årets första "sommarglass"

Idag har det varit väldans fint väder i Ulricehamn, det var så där så att man inte kunde vara inne utan att få dåligt samvete utan man längtade ut i solen och när vädert är så då kan man inte klaga för de är högst ovanligt. Jag var nere en sväng på Ica och skulle sätta upp en affisch för kyrkan och min tanke var att åka hem efter de men jag kunde bara inte göra det. Istället så gick in i affären och köpte mig en glass och tog mig ner till sjön och försökte njuta och åt årets första "sommarglass". Det blev kallt ganska snabbt så jag gick till bilen igen men jag ville verkligen inte åka hem och sätta mig så jag körde en runda istället, jag körde längs åsunden (sjön) söderut för att njuta av utsikten och upptäckte att jag aldrig kört den vägen förr, de var hu kul som helst faktiskt. Från vägen hittade jag en tunnel utgräven ur klippan, sjukt cool! Så jag var tvungen att stanna och parkera bilen vid vägkanten för att spana in läget närmre. Det blev verkligen en hur skön eftermiddag som helst av ingenting. Jag är nöjd!

    

Så här har min äventyrsdag varit...

bristande fantasi

Har någon tänkt på hur kallt det är ibland? Just nu är det skitkallt hemma hos mig, jag förstår de inte riktigt. Men jag fryser och det suger. Imorgon kommer Niklas Ås och hälsar på. För er som inte känner Niklas så var han min ungdomspastor när jag var typ 11 år gammal och idag så är han min mentor. Riktigt roligt faktiskt. Hade knappt träffat honom på 10 år fram tills nyhem i somras då vi sprang på varandra och sen dess har vi haft kontakt.

I övrigt så har det varit en fullspeckad dag, kom hem vid 9 ikväll. Handledarsamtal, Tisdax, administrativt arbete, middagsbesök hos Rita, killgrupp så kom Eva från tmu för att hälsa på teamet. Där har ni min dag ganska så sammanfattad.

Har ni någon gång varit med om att man inte kan somna? Förmodligen, det är nog ganska vanligt. Jag var med om det inatt, jag la mig 23:30 och kunde inte somna så jag öppnade en bok och läste till 01, släckte kunde inte somna. Satte igång med skiva men kunde inte somna, klockan hann bli 04:30 innan sömnen slog rot i mitt liv sen ringde klockan 07.. Hur kul var det på en skala? Jag tror att de gjorde min dag ganska bitter, har klagat och gnällt hela dagen. Tråkigt! Imorgon ska jag vara mycket mer positiv!

Ska ta igen lite sömn strax, ska upp tidigt imorgon. Godnatt och kram....

rebus

Jag har gjort en liten rebus. Du kan få gissa vad den betyder genom att skicka in en kommentar. Den som gissar rätt vinner en kopp kaffe och en kanelsnäcka hemma hos mig någon gång i framtiden...

  +   +   = ?

..............             .................         ............................

Lycka till!


då var det sent igen...

Kan ni tänka er, klockan är 03:08 nu när jag börjar skriva detta inlägget. Vad gör man med sitt liv egentligen?

Strunt samma nu vad klockan är, jag har haft en väldigt rolig kväll. Peter stack hem för ungefär en halvtimme sen, vi har suttit och spela Fifa 08 och Guitar Hero i några timmar, gött! Har varit en både lugn och aktiv dag idag, kan inte riktigt förklara. Det var först förmiddagsgudstjänst där jag var mötesledare. Jag gjorde en ganska pinsam miss som ingen märkte, jag hade glömt att ta kontakt och ringa den som skulle spela så en halvtimme innan mötet skulle börja så hade vi ingen organist. Men det hela lösta sig tack vare en överseende Inger som kom till kyrkan och hade räknat med att spela trots jag glömt ta kontakt med henne. Härligt att det löste sig, ska inte va lika tankspridd nästa gång. Sten körde sin första predikan i kyrkan sen han blev anställd, mycket bra. Jag hade en liten "talkshow" inspirerad intervju med honom innan så församlingen skulle få lära känna honom lite. Jag kan bara säga att Sten Strömbom är en mycket fin och trevlig människa, det är så kul att han börjat i kyrkan.

Efter gudstjänsten så var vi (jag, Peter och teamet) hembjudna på middag till Carlséns, mycket gott. Tack Gunnar för en fin middag, det lyckades du bra med! Cellgrupp följde på kvällen där vi var kanske tio personer hemma hos mig, det blev väldigt socialt och trevligt. Jakob, Elin och Emma stanna längre och då blev de så att vi kolla på Fearless, en film värd att se.

En rolig anekdot, idag fick jag äntligen se mitt ljus brinna ner. Jag har en ganska så stor flaska där jag sätter ljus ibland och när ljuset nästan är helt nerbrunnit så istället för att släcka det så vill jag att de ska brinna slut så att stumpen åker ner i flaskan, det fick jag se idag. För ca. två månader sedan blev jag halvt misshandlad när jag försökte försvara lågan, men inte idag! Idag så fick ljuset brinna, gött... !

Sömn nu, tvätt imorgon. Godnatt!

bakning m.m

Har haft mina utvilade luffardagar nu i veckan, fy vad gött det har varit. Måste erkänna att det är lite jobbigt att komma tillbaka efter några avslappnade dagar, det tar ett tag att komma in i fas igen. Peter kom förbi igår och stanna över helgen, riktigt kul. Alltid gött när han kommer förbi, det blir lite mer fart då. Vi hade i övrigt en riktigt go ungdomssamling i fredags, teamet höll i den, lovsången och andakten. Fick många tillfälle för samtal och förbön, riktigt gött! Det är så härligt när man ser att saker händer, när man får se att Gud berör unga människor. Helt grymt är de!

Vi har bakat idag. Normalt så brukar det bli storbak men så blev de inte idag. Vi nöjde oss med lite muffins och snoddas. Det kom inte så många för att baka heller och då dog det liksom ut lite...

Mötesledare imorgon, dags att ladda!

    

Godnatt!

luffardag

Idag har jag en luffardag. Jag gör verkligen ingenting, jag bara slöar. Det är nästan så att man får dåligt samvete.. Jag har kommit på att jag är en väldigt splittrad människa. En stunden kan man bara älska att inte göra någonting medans man andra stunden kan tycka att det är drygt och vill koma igång. Jag vet inte rikigt vilken sida jag är denna gången. Jag vet att jag måste verkligen ta och vila, återhämta mig, samla kraft. Samtidigt känner jag bara att jag vill komma igång igen med allt. Det är så tråkigt att vara inaktiv, framförallt nu när det händer mycket i kyrkan bland ungdomarna. Jag får ingen riktig ro i mitt inre idag, det retar mig..

Känslan av att vara splittrad är verkligen kass, jag tror nog att det är en av dom sämsta känslorna. Även om det rör sig om så här småsaker så är det endå jobbigt att inte veta hur man känner sig. Det är väl inte mycket man kan göra åt det, utan det brukar mest bara gå över. Ibland undrar jag om det finns en mening till varför man känner sig splittrad, är det någon slags varningssignal eller vad?

Nåväl, oavsett hur jag känner mig så tänker jag vila hela denna dagen också. Jag vet att det behövs trots att de är tråkigt. Hoppas att alla ni andra får en fortsatt fantastikskt aktiv dag med många roliga händelser!

vila

Jag har verkligen bara legat ner och tagit de lungt hela dagen, så grymt gött hittils. Hade glömt hur trött man kunde bli av att inte göra någonting, det är ju nästan så att man vill krypa till kojs för denna dagen redan nu. Det kommer dock inte hända, det är ju champions league snart och det tänker jag kolla på. De kommer förmodligen förbi några teamare som vill kolla också. Det är så gött att champiosn league är tillbaka igen, jag har ju inga sportkanaler så jag kan se fotboll på helgerna så detta är den enda fotboll jag kan ta del av. Ikväll 20.30 till 22.40 är det AC Milan mot Arsenal som möts, grymt roligt!

Britts våfflor va asgoda!

Kan inte sluta tänka på hur god och trofast Gud är. Trysilveckan va grym och Gud är bäst!

sicko

Idag har jag tagit timeout. Jag har sjukskrivit mig och tänkt bara slöa och vila hela dagen. Jag ska verkligen inte göra någonting alls. Hur skönt låter inte de om jag får fråga? Har inte lyckats återhämta mig från Trysil och dessutom har det funnits saker som jag varit tvungen att göra och ta tag i men nu så är det mesta över. Det blir nog en återhämtningsdag imorgon med.

Jag säger bara Britt Carlsson! Vilken underbar människa och syster i Herren, hon ringde mig nyss och undrade om hon fick komma förbi med våfflor, grädde och sylt och det fick hon. Så hon kommer när som helst, ljuvligt! Vilken välsignelse!

trysil, borta bra eller hemma bäst?

Jag har inte haft energi i min slitna kropp att orka mig till bloggen sen jag kom hem i lördagskväll från Trysil, egentligen har jag inte ork nu heller eftersom klockan är mycket och jag har inte fått återhämta den sömnen jag behöver så därför blir det en kort sammanfattning. Hade gärnat visat bilder men jag hade ingen kamera med mig, bilder kommer när jag fått alla andras...

Trysil var verkligen en fantastisk veckan på alla sätt och vis. Jag lärde mig att skidor är en miljon gånger bättre än att åka på en bred planka. En dag med blankan från den varma platsen räckte för att jag skulle byta till dom två plankorna som gjorde att man gled som på moln. Vädert kan man inte klaga på, nästan 2m natursnö, sol, -8 grader i snitt, lite för mycket vind men jag ska inte va kräsen. Backarna var perfekt pistade och jag kommer alltid minnas känslan av den sjuka hastighet man får upp genom att stå på ordentligt ner för experten, en helt otrolig upplevelse. Lägergemenskapen var underbar, mycket skratt och glädje den gångna veckan. Samlingarna har varit ljuvliga! Gud har fått beröra så många unga människors liv, helt fantastiskt att få vara ett vittne till Guds verk. Utan att lämna ut någon men veckan avslutades med att jag fick be med en tjej till frälsning, halleluja! God is great!

Kom hem på lördagkväll som jag sa helt mörbultad utan en enda gnutta energi kvar i kroppen och det sitter i fortfarande, febrig, förkyld och ont i halsen men det var så värt de! Längtar redan till nästa år och då är jag till med beredd på att bryta benet för en likadan veckan igen!

Har även varit två trevliga dagar i Ulricehamn sen hemkosten, Micke och Ester berikade med sin närvaro och det har blivit film och gemenskap. Mycket trevligt! Nu är mina ögonlock så tunga så att inte ens tändstickor skulle kunna hålla dom öppna, viljan efter sömn skulle knäckan dom som om dom vore just tändstickor.

Godnatt alla läsare!

ps. ny pastor idag, sten strömbom är hans namn. ljuvligt! ds.

adjökens

Tänkte bara ta ett tillfälligt farväl. Jag kommer försvinna från min blogg i en vecka nu men jag hoppas att ni alla kommer ha det lika bra som jag kommer. Blessings!

tankspridd?

Jag har världens största otur. Jag tänkte bara säga det så att du som tror att du har världens största otur kan få känna att den bördan släpps från dina axlar. Eller att kalla det otur är kanske inte helt korrekt, att dessutom kalla det världens största otur är väl en liten smula överdrivet men bara en lite smula. Du som följer min blogg har nog inte gått miste om att jag åker till Trysil för att åka snowboardm på söndag. Inför en resa så brukar det vara nödvändigt att göra några förberedelser, fixa så att man har allting man ska ha med sig osv. Jag har allting som ska följa med upp, där är jag väl förberedd. Ofta är det ju kläder som ska följa med på resan och detta är inget undantag men man vill väl inte ha smutsiga kläder med sig? Det ville inte heller jag så därför bokade jag en tvättid idag fredag mellan 16:00 och 20:00. Vad gjorde Wilmer idag mellan 16:00 och 20:00? Jag tvättade iaf inte! Jag satt vid datorn, jag var i kyrkan och tog emot barnläger, jag tog hand om teamet från bibelskolan, jag handlade på Ica och han göra ett toabesök. Jag tvättade inte. Världens största otur! Du säger att jag var klantig för att jag glömde bort tiden och jag kan till viss del erkänna de men då har jag inget att skylla på mer än mig själv och det är inte roligt att vara syndabock så därför tänker jag säga att det var otur och inget annat. Sketans otur! Det ligger säkert 8 - 9 par boxershorts i tvätten och nästan alla mina vita t-shirts tillsammans med träningskläder, tröjor och ett par jeans som jag skulle ha med mig. Dessutom så var alla morgondagens tvättider tagna så jag kommer inte hinna tvätta innan vi åker och även om jag hunnit så hade jag inte kunnat  eftersom jag inte har tillgång till någon tvättmaskin. Otur, otur, otur, otur, OTUR!

love is back in my life

Just de! Idag så hände det, det ringde på min ytterdörr och vips där stod Cissi med ett par bilnycklar till mig, nycklarna till min Renault Traffic minibuss! Som jag har saknat den, glädjen är helt osannolik nästan, jag har fått återse min minibuss och den ska jag och endast jag få köra till och från Trysil. Kärlek.

Gud - förändrar liv?

Vet inte varför jag skrev rubriken som en fråga eftersom det egentligen inte är en fråga utan ett faktum! Gud förändrar liv! Jag vill verkligen bara säga det, Gud förändrar liv! Och då snackar vi inte om en förändring som typ att byta från mellanmjölk till lättmjölk utan verkligen förändring. En totalvändning skulle man kunna säga.

Gud har förändrat mitt liv. Det finns/fanns ett litet kristet häfte som hette "från minus till plus", Gud förändrar liv från minus till plus. Mitt liv har varit minus, det har varit tomt på insidan, det har alltid varit bra på utsidan men insidan har det varit tomt. Mitt liv är idag rikare än någonsin på insidan och det finns bara en förklaring, Jesus Kristus! Jesus Kristus har makten, kärleken och viljan att förändra ditt liv så att du kan få gå från minus till plus. Gud har makten att ge dig ett rikt liv på insidan, han ger trygghet, stabilitet, frid, frihet, kärlek om barmhärtighet. Men det stannar inte där, Gud kan förändra ditt liv på insidan men han kan också förändra ditt liv på utsidan. Nu pratar jag inte om utseénde utan om omständigheter. För Gud vill även förändra dom och välsigna dig där. Jag kan inte nog med ord berätta hur stor Guds kärlek är till dig och vilket rikt liv han vill ge dig helt gratis.

Gud har verkligen förändrat mitt liv, han gör det fortfarande och det är de som är så fantastiskt. Ständigt så får jag se mer av Guds storhet, det tar aldrig slut. Imorgon kommer jag få se ännu mer än vad jag gör nu av Gud och så kommer det flyta på resten av mitt liv. Gud förändrar liv!

Ta emot!

trysil

Jag känner mig barnsligt glad över att få åka till Trysil på söndag. Det är helt sjukt. På allvar så känns det som när man var liten och väntade på julafton eller ens födelsedag då det verkligen pirrade i magen så man inte kunde sova dagen innan. Ungefär så känner jag nu, det ska bli så fruktansvärt kul att åka till Trysil! Jag älskar verkligen skidläger! Har gått halva dagen med mina nyinköpte skidglasögon på mig bara för att känna in dom och skaffa rätt känsla... Kära Bullen, är jag normal?

Har spenderat dagen med att planera inför Trysilresan. Det kommer ju trots allt bli mycket mer än bara skidåkning som ska bli kul och utmanande. Det är ju kyrkan som arrangerar lägret och de är 31 underbara ungdomar som är anmälda. Vi kommer ju köra samlingar på kvällarna som jag verkligen ser fram emot. Det är nämligen något speciellt när man samlas ett gäng helt utanför ens normala vardag och söker Gud, det brukar oftast bli fantastiska samlingar som verkligen värmer sjukt mycket inombords. Jag har samma förhoppning inför detta årets läger. Det är trots allt Gud som är orsaken till varför vi drar iväg till Trysil.

Har en speckad vecka framför mig, alledeles för fullspeckad för mitt eget bästa men ibland är det inte mycket man kan göra åt saken mer än att gilla läget. Bloggen kanske får lida lite, hoppas ni har överseende, jag har inte glömt bort er.

God Bless /Wilmer


långhelg i jönköping

Jag har varit ledig den gångna helgen, det har faktiskt varit väldigt skönt. Det var längesedan man fick en "vardagsbrytare" eller hur man ska uttrycka sig.

Nåväl, jag vet inte riktigt var jag ska börja. Det har hänt så mycket i helgen så jag skulle nästan kunna skriva spaltmeter kring händelserna. Får se vad som kommer med och inte kommer med, jag låter spontaniteten leda mina fingrar.

Man kan säga att helgen började med att Wilmer Larsson friserade till sitt exremt ovårdade hår. Jag har inte klippt mig sen maj -07 så jag har kört vildvuxna stilen men nu vart de dags. Jag behöll ungefär samma frisyr men kapa av kanske en 5 cm på längden och klippte ur det lite. För första gången i mitt liv nästan känner jag mig tillfreds med håret efter frisörbesök. Normalt tar det en vecka för mig att vänja mig men inte denna gången.

Innan det bar av till jönköping så hann jag med att träffa basgruppen från livskraft och hänga med dom till lager. Jag satt bara av tiden där, orkade verkligen inte varken kolla eller shoppa. Men efter det blev det jönköping för att träffa Peter, Jocke, Emmeli och Rebecca. Fredagkvällen blev mest häng och snack kombinerat med ett parti texas hold'em som jag tog hem i en headsup med Emmeli. Äntligen fick jag vinna över henne! Lördagen innehöll samma gäng och vi startade med en fika på Johans café där vi satt många timmar och snackade. Sen gjorde vi en taktisk splittring i gruppen, killarna gick iväg för sig och tjejerna för sig. För mig blev detta en ekonomisk katastrof eftersom det då blev ett intersport besök och väl där införskaffa jag mig ett par nya skidglasögon med "vitt glas", svingoa! Jag är så sjukt nöjd! Kvällen blev en gigogigantisk middag på Jensens Böfhus där jag och Peter tog varsin "all you can eat barbeque ribs" medans dom andra tog lite mindre portioner. Det bästa med Jensens är att man får lov att beställa in hur mycket extra potatis och sås man vill utan att det kostar extra. Den kombinationen med barbequeribs är inte nyttig. Alla käkade verkligen kopiösa mängder men det var svingott! Jag kommer åka dit snart igen och unna mig en middag, jag blir grymt sugen bara av att skriva om det. Efter middagen så lämna Rebecca oss medans vi andra drog hem till Peter och spela texas hold'em. Världens roligaste sak hände då, vi satt och spelade, vi tre killar och Emmeli. Det går lite halvkasst och för Emmeli gick det helt okej som vanligt, Jocke som va dealer ser då att där ligger fyra kort hos Emmeli och ingen av oss kom på vart dom kom ifrån, vi är ju supersnabba på att anklaga Emmeli för fusk (det råkade till och med vara ett spader ess) och säger att sånt är oacceptabelt och driver på en del medvetna om att Emmeli såklart inte fuskat. Men från ingenstans så händer det att Emmeli börjar gråta ungefär som en femåring när man skulle anklaga en sån för fusk. Vi alla frös till is och chocken låg i luften, Jocke var snabb med en tröstande omfamning. Det var ju inte så farligt, Emmeli sa själv att hon inte förstod riktigt varför hon grät för hon visste innerst inne att vi skämta ju bara. Men det va verkligen så otroligt roligt så jag kunde nog inte sluta skratta. Tro nu för allt i världen att jag är en sån sadist som njuter när andra är ledsna för det är jag inte. Men situationen var sådan att skrattet var tillåtet.

Jag och Peter fick en total urflippning sen på natten där vid 02.30 tiden. Vi började spontanringa folk i vår telefonbok för att kolla hur många som sov med mobilen igång. Nästan alla sover med mobilen igång, inte många svara dock. Vi lyckades få ett samtal med tmu-Eva som svarade med en klarvaken röst efter tre signaler. Värre var det med Jenny "den tjoande lärkan" Nilsson som vi var tvugna att ringa säkert sju gånger innan hon svarade och när hon väl gjorde det var lät hon bajstrött i telefonen. Vi lyckades hålla henne vid liv i telefonsamtalet i hela 35min!! Sjukt! Jenny, varför la du inte bara på luren och stängde av telefonen? Rebecca fick ett samtal sen också, då hade klockan hunnit bli 03.30. Roligt var när hon svarade att hon trodde att vi ringde henne för att tala om att vi var magsjuka och låg och spydde. Låt säga att vi var magsjuka och spydde mitt i natten en lördag, varför skulle vi då ringa Rebecca? Jag fattar inte de riktigt....

Nu är det söndagnatt och jag har kommit hem till Ulricehamn. Sitter och kollar på Super Bowl. Vet inte om jag orkar se hela, den varar till 04.30. Är trots allt ganska trött efter helgens alla bravader. Nä, godnatt mina kära läsare och vänner!

RSS 2.0