stavfel

jag satte mig snabbt ner och läste igenom mitt inlägg jag skrev för 2min sedan och upptäckte många, många stavfel. Så att... Jag är medveten om att jag skrev som en kråka men orkar inte ändra det så inga stavfels kommentarer behövs. Tack...

rubrik?

När jag vaknade imorse så känder jag mig helt utarbetad från helgen. Jag räknade lite kort på det och kom fram till att jag hade jobbat 30h fre-sön. Det är ganska mycket med tanke på att man samtidigt har hunnit socialisera sig med gamla vänner. Så att jag kände mig trött och att jag sovit 13 raka timmar skämdes jag inte för. Ofta så kan man skämmas för att sova väldigt länge för det är lite en oskriven kod att när man är vuxen och när man är 22 år gammal så räknas man som vuxen så sover man inte så länga. Utan normalt är det att stiga upp om man får sovmorgon runt 9-tiden. Så därför kan jag få dåligt samvete när jag sovar fram till kl. 13 mina lediga dagar. Dock ej idag, idag hade jag inte dåligt samvete och det va skönt att slippa.
Trots att de var min lediga dag var jag tvungen att ta mig till kyrkan en stund med Anders för att förbereda lanet som börjar imorgon. Annars har min dag varit väldigt händelsefattig. Jag har suttit hela dagen och kollat på Scrubs fram tills nu, har säkert avverkat 20 avsnitt. Detta också med väldigt blandade känslor. Scrubs är grymt kul att titta på och det har verkligen klättrat till en av mina favoritserier genom tiderna så därför har det varit en väldit trivsam dag men jag kan samtidigt inte riktigt släppa känslan av ensamhet. Jag menar, det är inte särskilt ofta man är ledig och jag spenderar min lediga tid med att titta på Scrubs så är känslans så här efteråt lite ensam. Man önskar istället att man tagit tid till att ringa någon man inte pratat med på länge eller att kanska till och med lämna stan och åka kort och hälsa på någon. Men inte... Det tar faktiskt emot att ta initiativet att ringa upp någon man inte pratat med på väldigt länge eller att hälsa på någon man inte träffat på evigheter. Jag har många väldigt goda vänner som jag uppskattar väldigt mycket, mycket mer än vad jag visat. Så kan det va, hade mitt liv varit en tv-serie just nu så hade just detta ögonblicket varit slutet på avsnittet där huvudkaraktären kommer på en viktig sanning i livet och så gör karaktären något som ändrar hans liv på ett litet sätt, i detta fall tar upp kontakten igen med dom vännerna som finns och avsnittet slutar ganska bra och dom som ser avsnittet får ett sånt där "naaaw"-ögonblick. Så skulle det gå till på tv. Nu är inte tv och det riktiga livet en verklighet. Det är faktiskt upp till mig att göra något åt min situation och det är mycket svårare än vad de är på tv. Jag önskar att jag kunde med ett ärligt hjärta skriva att man kommer direkt imorgon kommer ta tag i problemet och fixa det. Men sanningen är att när jag vaknar imorgon så kommer tankarna och känslorna man känner nu vara borta igen och med det den där extra viljan att höra av sig till någon också kommer vara borta. Alltså kommer inget hända... Måste erkänna att det är lite jobbigt att redan veta om det.

Äsch, detta kanske låter väldigt deprimerande. Det låter mer än vad det är..

Nu ska jag lyssna på min John Legend skiva för andra gången ikväll och sen sova. Godnat...


gäsp.

Mm, snacka om gäsp! Är riktigt sliten nu efter helgen.

Det har varit en riktigt rolig helg, fredags hade vi Open Stage i kyrkan och karaoke är alltid riktigt kul att sjunga för att inte tala om att höra andra sjunga =) Guitar Hero är också en succé!
Lördagen var en relationsdag i kyrkan. Jag hade bjudit in sexpratarna Jonas och Rebecka Wejde till kyrkan. Det blev riktigt bra tyckte jag, dom är grymma. Sen är det väldigt roligt att bara få träffas och umgås med Wejdes också, tyvärr så gör man det allt för sällan. Thörnberg va också i stan, inte lika ovanligt men alltid lika roligt!


Nu är det söndag och jag är svintrött. Va mötesledare idag, inte så roligt att vara det när pastor predikaten fått magsjuka och gudstjänstordningen rasar samma totalt. Så idag blev det en kort gudstjänst på 45min. Jag tyckte de blev helt okej med tanke på omständigheterna.


Ikväll har jag en cellgrupp att ta mig igenom sen ska jag sova =) Lycka!




fredag

En typisk fredag:

05.30: Alarmklockan ringer
06.00: Morgonbön i kyrkan
07.30: Frukust med böneskaran
08.30: Promenad/biltur (oftast biltur) hem för att sova.
11.00: Vakna
11.05 - 18.00: Laga mat, äta mat, städa undan lite, titta på mina tv-avsnitt, förbereda ungdomsamling.
18.30: Innebandy
19.30: Duscha
20.00: Ungdomsamling - fika
21.00: Ungdomsamling - andakt
21.30: Ungdomsamling - efterhäng
01.00: Hem
02.00: Sova

Nu vet ni alla hur min fredag brukar se ut men idag är det ingen vanlig fredag utan idag är det en ovanlig fredag. Istället för ungdomsamling ska vi ha Open Stage. Open Stage är en ännu mer utåtriktad satsning än våra vanliga ungdomsamlingar. Tanken med Open Stage är alla ska få komma och bidra med något, vad som helst från diktläsning till operasång. Är man lite blyg av sig och inte har några egna intränade bidrag så finns det en massa karaokeskivor som man kan får göra bort sig till eller Guitar Hero till X-boxet som också kommer stå framme. Det kommer bli skitkul! Någon gång mitt under kvällen så håller jag i en liten samling där man får vittna om Gud så får man med en andakt till alla också. Det är första Open Stage vi kör ikväll, hoppas det ska blir bra!
Pga. Open Stage är därför  min fredag annorlunda eftersom det är mycket mer  jobb med detta än en ungdomsamling. I eftermiddag ska jag och några till bygga upp en scen i kyrkans minigympahall, rigga ljud och ljus. Fixa i ordning caféavdelning med schyssta sittplatser osv. Sen kommer det massa extrasmåjobb som man inte har tänkt på ännu som man också måste va förberedd på. Ska bli skitkul med denna ovanliga fredag!


mobilblogg

Detta är premiär för mitt mobilbloggande. sitter i en Iveco skåpbil på Nissanstigen (väg mellan Gislaved och Halmstad) på väg till Trelleborg för att hämta mer av Stoffes möbler. Jag är ledig i helgen så jag har lovat honom att hjälpa han flytta, så detta är andra vändan till Trelleborg på två dagar. Kul att få komma hem lite också samtidigt. Stoffe har köpt ett hus i Gnosjö, grymt annorlunda att man som singelkille köper ett hus själv men varför inte? Villapriserna är inte så höga i Gnosjö så det gör ju inget. Man blir lite sugen själv att skaffa ett hus eller i alla fall ett hem med större utrymme där man kan fixa med en del saker. Men om jag får begär till att jobba lite så ligger inte Gnosjö så långt ifrån Ulricehamn så då kan jag bara ta bilen så har de ordnat sig. Men nog om de nu, anledningen till detta inlägget är att testa mobilblogg och hittils har de gått bra, nu ska vi bara se så att de blir publicerat också. Haj!

kina

Just de! Idag blir det kinamat till lunch och det ska bli svingott! Jag orkar inte ställa mig och laga mat i eftermiddag. Det perfekta med kinaresturangen här i stan är att den har lunchbuffé, den är inte dyr heller, kostar bara 60kr och då ingår fri påfyllning av dricka. Så de är ät och drick hur mycket du vill för 60kr. Helt perfekt! Så idag klockan 13 smäller det : ) Jag kommer rulla hem sen....

Sjukt...!

Jag är precis hemkommen från Cissi och Marie efter att han inspekterat deras nya tapeter, dom var väldigt fina. Men nu när jag kom hem så tänkte jag bara kolla mailen och sen sova, trots detta sätter jag mig på bloggen men jag kan inte låta bli. Fick ett mail av farsan med en länk till youtube, jag klicka för att se vad det var. Det var en film som visa på den amerikanska allmänbildningen såg ut. En snubbe gick runt och ställde blöjfrågor till vanliga simpla amerikanare, unga som gamla och deras svar var så fel så jag kan inte en beskriva hur fel dom va. Ni borde klicka på länken nedanför och se för er själva.

http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE

Det är så tragiskt! Nu ska jag vara seriös. Jag blir på allvar rädd när man hör och ser en sån här länk. Jag blir mer rädd för den amerikanska okunskapen än vad jag blir för folk i turban som skriker "Allah...!" Rättare sagt, jag är inte rädd för dom alls. Men den okunskap som visar sig i denna filmen bland den amerikanska civilbefolkningen så blir jag på riktigt rädd. Det är dom här människorna som kommer rösta i presidentvalet, det är dessa människor som kommer rösta fram världens mäktigaste man/kvinna (troligt en vit man från Texas). Jag hoppas innerligt att denna filmen är snedvriden och att den inte speglar verkligeheten, jag hoppas att dom som klippt ihop den här filmen medvetet har valt dom dummaste svaren dom hittade. Men jag är inte säker på att det är så, det finns verkligen delar i mig som tror att amerikanen är så obildad. Det skrämmer mig... Jag har inget mer att säga.

Här kommer en annan länk som är lite mer humoristisk men den visar samma sak.
http://www.youtube.com/watch?v=E9KUyMDo5iY&NR=1

Godnatt!

Seger!

Seger! Jag har övervunnit sockerkakan! Den är bakad och uppäten. Tron på mig själv är återställd : )
                                               image41

I fredags fick jag ett telefonsamtal från kamratstödjaren Daniel Sjögren, dom var på väg hem från Liljeholmen med min bil. Första tanken jag fick när han ringde var: Har bilen lagt av helt den här gången? Jag var inte så långt ifrån. Något hade smällt till högt i motorn och nu lät bilen som en Formel 1 bil.  Min tanke var först att dom hade säkert kört på en sten och slagit hål på avgassystemet så jag sa till dom att bara köra hem lungt och försiktigt. Några timmar senare hörde jag ett oväsen utanför lägenheten, jag tittade ut genom fönstert och såg min bil stå där. Den hade klarat sig hem levande och jag kunde pusta ut. En snabb diagnos när jag tittade på den var att grenröret förmodligen hade gått sönder eller något eftersom allt oljud kom från motorrummet och med tanke på att bilen hade gått bra i övrigt så kändes det lungt. Dagen efter drog jag ut till Kenneth som har stenkoll på bilar och bad han lägga domen, ett av fästena till grenröret hade lossnat och det förklarade smällen som dom hörde från motorn och varför bilen lät så mycket. Så idag har jag varit och köpt ett nytt fäste och ska sätta dit de i eftermiddag. Kostnad: 21kr. Skönt att det inte var mer än så. Tyckte väl mest synd om kamratstödjarna, det är alltid jobbigt när man kör någon annans bil och något händer som man inte kan rå för, man får väldiga skuldkänslor. Har varit med om det själv och de är inte kul. Men så skönt att denna historien kunde sluta så lyckligt som den gjorde.

Haj svaj!



totalt misslyckande

Vad ska man säga om mina tappra försök att vara en självständig man som ska kunna klara sig själv och hela hushållet. Idag kände jag kallelsen att vara huslig så jag satta i gång med matlagningen och fixade ihop en stor sats köttfärssås. Köttfärssåen blev utsökt enligt mitt omdöme, den blev precis som jag ville ha den med mycket smak och en stark kryddsättning. Den bästa köttfärssåsen jag gjort i hela mitt liv, receptet kan ni som vill ha läsa längst ner i detta blogginlägg. Efter de kände jag mig väldigt stolt så jag diskade och gjorde snyggt i köket, vanligtvis så brukar jag låta det stå och invänta ett bättre tillfälle för att diska men inte idag, idag var jag ordentlig. Efter disken kom damsugaren fram och lägenheten fick sig en genomstädning, jag vattnade blommorna, torka av lite dammiga ytor och plocka undan alla småsaker och kläder som lågt lite överallt och la det snyggt på sin plats. Skönt, en ren lägenhet utan disk och med nylaga köttfärssås. Jag var väldigt nöjd med mig själv. Efter detta gick jag iväg till kyrkan för att vara med på Torsdax (kyrkans barnverkasamhet för barn 6-12år) och hade en frågesportstävling med dom. Väl i kyrkan så låna jag hem lite bakpulver eftersom jag har inget sånt hemma eftersom jag brukar inte baka eller, jag bakar aldrig. Men just ikväll tänkte jag att det var dags. Jag hade ju varit så duktig och huslig redan innan idag så då tänkte jag fortsätta med det. Målet var att göra en sockerkaka med hjälp av ett gammalt familjerecept. Jag har aldirg bakat sockerkaka innan men jag tänkte, hur svårt kan det vara? Jag rör ihop lite ägg och socker, slänger ner bakpulver och vetemjöl och nu skulle man tillsätta hett vatten enligt receptet. Jag har läst receptet flera gånger och var stensäker på att det stod 7dl vatten. Samtidigt som jag var så säker på min sak så kände jag en liten oro i mitt bröst för jag tyckte det verka va väldigt mycket vatten. Men stolt som jag är så dubbelkolla jag inte. Jag blanda ihop hela smeten, hällde ner den i formen och in i ugnen. Stolt som jag var över min bravad att baka så sa jag det till mor på msn och berätta att jag tyckte att de va konstigt att de va så mycket vatten man skulle ha, samtidigt som jag sa det läste jag receptet och till min fasa så läste jag 7msk och inte 7dl och helt plötsligt så försvann min stolta välbehags känsla och den ersattes av en skam blandat med aggretion. Min livs första sockerkaka var förstörd och min husliga dag var också förstörd. Här är jag nu, misslyckad i mitt försök att vara en modern självständig man som ska kunna ta hand om både sig själv och hushåll. Jag vet inte om jag ska se detta som ett tydligt tecken ifrån ovan att det behövs förändring i mitt liv? Framtiden får utvisa...

Från en sak till en annan. Jag har offentliggjort det än, jag har ställt mig i bostadskö för jag ska flytta. Inte från Ulricehamn, jag vill bara ha en ny lägenhet som inte ligger på bottenplan och gärna närmre kyrkan så jag slipper känna mig lat varje dag jag tar bilen dit. Fick ett brev från Stubo (kommunal bostadsförvaltning) att det fanns en ledig etta på 30kvm med kokvrå ledig, 2:a plan och nära kyrkan. Men jag tacka nej till den eftersom jag behöver minst 40kvm och jag vill ha ett riktigt kök. Men det hela kändes och blev väldigt seriöst när jag var tvungen att tacka nej till en lägenhet. The weels are in motion : )

Har äntligen fått ner alla Scrubs-avsnitt. Alla sex säsonger ligger nu på min hårddisk och väntar på att jag ska kolla igenom dom. Det tog bara 3 veckors konstant nedladdande, men nu 24,1gb senare så är dom mina! Yes!

Köttfärssås:

800g nötfärs/blandfärs.
2st gula lökar.
2 burkar krossade tomater.
1 burk (150g) skivade champinjoner.
Matlagningsgrädde av eget val - ett tips från min goda vän Simon Reuter, Mildas extra lätt 4%

Finhacka löken. Stek löken tillsammans med champinjonerna. Stek i olivolja, tigersauce, Cajun Sunshine hot peppar sauce. Båda nämda såser är inhandlade på ICA. Stek sedan köttfärsen tillsammans med lök och svamp. Slå sen på burkarna krossade tomater. Krydda med salt, svartpeppar, lite vitpeppar, tabasco, tony's (världens bästa grillkrydda) och ketchup. Tillsätt matlagningsgrädde. Låt de koka på lågvärme i ca. 15 min.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
För er som vill ta del av det inte så hemliga famlijereceptet på sockerkakan:
 

Farmor Annas (min mors farmors) sockerkaka.
3 ägg
3dl sokcer
3dl vetemjöl
2tsk bakpulver
7msk hett vatten

Ugn 175 grader i ca. 35-40min

1. Vispa ägg och socker poröst, vitt.
2. Blanda ner mjöl och bakpulver.
3. Häll i det heta vattnet.

Sätt in formen i ugnen medans ungnen blir varm, lägg i en klick smör och pensla ut de
smälta smöret. Efter penslat så häll i skorpmjöl. Slå sen på smeten. Sätt in
långt ner i ugnen. Känn med tunn sticka. Är kakan kletig i mitten så är den inte färdig.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu ska jag sova. Imorgon ska jag göra ett nytt försök på den där attans sockerkakan och då ska jag lyckas!

Godnatt!


"I'm back baby..."

Jag tänkte att det var en passande rubrik. Vem jag citerar kan vi ha som en liten gissningstävling där man kan få lämna sitt svar som en kommentar.
Jag har inte bloggat sen början av juni och nu är de början av oktober, det vill säga att jag varit inaktiv i 1,2,3,4 månader. Det är ju stört illa! Till alla ni (få) som läst och följt bloggen måste jag därför be om ursäkt. Jag ska verkligen försöka allt jag kan att hålla bloggandet vid liv från och med nu.

Här är frågan jag brottats med länge och den har hållt mig ifrån bloggen också måste jag erkänna. Nu när jag inte skrivit på fyra månader måste jag sätta mig ner och göra en resumé av hela sommaren och en del av hösten nu? För om jag måste de så är det troligt att bloggandet inte blir av så mycket som jag önskar, kanske till och med att det inte blir något bloggande. Jag gör så här, jag skriver något enstaka ord eller en kommentar där varje ord och kommentar får sammanfatta olika händelser jag varit med om dom senaste fyra månaderna och är det då något som intresserar dig som läsare så kan man fråga mig senare på skype, telefon, msn, sms, mail, brev eller under en helt vanlig konversation nästa gång våra vägar korsas, ok?

Regn. Myten om norrland. Svettigt utan AC. Handledare. X-box och fett ljud. +100%. Dota. Kamratstödjare x 4.  Fotbollsupporter - ett känslosvallande liv. Öjebjo. Hyltanbesök. Jönköpingsbesöken. Text-tv. Kylan is back. Surströmming. Gratis biobiljetter. Långt hår.

Usch, vad svårt de va att komma på allt man gjort under fyra månader. Man har ju glömt bort alla små roliga anekdoter som händer varje dag som är värde att förevigas i bloggen. Tråkigt.  Eller, har jag inte gjort så mycket under fyra månader? Nåväl, nu måste jag snart fika med pensionärer, de ska bli gött. Och till alla er som tycker jag dricker för mycket kaffe och tar en eller två kakor för mycket, försök fika med pensionärer och låt bli. Det är omöjligt!

RSS 2.0