter fegade ur, sålde sin startplats och kommer nu få hem ett fuskdiplom och en bättre startposition tills nästa år. Men sånt är väl ganska så typiskt Petter? Att få ett diplom som han inte kämpa för, nästan som Kalle med hans beachvolleyboll-aid linne =P Nä.. det va ganska taskigt men jag låter de stå kvar för de är ganska kul. Jonas va förstagångslöpare och gick in på tiden 2:16 och Kalle klev in på 1:56.. Bra sprungit pojkar! Det är sjukt kul att träffa gänget från bibelskolan, jag kan inte beskriva det men så fort man träffas så höjs livskvalitén med cirka 1000%. Grabbar ni är underbara!! Ta det till er!

Spendera annars helgen med farsan, så efter loppet så tog vi oss relativt snabbt hem till Ulricehamn. Men dock så måste jag säga att man blir gnälligare med åldern! Jag har aldrig hört någon gnälla så mycket över att bilen va parkerad för långt bort och att man var tvungen att gå dit som far gjorde efter loppet. Det kom faktiskt som en suprise för mig med tanke på att han alltid hugger direkt så fort man själv gnäller.

Farsan:
Du borde sluta titta på programmet "Gaggiga gamla gubbar", du är alldeles för lättpåverkad!!

Men farsan blev ganska lugn så fort vi satte oss i bilen och färden längs väg 40 påbörjades. Väl i Ulricehamn blev det en välförtjänt pizza och en väldigt social film =P Söndag var jag tvungen att sticka ut på församlingens barnfest (som blev väldigt lyckad) och berika den med min närvaro och hålla en andakt, apell eller vad man nu ska säga. Körde sen snabbt tillbaka och sen skjutsade jag farsan till tåget i jönköping och väl där bjöd han på middag på Thai Chili, mycket gott! Jag tackar ödmjukast för denna måltd =)

Efter en så här fullproppad helg så var det dags för min lediga dag varpå Christer (pastorn) ringer mig typ 6-7 gånger på förmiddagen och pratar församlingssaker. Jag tror inte att han har greppat konceptet ledig dag. Men idag var han faktiskt ursäktad eftersom vi åker på läger (Oskarshamn, segla med Shalom) på onsdag. Väl uppe så blev det inte mycket som hände eftersom jag gick inte ur sängen förrän halv 1 ungefär och ganska så driket tog jag min bil och körde söderut ca. 15 mil till Halmstad i tro på att se TFF- HBK kl. 16.00 som jag läst på TFFs hemsida (http://www.tff.m.se). Väl nere så insåg jag att matchen började inte förrän 19.00 så jag stod där och hade tre timmar över så vad gör man? Jo, så klart ringer man min underbara vän Marie Persson som jag kanske träffat två gånger sen vi sluta livskraft och tar en fika. Tänk att det kan va så kul att träffa gamla livskraftare? Jag har sagt det många gånger nu, jag vet.. Men jag kan inte hjälpa att tycka så..

Matchstart: Jag och 28 andra bortasupporters står och sjunger simpla Trelleborgsramsor som typ: "Ge mig ett T, Ge mig ett F, Ge mig ett F, vad blir det? TFF! En gång till.. TFF! ÅÅÅ! Vi älskar Trelleborg..." osv. Men jag lärde mig en ny ramsa som va så sjukt rolig så jag höll på att dö när jag hörde den, den sammanfatta hur det är att va supporter till Trelleborgs FF på ett så perfekt sätt så.. ja.. det finns inte mer att tillägga. Läs och njut! :


Inget guld och inga pengar

Ingen j*vla tradition
Vi är bara TFF ifrån vackra Söderslätt
och vi kommer aldrig vara nummer ett

                                               (mel. Jesus älskar alla barnen)

I övrigt va matchen ganska dålig, Halmstad stod för det mesta spelet i första halvlek medans Trelleborg stod för spelet i andra, tyvärr så var HBK effektiva vilket vi inte var så vi åkte på däng med 1-0. Ett rättvist resultat hade varit 0-0 eller 1-1. Så det blev en lång bilfärd hem där man funderade på vad som egentligen gick fel? Kan det varit Conny Karlssons byte? Ut med offensiva Erik Sundin och in med deffensiva mittfältaren Jens Sloth i mitten av andra, eller va det bytet i +90 min då offensiva ytterlöparen Jimmi Auggutsson utgick mot mittbacken Christian Ahlström? Jag var full med frågetecken, skulle vi säkre 1-0 förlusten bakåt eller vad var tanken? Ibland tror jag på riktigt att man skulle gjort det bättre själv. Förresten, matchen hade slutat 1-1 om inte domarn Jonas Eriksson hade blåst av matchen då klockan stod på 93:05, hade han väntat tills 93:08 så hade Trelleborg kviterat på nick vilket dom gjorde, tyvärr försent. Måste erkänna min besvikelse att TV inte rapporterade detta missöde eller ens kommentera det. Som vanligt otur, otur och åter otur. Men sånt är livet för en TFF supporter. Hoppas vi kan tvåla till Elfsborg i cupen på torsdag!!

Nu måste jag iaf sova, klockan är alldeles för mycket! Så godnatt!

ps. gå in på http://www.vuxenpoang.com och kolla hur vuxna ni är, sjukt roligt!!! Jag blev 30.. Jag tror att det är något lurt med den sidan.. Men man får ett gott skratt iaf.

Cya!!

Uppdatering: Göteborgsvarvet

Det närmar sig med stormsteg, nu är det bara 1,2,3,4 dagar kvar tills man ska plåga sig igenom 2,1mil. Varför utsätta sig för sådant lidande, varför betala 320kr för det? Nåväl, det är inte bara ångest inför helgen. Det ska bli kul att träffa lite goa vänner med och dessutom kommer farsan upp och han ska ju med springa så det ska bli kul. Jag avslutade nyss min generalrepetetion inför loppet, va ute och sprang en 8-9km utan att ta tiden. Måste erkänna att allt kändes oförskämt bra förutom en sak, jag sprang med konstant kramp i muskeln som sitter på framsida på samlbenet á höger sida. Det hämmer löpsteget något fruktansvärt och är verkligen inte bra! Det MÅSTE släppa till helgen annars så kommer de bli väldigt tufft att genomföra loppet. Men om man kollar flåset, styrkan i benen osv. så kändes de riktigt bra med tanke på att jag knappt laddat inför loppet.

Har fått en kärlek till att lyssna på Timbuktu! Riktigt gött! Ska beställa skivorna när jag får lön tror jag!


måndag 7 maj 17:34

Sitter hemma på min lediga dag och är hur degig som helst. Känns riktigt skönt att inte ha något att göra eller att behöva göra något alls. Det är en njutning att känna så. Jag spelade innebandy innan idag med min nya klubba, det va premiär. Måste erkänna att de kändes sådär, hade problem att ta emot passningarna och hålla dom på bladet sen var det mycket svårare att dribbla med. Men det är väl en vanesak, ska bli kul att få lära sig igen.

Jag märker att jag är på tänkarhumör idag, är väldigt lugn och tyst och inte alls uppstirrad som jag väldigt ofta kan va. Får se vad jag gör av kvällen. Kampen står lite mellan film vs. läsa bibeln. Det är andens kamp mot köttet =P Men de kanske blir en kombination av dom båda.

Ungdomskaféet öppnade i helgen, det va en succé! Blev imponerad över hur många som kom och hur roligt det faktiskt var att hänga där, riktigt kul! Tyvärr blir de inget häng där för min del till helgen, jag ska ju springa det berömda göteborgsvarvet då. Jag blickar fram mot de med stor ångest, är inte alls sugen! Sen är det ju roligt att farsan kommer på besök samtidgt och han ska övernatta hos mig, riktigt roligt! Nä, nu måste jag slänga ett öga på maten och se hur de artar sig. Det är laxkotlett och kokt potatis som står på menyn idag, yeah!


rastlös

Sitter på kontoret och har expeditionstid och känner mig rastlös. Har ordnat upp alla papper nu och det finns inget kvar att göra direkt, inget som jag kan komma på i alla fall. Så just nu är det mitt jobb att vakta en telefon som inte har ringt på hela förmiddagen fram tills klockan 11.00, då kan jag gå hem.

Undra vad jag ska göra i eftermiddag? Ut och springa kanske, jag borde springa! Göteborgsvarvet är om 1,5 veckor och jag har inte förberett mig särskilt bra. Jag som skulle springa massor i April var de tänkt men så blev det inte. De blir äta, vila, springa i eftermiddag bara för det. Ikväll är det Torsdax som gäller (barnverksamhet för barn 6-12år) och direkt efter det så är det församlingsledningsmöte..

Ja, det va min dag det, ungefär.. Det blev kanske inte de roligaste blogginlägget men men.. Man kan inte alltid ha roligt...

frisyr?

Jag står i valet och kvalet. Behålla en lång frisyr eller ska jag klippa kort inför sommaren? Jag måste oavsett klippa mig eftersom det ser ovårdat ut för stunden. Jag är öppen för seriösa förslag, jag är kass på frisyrer nämligen. Så, snälla! Hjälp mig välja! Meddela mig innan 4/5 kl. 11.00

valborgshelgen

Vilken lång och go helg det varit! Skönt att få va ledig också, de va ett tag sen känns det som. Bytte ut att va ledig i fredags mot att kunna njuta denn underbara 1 maj!

Helgen har jag spenderat med Peter (vars bil blev stulen i fredags) i göteborg. Vi åkte dit för att träffa dom nyförlovade jocke och emmeli (blivande axelsson eller lilja, förmodligen lilja eftersom jocke är en toffel). Vi spenderade lördagseftermiddagen i skatås och skulle spela beachvolleyboll men det blev inte av eftersom näten va upptagna så vi trixade lite med en fotboll och kasta frisbee i solen istället, nice. På kvällen så bjöd paret på en flygande jakob där vi sen spela poker om disken, ett pokerspel som emmeli dominerade totalt och då fick peter och jag diska. Typiskt! Vi som var gäster och allt! Sen på söndagen så blev det en go slapp dag. Emmeli skulle i väg så vi grabbar tog en shoppingrunda på stadium xxl där jag fyndade en ny innebandyklubba, en unihoc player dubble bubble som var rejält nedsatt! Jag älskar att göra kap! Sen gick vi vidare på alla grabbiga ställen där man inte hade fått gå om tjejer hade varit med, ÖB, Rusta, Jula, MediaMarket, Intersport. Efter gått runt i nästan 4h så var vi trötta och åkte hem, laga taco. Sen var det dags att bege sig tillbaka till ulricehamn. Det va riktigt roligt, skönt och lungt att få spendera helgen i gbg med jocke å emmeli! De är två fina människor det som står högt i kurs i mitt hjärta!

Valborg igår, Elin och Jenny bjöd in sig själva på middag igår och då passa vi på att bjuda in Anebyteamet med så jag och Peter fixa kycklingwok till tjejerna. Riktigt kul, vi lyckades driva ganska rejält med Elin och Jenny så de blev en ganska livad middag. På kvällen åkte hela församlingen ut till Höganäsgården för att grilla och sen tända majbrasan. En så otroligt skön kväll! Vackert väder, tevligt sällskap och jag njöt till max! Philip (pastor Christers son) är nog världens roligaste unge! Igår så höll jag honom i famnen och då kom Christer och frågade om han älskade pappa och Philip undevek frågan men tillslut svarade han "nej". Christer frågade då, "vem älskar du då?"och då peka Philip på mig! Fin kille det där!

Nu ska vi iväg till middag hos tjejerna, det är deras tur att bjuda tillbaka idag, det är taco som hägrar och vi ska äta dom ur huset!

Ciao!

RSS 2.0