nyår

Idag är det nyårsafton och det ska firas med ungdomarna i kyrkan. Hade tänkt att jag skulle sammanfatta året som gått och skriva ner förhoppningar inför kommande år. Just nu så har jag dock inte tillräcklig sinnesfrid i mitt inre så jag skulle kunan göra en objektiv summering så den kommer komma senare, inatt eller imorgonkväll kan jag tänka mig.

Inatt så fick jag iallafall sova ordentligt, så otroligt skönt att ha en 11h sömn i ryggen. Det blev lite tråkig nyårsmat idag. Kommer inte bli någon festmiddag ikväll utan jag, Peter och Eli stack och hämta kinamat för att kunna kolla på JVM-hockey. Just nu leder Sverige med 3-0 mot Tjeckien. Jaja, men som sagt. Vänta er en 2007 summering här inom den närmsta tiden och en 2008 förhoppning.

Gott Nytt år till er alla! Jag önskar er ett välsignat 2008!

family guy

Jag är verkligen astrött idag, inget ovanligt för mig den senaste tiden. Kunde inte somna förrän 04.30 inatt tack vare en viss P. Thörbergs konstanta gnällande. Steg upp 09 imorse och den lilla sömnen jag fick var inte tillräcklig någonstans. Efter gudstjänsten stack jag, Peter, Eli och Jakob till torgstallet och käkade. Klämgrillsmackan is the shit! Den är verkligen svingo! En cappucino på det så var man människa sen. Hem och bryggde kaffe sen starta vi Family Guy och har fastnat framför tvn hela eftermiddagen. Family Guy är verkligen ett riktigt sjukt program. Kolla massor på det förr, programmet la ner efter 3 säsonger sen några år senare började dom göra nya avsnitt, avsnitt som jag inte sett. Dom nya avsnittet är stört sjuka! Man sitter klistrad och tycker det är askul men det är dock sjuk humor.

Vet ni vad det jobbigaste med att vara riktigt trött är? Det är att man kan inte tänka längre. Som typ nu, jag skulle gärna bara sätta mig ner och ordbajsa lite här på bloggen men det står helt still i skallen på mig. Värdelöst. Så jag slutar här...  Ha de!

äntligen

Såja, nu får jag äntligen bara sätta mig ner i min stol, slappna av och avnjuta dagens första kaffe medans jag plitar ner några rader i bloggen. Natten var galen och nu är jag astrött. Vaknade av att Jakob kom och ringde på dörren vid 12-tiden idag, då hade jag endast sovit 3,5h. Lägenheten var ett totalt kaos! Datorer överallt, läskflaskor och annat mög var utspritt. Disk och damm i mängder från alla håll och kanter. Men då i mitt nyvakna tillstånd så kom rycket, städrycket! Fram kom dammsugaren, moppen, diskborsten och trasan. Tre timmar senare glänser lägenheten och det känns skönt att va hemma igen. Nu sitter jag här och slappnar av med mitt kaffe, brorsan spelar wow och det är lungt och fridfullt och snart kommer mr. Thörnberg förbi och han tänker stanna här några dagar också. De ska bli grymt kul!

På återseende...

godnatt

Klockan är 08:00 och jag är helt död! Nu ska jag sova i några få timmar så dygnomställningen inte blir så stor.  Godnatt!

stripdota 6

Och där va de klart! Fick spela med Sven, Roughe Knight och vilket gear jag fick på honom, battle fury, hearts, buriza, power threads och aegis. Jag critta 1500 dmg med 70% splashdamage... Jag älskar Sven. För er som inte spelar dota så låter alla dom här siffrorna supernördigt och jag håller med er, det är supernördigt! Men inatt så är jag nörd, jag va meganörd under gymnasiet och nu har jag fått återuppleva den fina tiden. Game 6, en solklar seger och det sluta med låten the bad touch och våra motståndare fick sitta i boxershorts. Riktigt äckligt, men vem bryr sig. Kul har det varit. Nu så blir det lite randomspel i några timmar sen vet jag inte vad som händer. Nu slutar jag med att uppdatera bloggen från våra dotamatcher eftersom den stora matchen är slut och vi vann, överlägset!

stripdota 5

Fy vad äckligt det egentligen är med stripdota, vems idé va de?? Nu sitter tre personer utan byxor i min lägenhet, aouch. Men det känns gött, total domination i femte gamet och segern gick hem till lag Anders, Daniel, Wilmer och Eli. Klockan är nu 04, och tröttheten börjar kicka in. Borde sova, känner det. Förkylningen måste släppa och det gör den lättare om man låter sin kropp vila ordentligt. Fick sms av Jakob innan och han ville hitta på något imorgon, grymt kul! Men det innebär att jag inte kommer sova imorgon.. Men det är de värt. Vilar efter nyår istället. Nu är det dags för game 6. Kaffet har runnit ner och suget för att ta segern här är stort för det skulle innebära totalseger i stripdota lanet! Gjutet!


stripdota 4

Okej, min bror är kass! Totalt flängd!! Tänk om han kunde köra lite teamgame så hade detta inte behövt hända, vi ägde hela matchen fram till sista baracken hos dom och vad händer? Dom lyckas vända!!! Och det va på riktigt Elis fel, lämna Aegis of Immortal vid Roshan åt motståndarna, sola allt? Nu sitter jag utan strumpor och lyssnar på the bad touch. Det borde aldrig hänt! Suck... Nästa match, revanch!

stripdota 3

Bad touch dunkar ut ur högtalarna och jag har fortfarande alla kläder på. Medans de kära motståndarlaget har tappat två plagg nu. Tredje kommer efter nästa game tror jag. Uppgivenhetens ande ligger tungt över Robin, Emil, Joel och Björn (Björn är inte här, men spelar med oss hemmifrån sig). Bilder kanske kommer upp hit sen när byxa eller tröja har tappats, men jag lovar inget =P

stripdota 2

Uppdatering. Första spelet är avklarat och strumporna åkte av på motståndarlaget i takt till Bloodhound Gangs "the bad touch". Gjutet! Vårt lag dominerar! Sju personer i min lilla etta är annars ganska mycket, framförallt när alla har vars en dator med sig. Luktar illa och varmt är här men vadå...? Det är ju lan.


stripdota

Då är det dags. Lanet som har varit på tapeten hela hösten blir nu av hemma hos mig. Vi är sex pojkar och en man(jag är man och dom andra är pojkar) i mitt vardagsrum som ska spela dota nu långt in på morgonkvisten. Vi börjar med vars fem plagg på kroppen och jag vet inte vart det kommer sluta. Jag rekomenderar mina grannar att inte gå ut på vår parkering och kolla in i min lägenhet.

Nu börjar det! Jag kommer uppdatera alla roliga händelser här.




back in business

Är tillbaka i Ulricehamn nu, körde upp igår. Det är lite roligt för man märker på sin inkorg på mailen och att mobiltelefonen blir mer aktiv så fort man närmar sig ulricehamn. Förstår inte de riktigt, jag som smög ganska så bra in längs väg 157. Men jag klagar inte. Min bror har följt med mig upp och han gör en nyårsvisit, trevligt! Jag vid sedvanliga 05.30 imorse, fy vad jobbigt det var! Trodde nästan att jag skulle dö så jobbigt det var men det va helt klart värt de, jag är glad att jag gjorde det. Kom hem sen vid 8-tiden och la mig igen, vakna vid 12.30.

Undra vad den här dagen har att bjuda på? Blir kanske ett litet dotalan. Ska ringa och fixa lite inför nyår också blir det kanske att åka in till borås för att fixa med min bilstereo, kan inte den bara bestämma sig för att funka? Det hade varit så skönt. Nä, nu blev duschen ledig och då ska jag hoppa in i den.

Ha en trevlig fredag!


Mening, Jesus och matrealism...

Kan man tänka sig. Här skulle jag gå och lägga mig men så precis när jag loggar ner allt i datorn så är TVn på och kanalen är SVT 2 och programmet "Mötet" går i rutan. I programmet fick man möta visdomspoeten Stefan Sundström och prästen Olle Carlsson under ett samtal över en kopp kaffe och öl där dom pratade om livets mening, sprit, Jesus och människor som förtjänar en andra chans. Jag kunde inte slita mig, satt som klistrad och öronen var spetsade till max för det samtalet dom förde var så otroligt intressant! Det var som en ändå lång predikan rakt in i hjärtat på mig. Ni kan se programmet på SVTs webtv (länk: Mötet).

Nu under julen har jag inte kännt ro eller frid i mitt hjärta och jag har inte vetat varför. Jag har inte direkt gått och tänkt på det utan de har bara legat där undergrävt i mitt inre. Jag har gått och tänkt mycket på frågan "pengar" eller rättare sagt så har jag gått och tänkt på vad ska jag göra med mina pengar, vad ska jag köpa eller konsumera. Jag har varit sugen på att köpa X-box 360, Ipod, kläder, filmer, skivor m.m och jag har konsumerat, jag har spenderat uppåt 2500:- nu under julrean på mig själv. Om sanningen ska fram så skäms jag lite över det, eller, nja.. både och. Men jag har haft en gnagande känsla inom mig när det har kommit till spenderandet. Jag älskar att spendera pengar, jag älskar att handla prylar, att köpa snygga kläder, att få "unna sig" är ett sant nöje i mitt liv. Men jag har tänkt mycket på det här med konsumtion utan att kommit fram till något vettigt överhuvudtaget fram tills jag kollade på programmet mötet. Stefan och Olle satt och pratade om livet och det som fått Stefan att intressera sig för kyrkan (han är inte bekännande kristen) var att i Olle Carlssons kyrka kände han igen en massa människor och inte vilka människor som helst. Det var dom sarjade "Kent och Stoffe från plattan (på rejäl stockholmsdialekt..)", dom som normalt inte är i kyrkan. Dom pratade om att Jesus inte fanns i dom ordnade, välformade, perfekta hemmen utan Jesus fanns hos den stackarn som satt ensam och spydde ner sig själv i sin fotölj som aldrig gjort något rätt i sitt liv. Det här är saker jag hört länge och många gånger. Men det blev så levande när dom satt och pratade om det. Ett annat citat dom sa var "Idag är himlen ett köpcentrum.." eller saker som "Hellre en försupen Gudsman än en nykter fariseé" och dom avslutade med att spontant slänga ur sig en gemensam bön på ett humoristiskt sätt "Ge mig ro att skita i det som jag inte kan ändra.... Amen".

Programmet handlade i sig själv inte om matrealism utan det var mer ett program smo lyfte existensiella frågor kring livet. Jag drog kopplingen till det jag burit med mig hela julen och den ofrid jag har kännt i mitt inre kring detta med pengar och konsumtion. Strävan efter konsumtion eller häftiga prylar, snygga kläder är ju egentligen ingenting, det är värdelöst! Ju mer jag lyckas samla på mig av välstånd och allt vad det nu är destu mer skiljer det mig från den verkligheten att det finns människor som ingenting har, det skiljer mig från alla problem som finns i samhället, all nöd och skit och djävulskap. Det är som ju mer jag bygger på mitt välvårdade liv, mitt fina liv destu större blir muren till dom jag vill vara med att rädda och hjälpa. Direkt så väcks en avsmak med allt detta att konsumera, all handel, all min egen lyx som jag lever i. Jag må vare en av dom i Sverige som tjänar minst pengar på mitt jobb och lägger ner mest arbetstid men trots det så vältrar jag mig i lyx! Jag har en långt mer än tillräcklig gaderob, jag äger en bra bil, kommer man in i mitt hem så finns där allt egentligen. Jag saknar inget! Direkt så känner jag bara för att göra mig av med allt oväsentligt och flytta till en ännu mindre etta än den jag har där jag får plats med mitt köksbord, min säng och en soffa. Inget mer. Jag behöer inte mer. Allt annat är överflöd. Min livskvalité sitter inte i allt som hör till ytan den finns på ett mycket djupare plan, den finns i Jesus. Jag måste erkänna att en förebild på det här planet är min far. Jag har ofta anklagat honom för att vara lite snål, inte mot mig eller mina syskon utan mot sig själv och mor. Jag vet att dom har råda att köpa sig en bättre bil än den gamla röda Volvo 740 som rullat sen 1989 och i 37000 mil. Jag vet att dom har råd att skaffa sig nytt porslin och bestick som är finare för dom som används har funnits med så otroligt länge är är väldigt slitna. Ett nytt badrum... jag kan göra listan lång. Men jag är så tacksam nu för att Volvon finns kvar, att det är slitna bestick i lådorna i köket och att badrummet är nedgånget. För sanningen är att dom sakerna duger mer än tillräckligt! Ett citat som farsgubben slängde ur sig igår "Maten smakar inte bättre på en ny tallrik..." Ett visdomsord som jag tänker bära med mig.

Det blev ett långt blogginlägg men detta jag skrivet är mest skrivet till mig själv eftersom jag felar jämt och ständigt på den här punkten. Jag finner heller inget fel i att handla dyrt och bra, eller att få njuta av livet. Men så länge det inte sker på bekostnad av att man tappar kontakt med verkligheten, så länge det inte bygger upp en mur mot dom människorna som man vill vara med att rädda och hjälpa, så länge du kan ha kvar ditt värde i det väsentliga och inte i det som finns på ytan. Nyckeln ligger inte heller i att driva sig själv till enkelhet eller till asketism utan nyckeln är att leva livet efter ens hjärta och det Gud lägger ner i ditt hjärta, att inte låta enkelheten eller omatrealismen(?) bli något man tvingar sig till utan att det bara får födas i hjärtat och bli en naturlig del av sig själv. Jag har fått mig en rejäl tankeställare och jag tänker dra lärdom av den och bibelverser har väckts till liv på nytt...

Samla inte skatter här på jorden, där mal och mask förstör och tjuvar bryter sig in och stjäl.

Samla skatter i himlen, där varken mal eller mask förstör och inga tjuvar bryter sig in och stjäl.

Ty där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara.

Matteus kap 6



När Jesus sedan låg till bords i hans hus kom många tullindrivare och syndare dit och lade sig till bords tillsammans med honom och hans lärjungar.

Fariseerna som såg det sade till lärjungarna: "Hur kan er mästare äta tillsammans med tullindrivare och syndare?"

Han hörde det och sade: "Det är inte de friska som behöver läkare, utan de sjuka.

Gå och lär er vad som menas med orden: Barmhärtighet vill jag se och inte offer. Ty jag har inte kommit för att kalla rättfärdiga, utan syndare.
Matteus kap 9


Nu är julen slut....

....slut, slut. Granen kastas ut, ut, ut.... Nä, ska jag va ärlig så kan jag inte den sången.

Min förkylning har blivit bättre vilket är väldigt skönt. Har käkat en massa mat i form av vällagade middagar och sen så har det blivit en del choklad och godis med mera. Very nice! Detta är även också sista kvällen hemma i Trelleborg vilket är lite tråkigt, hade gärna varit ledig några dagar till. Jag har spenderat dagen i Malmö i en massa olika butiker med reaskyltar i fönsterna. När jag åkte ner hit innan jul så tänkte jag att jag inte skulle handla något men ack så fel jag hade! Idag så köpte jag ett par jeans och en tröja på min nya favoritbutil de Luxe. Inte nyttigt men samtidigt väldigt nyttigt.

Alltså när man kommer hem och börjar umgås med sin underbara gamla vänskapskrets vilket innebär att man umgås med Stoffe, Tobbe och John så blir det kaos. Vi har tendenser att trissa varandra till max att nästan säga så äckliga saker så möjligt. Så våra konversation är fulla med bajs och äckliga frågor med temat "vad skulle de helst göra mellan...." (frågorna står Stoffe för till största del). Men det har tendenser att bli väldigt sjukt. Så ni som tycker att jag kan vara ohelgad när jag är i Ulricehamn ska egentligen inte träffa mig tillsammans med "the gang". Men hur ohelgat det än må vara så trivs jag väldigt bra tillsammans med mina underbara vänner!

Förrsten, var det bara jag som inte kunde logga in på bloggen efter 01:42 igårnatt? Det va jätteirriterande eftersom jag var så skrivsugen och hade bra saker att skriva kände jag. Nu så hittar jag inte den där skrivådran där orden bara flödar. Jag ville skriva lite om bön och att komma till Jesus trots man inte förtjänar det men att göra det nu känns lite konstigt eftersom "ämnet" inte är lika färskt för mig längre, jag har ju hunnit tänka på detta nästan et dygn nu. Ämnet att komma till Jesus blir ju aldirg oaktuellt likaså ämnet bön men jag tror att jag sparar det till någon annan gång. Känner du som läsare att du skulle vilja veta vilka tankar som tänkts så kan du ju höra av dig eller nåt..

Nu ska jag i alla fall spendera sista kvällen med familjen och bara slappna av och njuta.

köpenhamn

Tänkte bara skriva att jag har kommit hem nu klockan 04.30 på juldagsmorgon. Julotta snart kanske? Jag tror inte det. För er som inte har läst min förra inlägg, jag, stoffe, tobbe och john drog till köpenhamn inat för att äta på bruger king för att sen åka tillbaka igen. Vi tog bilen över bron. Kul faktiskt, det var längesedan jag åkte bil över bron. En helt ogiven sak att göra men ändå så sjukt bra! Man har i alla fall gjort något =) Jag åt en Angry Whopper. Nä, nu är det sömn som gäller. Godjulnatt!

julaftons afton

Klockan är nu 22.30 på aftonens afton och snart har en av årets mest uppjagade dagar slut. Ska man sammanfatta julen redan nu? Det är ju trots allt en dag imorgon också där julen -07 kommer att firas. Men jag tror att jag sammanfattar trots allt eftersom jag är ganska säker på hur dagen kommer se ut imorgon.

Julaftonsmorgon infann sig aldrig för mig eftersom jag steg inte upp förrän runt tolvsnåret. Många kanske tänker att jag har slösat bort en stor och viktig del av julafton som man spenderar med sin familj men det har jag inte. Vår familj har aldrig haft någon speciell julaftonsmorgontradition och jag gick dessutom och la mig väldigt sent igår så jag behövde min sömn. Förra året så drabbades jag av vinterkräksjukan på lillejulaftonskväll och låg sen utslagen resten av julen. I år är läget inte riktigt lika illa men jag har även detta året lyckats bli dålig, jag har åkt på en ordentlig förkylning och jag har nog haft feber hela dagen men jag vet inte säkert eftersom det där med termometer har jag lämnat bakom mig. Så idag har det varit panodil, näsdukar och nässpray för att kunna hålla skenet uppe. Klockan 13 så bar det av till Staffan och Kia och kusinerna Elvira och Tilda. Det blev ett julbord för ovanlighetens skull men jag tyckte att maten idag var väldigt, väldigt god! Jag är ingen fanatiker av julmat och har aldrig varit heller men idag var det extra gott och jag njöt av middagen. Middagen följdes av Kalle Anka kl.15 och efter det kom tomten. Dom flesta i släkten har blivit stora nu så därför har detta med tomten nästan spelat ut sin roll men som tur är finns Elvira och Tilda (7 och 4 år) som fortfarande kanske tror på tomten och det tycker jag är väldigt kul. Julen är inte riktigt jul utan en levande tomte. Klapparna delades ut och jag fick presenter från släkten, pengar, en cd-skiva (Casting Crowns - Lifesong) och en chokladask. Julklapparna som vi får och ger inom familjen sparar vi till senare på kvällen och öppnar tillsammans inom familjen. Efter klapparna så blev det fika, gröt, kaffe (ett väldigt efterlängtat kaffe för min del!) och lite gemensamma lekar/tävlingar. Men vid cirka 20.30 så var det dags att åka hem och sätta sig framför granen med julklappsutdelningen. Av mig så fick min far en musikdvd (Gunclub - Fire of love), min mor Viola Grafströms nya album men det var en misslyckad present eftersom hon har inte kunnat hålla sina fingrar borta från libris.se så hon hade tydligen redan köpt den så nu måste jag byta den, suck. Min bror fick en brun Fred Perry ziptröja av mig och min syster, syrran fick två långkalsonger signerade Frank Dandy. Jag måste bekänna en sak att jag tycker att det är pinsamt att berätta vad man har fått i julklapp eftersom man får i överflöd, något som är ganska vanligt i Sverige i och för sig men jag kan tycka det är jobbigt att berätta allt man fått fast samtidigt tycker jag att det är fruktansvärt roligt att få sakerna också eftersom jag älskar prylar! Okej, here it geos. Jag fick en bordslampa från bolagret, ett rör innebandybollar, en piratdödskalle som man ska ha på instrumentpanelen i bilen, en mössa, ett par raggsockar, 3st olika U2 cd/dvd, anteckningsbok, elvisp, en ordlista över Trelleborgskans dialekt, bra att ha saker från Biltema och en kontant gåva i ett kuvert. Jag är väldigt glad och tacksam för alla mina gåvor! Imorgon kommer farmor och farfar på besök och då kommer jag få ytterliggare en kontant gåva.

Snart så ska jag iväg på en jultradtion som varat sen förra året dock så var jag inte med förra året pga. vintersjukan som jag nämnde tidigare. Ska strax åka iväg med Stoffe, Tobbe och John över öresundsbron till Köpenhamn för att kunna käka på Burger King för att sen bara åka tillbaka till Sverige igen. En helt ekonomisk galen grej och egentligen på alla sätt ogiven men det är just därför den är rolig att göra. Egentligen så är jag inte alls sugen på att åka och sängen ropar mer efter mig men eftersom jag missa förra året pga. sjukdom så tänker jag verkligen inte missa i år!

Hoppas att alla har haft en lika bra och trevlig julafton som jag! En God Jul till er från mig och Guds välsignelse!

alfapet

Att spela alfapet med min familj är en upplevelse utan dess like. Decibelnivån sitger tiotusen gånger över normal samtalsnivå och varenda liten detalj i spelet kommer att diskuteras oavsett vad som står i reglerna. Jag har precis lyssnat på en diskussion i 10 minuter om hur man får lov att använda pilarna i spelet och innan den diskussionen så  var det debatt om hur man fick använda ord och bokstavspoäng. Jag säger Chevy Chase och ett päron till farsa familjen, ni kan slänga er i väggen. Familjen Larsson borde man göra långfilm om, det hade varit en succékomedi som ekat rakt igenom hela filmhistorien.
Nu måste jag sluta skriva eftersom det är min tur nu. Be för mig.

Snart är det fotboll, Inter - Milan som ska rädda min söndag. Ikväll blir det El Clasico! Ljuvligt!

hemma hos tobbe

Sitter just nu så sitter jag hemma hos Tobbe i Malmö. Det var längesedan man var här. Tobbe bor ju inte här längre eftersom han går bibelskola livskraft i Aneby och jag bor ju inte heller i skåne så... ja, you get the picture. Jag skrev ju igår att jag kanske skulle låta bli och shoppa en massa saker. Tja, så blev det inte. Det föll pladask idag när jag hängde med mina syskon och morsan till malmö idag. Jag kom hem och var ett fyrsiffrigt belopp fattigare. Har köpt ett par svinsnygga skor enligt mig, en kofta och en mössa. Normalt så skulle det kostat en del men jag hittade en affär som hade 50% rea på allt innan jul. Väldigt ovanligt. Hade aldrig sett eller hört talas om den butiken tidigare och har glömt bort namnet på den men den var väldigt bra med ett roligt utbud, lite ovanliga plagg som man inte hittar i dom vanligaste kedjorna typ JC, Carlings, MQ.... Ska lägga upp foto på mina fynd senare när jag får tid till det. Det kan även hände att jag glömmer lägga ut foto. Jag köpte ju en jacka för några veckor sedan på zoovillages auktionssite som var sönder när jag fick hem den. Igår lämnade jag den till mormor och idag hämtade jag den lagad. Att ha en mormor som min är bäst! Hon lagade hålet riktigt snyggt så det finns inte ens ett litet spår från hålet. Gjutet!

En annan otippad sak hände idag, jag fick en mobiltelefon. Splajsans ny! Eller, fick och fick. Har fått låna på obestämd framtid och min morbror vill inte ha tillbaka den. Det är en 3G telefon som fyller funktionen fickdator typ. Pinsamt är att jag itne kommer ihåg vilket märke det är på den. Jag som normalt är en väldigt elektronikinsatt person brukar ha koll på sånt men jag har inte hunnit kolla på den än utan har bara hämtat den så den ligger hemma.

Nu är jag sjukt kissnödig, har hållt mig i 30min nu bara för att det ska bli skönare att gå på toa. Det är en så skön känsla när man är jättenödig och sen får bara släppa, frihetskänslan är väldigt påtaglig.

hemma

Ligger hemma i sängen just nu och har lyckats komma åt vårt trådlösa nätverk. Sist jag var hemma så nådde det inte upp till mitt rum (eller rättare sagt mitt före detta rum). Skönt att få komma hem till lagad mat där allt bara serverades åt mig. En extrem lyx som man inte är bortskämd med. Ska åka in till Malmö imorgonförmiddag och kolla lite, tydligen så ska Maja köpa stövlar och Eli jeans. Själv så är jag grymt sugen på att dra ett X-box 360 efter jul. Enda nackdelen är att det rä så dyrt! Man får lägga 3000:- på konsol och ytterliggare minst 1000:- på spel och handkontroller. Brorsan har köpt nya Ipod Nano video 8gb. Sjukt snygg! Blir de inget X-box så kanske de blir en sån, eller, jag vet inte. Äsch... Jag behöver inte köpa något PUNKT.

Jag tog förresten aldrig lägenheten utan jag kommer bo kvar på samma ställe som tidigare. Jag tror att de bli bäst så. Visst hade det varit extremt gött med sjöutsikt och balkong på tredje våningen men till vilket pris då? Det får finnas någon rim och reson i mitt liv. Vet inte vad som hänt egentligen, är så sjukt spenderarsugen så jag vet inte vart jag ska bli av. Har inte kännt ett sånt köpbegär på väldigt länge. Tycker inte om det. Ska kanske strunta i att handla helt och hållet bara för de. Det finns mer i livet än häftiga prylar och pengar.

Jag läste ut en bok i veckan, helt otroligt egentligen. Kunde inte lägga den ifrån mig. Det är en klassiker inom kyrkans värld, Korset och Stiletten heter den och den är skriven av David Wilkerson. En sann berättelse om hur han kände Guds kall att han skulle hjälpa utsatta ungdomar i New York slumkvarter, hjälpa dom ifrån droger, misär, ensamhet, gäng och visa dom Guds kärlek. Sjukt stark bok och väldigt inspirerande. Där finns mycket vishet och erfarnhet att hämta. Det har väckt en större längtan efter den Helige Ande. Fatta, han är så mycket större än vad vi tror. Grymt häftigt!

Nä, jag borde sova. Har på dom två senaste nätterna sovit 6h endast. Två filmkvällar på raken följt av tidig uppstigning är inte nyttigt, framförallt inte när man skulle köra bil 40mil hem till Trelleborg. By the way, bilen var svingo att ligga och köra långkörning med. Vem kunde tänka sig en sådan acceleration med endast 90hk...?

Nåväl, nu har jag ordbajsat klart. På återseende /Wilmer


kärlek

Jag älskar min nya bil! Jag gör verkligen det! Jag vet att man inte ska vara bunden i det matriella och jag vill påstå trots att det säkert finns protesterande röster att jag inte är så bunden som man kan tro. Alla är mer eller mindre beroende på sakerna som finns i ens liv. Men jag älskar verkligen min nya bil och det är inte för att den är supersnygg för det är den inte, det är inte för att den är en ny och modern bil för det är den inte heller (-89 med 15300 mil på nacken), det är inte för att där finns ett monster under motorhuven för det finns det inte utan det är en 1,8l motor med 90hk. Det är en helt vanlig bil. Men jag älskar min nya bil, den är fruktansvärt skön att köra, den känns oerhört trygg och den känns liksom sådär speciell. Jag kan inte riktigt förklara men det känns som om bilen är en gåva ifrån ovan på allvar och det är väl det som gör att jag verkligen tycker om bilen.

Kollat på film ikväll hemma hos Anders på hans 108" filmduk med projektor, very nice! Daniel, Robin och Marcus var också med. Härligt!

Kolla på nya lägenheten idag. Fy vad jag är osäker på om jag ska ta den eller inte. Det är mest en ekonomisk fråga eftersom allt annat är gött. Research både i plånbok och uppåt imorgon.



Hyckleri, USCH!!!

Betlehem

Hinner med en blogg innan jag sticker till Betlehem, ska julvandra där hade jag tänkt. Ska bli kul. Nu tänker säkert några av er, "ska Wilmer åka till Israel?" Nej, det ska jag inte. Svenska Kyrkans julvandring i Ulricehamn kallas Betlehem och den ska jag gå ikväll.

Bilen är nu köpt försäkrad och skriven på Wilmer Larsson så äntligen så ligger allt med bilköpet i det förflutna och jag tackar Gud för att det blev ett oerhört välsignat köp. Min mamma hade bett om en prissänkning på 3000kr på bilen och när jag pratade med Bejert igår så sa han exakt så här: "Jag har pratat med din högsta chef....Gud, han sa till mig att du skulle få bilen för 12000kr, är det okej för dig?". Priset 12000kr = en prissänkning på 3000kr. Slump? Jag tror inte det utan vi har en bönhörande Gud som är god emot oss, Halleluja! Låt detta få bli ett vitnessbörd till dig som frågar dig själv ifall Gud verkligen hör din bön, det gör han. Vi kan lägga hela livet hos honom och vi kommer inte bli besvikna för Gud är kärleksfull och barmhärtig.

Köpte mig en cd-spelare till bilen igår men den verkar inte fungera som den ska så jag får kanske byta den. Hoppas att jag fått iordning den till på fredag så jag kan lyssna på musik i bilen på  väg hem till Trelleborg där jag ska fira jul i år.

Hej svejs!

en kväll i trötthetens tecken

Rubriken ljuger lite om jag ska vara helt ärlig. Det är en helg i trötthetens tecken.  Är bajstrött just nu och ska alldeles strax sova men kände lockelsen att plita ner några rader i bloggen först. Dagen har spenderats till största del i kyrakn. Va mötesledare idag, det gick helt ok. Sten Strömbom predikade idag, det var verkligen jättebra! För er som inte vet så är frågan ställd till Sten om att bli vakanspastor i vår kyrka. Det vore väldigt roligt om han blev det känner jag personligen men vi får från alla parter söka Guds vilja i det här beslutet. Efter mötet var det församlingsmöte där vi beslutade att hyra ut delar av våra källarlokaler till Ulricehamns kommun där dom ska bedriva dagisverksamhet i 1,5år.

För att nu landa i min rubrik, kvällen. Cellgrupp hemma hos Cissi och Marie där hallonpaj serverades. Sen efter det la jag mig på golvet för jag tycker om att göra det ibland, det hela sluta med att jag somna till och det var ljuvligt skönt! Tjejer, nästa gång jag är riktigt trött så tänker jag hälsa på er och låna ert golv lite om det är ok. När jag vaknat igen så blev det vuxenspelet TP där vi körde killarna mot tjejerna alltså jag och Christoffer mot Cissi, Marie och blivande biblotikarien Emma. Det va otroligt jämt men till slut lyckades jag och Christoffer dra det längsta strået och ta hem segern. Men all heder åt tjejerna, dom hade nästan lika gärna kunnat vinna =P

Nu skriker sängen efter mig och jag längtar efter min huvudkudde. Har en lång dag med aktiviteter imorgon men orkar inte skriva ner dom nu. Godnatt.

Vilken härlig dag det blev

Jepp! För det blev de! Julfesten blev jättebra och rolig tyckte jag. Lyxmat med en trerättersmiddag med riktiga kockar med kockkoystym (heter de så?) och serveringspersonal som var så extremt duktiga och snälla! Det var väldigt roligt! Samlingen senare på kvällen var också bra på sitt eget lilla vis. För min egen del var det kanske inte den bästa kvällen eller andakt/predikan man hållit, staka mig och upprepa. Kändes verkligen som man hade laddat så mycket eller man ville så mycket så det låste sig. Men det är inte upp till mig eller den som talar, "the Lord works in mysterious ways".

En annan fantastisk nyhet, i alla fall för mig är att jag äntligen sålt min VW Golf! Nu är den endast ett minne blått. Jag har också varit och hämtat ersättaren, Audi 80. En så otroligt mycket bättre bil känns det som, ljuvlig att köra! Jag är så glad över att äntligen fått bli av med golfen och fått en annan bra bil som startar alltid! Sen känns det skönt också för jag sålde golfen väldigt billigt. Sålde den nyskattad (1200kr) och nybesiktigad med sommar och vinterdäck för 4500:-. Att köpa en bil får dom låga summorna så får man räkna med att vad som helst kan hända och det förstod köparen med så det känns skönt. Men jag hoppas att den kommer rulla många mil i hans ägo och att bilen kommer vara en välsignelse för honom och inte en börda.

Nu måste jag sova, är astrött! Ska upp och leda gudstjänsten imorgon.


Vilken dag idag kan bli

Idag kan bli en riktig toppen dag! Vi ska ha julfest i kyrkan som avslutning för hela den här höstterminen. Kommer serveras en trerättersmiddag med underhållning osv. Det är kockarna Göran G och Christian L som har dragit på sig uniformen och tagit platsen framför spisen. Räknar med att en cirka 35 personer kommer idag. Ska bli hur rolgt som helst! Men inte bara detta händer idag utan om ungefär två timmar så kommer jag att sälja min bil. Om allt går enligt planerna så att säga. En man ifrån Gnosjö kommer hit och hämtar bilen idag mot en ganska så liten betalning. Jag har varit generös men vill man bara bli av med bilen så får man va det ibland. Frågan är däremot om jag ska åka och hämta upp min nya bil direkt efter, min redan så kära Audi 80, jag längtar efter den och har gjort det länge nu!

Nu har jag inte tid att blogga mer, hade egentligen inte tid att blogga alls men jag kunde inte låta bli.

reklamation

Idag kom brevet från posten: "Du har ett paket att hämta ut från Zoovillage..."  Såja tänkte jag! Äntligen min vinterjacka har kommit och jag blev glad. Jag åker ner till OKQ8 där man kan hämta sina paket, betalar tar det med mig hem öppnar och tar på mig jacken och det första jag ser är ett stort hål i sömmen på höger arm. Fy vad dåligt! Lagom typiskt! Hur kan man inte se ett sånt hål när man väl skickar ut jackan? Kollar dom inte ens lite ifall plagget är helt? Ibland bilr man bara väldigt trött på tillvaron, suck. Nu är det skicka tillbaka som gäller och kräva pengar och sånt är nog det tråkigaste som finns att göra efter att diska, dubbelsuck.


julklappar

Äntligen! Idag är jag till 100% färdig med alla klapparna! Så skönt! En börda har lättat från mitt bröst. Jag var inne i jönköping idag tillsammans med Simon, han skulle kolla på dator så det blev mitt älsklingställe, Media Markt! Elektronikens IKEA! Kan ni tänka er att idag såg jag en TV som kostade 699 999kr, stört!! Den som köper den tv:n har en skruv lös.

Glädjen som kom ifrån att ha handlat alla klappar blandades snabbt med en känsla av ångest och obeslutsamhet. När jag kom hem från jönkan så låg det ett brev på dörrmattan från Stubo, kommunala bostadsbolaget i Ulricehamn. Jag erbjuds en tvåa på 56kvm på tredje våningen på Nillas väg 7A med en hyra på 3400:- Det kan va helt perfekt, det kan va det om det inte vore för en sak. Att jobba som ungdomsledare är inget lyxliv direkt vilket innebär att man måste planera sina hundralappar varje månad och om man då ska öka månadshyran med ca. 700kr så är det ganska mycket. Så nu i helgen på min ledíga tid ska jag räkna igenom min ekonomi och se ifall detta kan lösa sig utan att behöva ge upp allt för mycket.

That's it for me, film strax.


Jesus

Jag kan inte låta bli att skriva det, Jesus. Hade precis ett väldigt Jesusinspirerat samtal och en liv tillsammans med Jesus är det absolut bästa liv en människa kan leva. Jag hoppas och önskar av hela mitt hjärta att alla ska få uppleva det livet. Vi lästa Heb 11 idag på cellgruppen, ett så otroligt utmanande kapitel! Ge mig mer!!!

Ett ord till dig som undrar: "jag har kommit för att de ska ha liv, ja, liv i överflöd" -Jesus-

auktion

Idag har jag varit med om en gastkramande och adrenalinpumpande auktion på http://www.zoovillage.com. Har följt auktionen i två veckor på en svart Elvine vinterjacka, en jacka som är ganska snarlik den jag lyckades förstöra med svavelsyra förra vintern. I vilket fall, två veckor har jag gått in och kollat hur auktionen har artat sig och idag kl. 18:00 sluta den. När klockan var 17:50 så sat jag klistrad framför datorn och höll på att uppdatera sidan så att det inte kom in högre bud än mitt. Med en minut kvar på auktionen så hade jag fortfarande det högsta budet och min puls låg säkert på 190 och det pärlades några svettdroppar i pannan för det var så spännande. När det var 30 sekunder kvar så uppdatera jag och såg till min förfäran att ett bud hade kommit in så låg över mitt så snabb som blixten hann jag precis lägga ett högre bud med endast 7 sekunder kvar och jackan blev min och lyckan var total i mitt liv. Fy vad snopet för den andra killen som jag spöa med denna lilla tidsmarginal, skulle så gärna vilja sen hans ansiktsuttryck när ljuste gick upp för honom att jacken inte blev hans. Min skadeglädje hade varit obarhärtig. Så om 3-7 dagar är jag en varmare man i denna vinterkyla.

Annars idag har jag ätit en massa arabisk mat. Jag, Christer med barn, Ronny och kamratstödjarna var hembjudna till familjen Heinin på middag och skoja vilken gigantisk middag det var! Det var säkert 5-6 olika rätter som var helt delikata och jag fyllde min mage med en massa sydländska smaker. Mycket gott och trevligt var det. Jag fick till och med en liten matlåda med mig hem.

Sammanfattningsvis så har det varit en mycket bra dag!

julklappar

Idag har det varit mycket prat och tänk kring ämnet julklappar. Vad ska man köpa och till hur många? Jag får försöka fokusera på familjen först och främst. Idag har jag avverkat 75% av er. Gött!

Det var julavslutning på tisdags idag med, barnen som är mellan 0-6 år gamla hade klätt ut sig till Lucior, tomtar och pepparkaksgubbar sen har dom lussat i kyrkan. Det är julstämmning de, en riktigt skön och härlig julstämming. Det hade inte alls varit lika mycket om vuxna hade lussat för dom njuter inte och längtar inte efter julen som små barn gör. Så tack tisdagsbarnen för att ni förmedlar jul in i den kalla gråa vuxenvärlden.

Har pyttipanna på spisen som jag måste röra om i nu annars så är den svart när jag ska äta den. Byebye.


usch

Jag avskyr att städa och diska egentligen, framförallt idag! Vet inte vaför men jag är verkligen helt osugen på att hushållsarbete idag. Har kännt så flera dagar i rad nu och det har medfört ett berg av disk och en allmänt sunkig lägenhet med kläder här och där och annat skräp som bara ligger. Men trots min ogivna känsla att städa så ha jag gjort det lite i alla fall. Jag har diskat, och plockat undan all skit. Så för att fullfölja städuppdraget, att gå hela vägen i i kaklet så att säga så måste jag även dammsuga, dammtorka och våttorka golvet. Det tar ungefär en timme att göra men det tänker jag vänta med tills imorgon.

Kom precis hem från att ha hämtat Zeipel och Daniel i Jönköping. Dom har båda varit lediga i helgen. Va ganska skönt att komma ifrån lägenheten en stund och göra något meningsfullt den här dagen. Men på vägen in så blir man stannad av vägarbetsbil som blockar hela körfältet, dom målar om linjer i gatan. Hur meningsfullt var de på en skala på ett till tio? Jag fick ju stå still i hela 15min och vänta. Suck...


då var de slut

Nu är snart denna dagen slut, men det är inte allt som är slut. Idag hade vi avskedsmöte för Christer i kyrkan. Det har faktiskt varit mycket sorgligare och jobbigare än vad jag trodde att det skulle bli. Det hela gick upp för mig när vi satt på avskedsmiddagen igår vad Christer endå betytt för mig och då blev det genast mycket jobbigare att han skulle sluta. Men så kan det vara ibland. Jag förstår hans beslut och vill verkligen välsigna det valet han och Camilla har gjort, jag tror också att det ligger rätt i tiden och att Gud har lett dom på rätt väg. Men det betyder inte att jag inte kommer sakna dom för det kommer jag göra. Det kommer bli konstigt när allt drar igång på nytt efter nyår när man kommer till kyrkan en tisdag och inte får sätta sig och snacka igenom veckan eller att höra dom senaste nyheterna inom frikyrkovärlden som Christer har stenkoll på. För att inte tala om alla tiotusentals telefonsamtal han ringer som är typ max 20 sekunder långa. Men, den tiden är förbi.

I övrigt så har Peter varit här idag, min lilla mysgubbe. Stackarn blir snart 26 år, inte lätt att bli gammal =P


avskedsmiddag

Ikväll, eller rättare sagt om 20 min så ska jag bege mig hem till Stenlunds där vi i församlingsledningen ska ha en avskedsmiddag/kväll för fam. Roshamn. Det ska bli väldigt trevligt faktiskt, middagen alltså, inte att Christer slutar för det suger. Det är inte varje lördagkväll man spenderar med medelålderspar (hoppas ingen i församlingsledningen tar illa vid sig att jag kalla er medelålders, där finns undantag men jag skriver inte ut namnen så får ni som är undantagen känna er prickade =P ). Ska bli en spännande kväll i vilket fall som helst.

Kom precis hem ifrån Torgstallet, har varit där och fikat med Cissi och Marie. Jag säger bara att deras klämgrillsmacka är superb! Very nice indeed.. Nu måste jag pysa så att jag inte blir försenad hem till Stenlund.

Ciao


inbrott

Vakna imorse av att klockan ringde 05.30 som den brukar göra på fredagar. Slänger på mig lite kläder och drar upp till kyrkan för att be. När jag väl sitter på första bänkraden, lite bekvämt bakåtlutad med ena benet över det andra som jag brukar så kommer Henry och frågar om någon övernattat nere i kyrkan inatt. Konstig fråga tänkte jag och svara nej. Henry replikerar: "För dörren till ungdomsrummet är uppbruten" och visar mig några träflisor. En kall kår går längs hela ryggraden på mig och jag reser mig genast för att springa ner och se vad som har hänt och för att kolla ifall något är stulet. Jag kommer in till ungdomsrummet och ser till min förfäran en helt uppbruten dörr där hela dörrkarmen är totalförstörd, tar två steg in i rummet och kan direkt konstatera att ungdomarnas X-box 360 med våra fyra handkontroller, sex spel, två gitarrer, mixerbordet, min bärbara cd-spelare och en massa sladd är försvunnet. Tack och lov så stod ljudsystemet kvar, det mest värdefulla av allt. Jag går ut ur rummet och tänker "hur har någon kommit in i kyrkan?" och hoppas från botten av mitt hjärta att alla dörrar stått låsta under natten eftersom det har hänt att dörrar råkat stå olåsta ibland men jag kommer inte mer än till det stora samlingsrummet på nedanvåningen där jag hittar en massa glassplitter på golvet och ser att någon/några har slängt in en stor sten genom fönsterrutan och sen brutit upp fönstert. Ett klassiskt inbrott har skett. Tydligen så måste tjuvarna ha vetat att det finns ett X-box i just de rummet eftersom inget annat i kyrkan har försvunnit och då är det så fruktansvärt tråkigt att man måste börja tänka igenom vilka ungdomar som rört sig i kyrkan under hösten och misstankarna är igång... Det är så sjukt tråkigt att behöva gå omkring och misstänka andra människor!! Jag hatar det verkligen! I vilket fall som helst så ringde jag polisen sen och polisanmälde ärendet, polisen kom och gjorde en undersökning, damma efter fingeravtryck osv. så nu är det bara att vänta och se. Varför kan inte människor förstå bättre än att stjäla!? Dom jag tycker mest synd om är ungdomarna själva i kyrkan som har jobbat häcken av sig för att kunna få ett ungdomsrum och samlat pengar för att kunna köpa ett X-box bl.a. Så sjukt surt är de! Förmodligen eller ganska säkert så är det ju någon med vetskap om ungdomsverksamheten som har gjort detta. Kan inte du eller ni förstå att vi jobbar och sliter, försöker fixa roliga och häftiga saker till kyrkan just för din skull och för att du ska trivas!? Men tro inte att den här incidenten kommer få oss att backa eller upphöra med den verksamhet vi har, detta sporrar mig endast till att jobba ännu hårdare och göra allt ännu bättre för att ungdomar i stan ska få nå fram till Jesus!

    
   
                                                                     Här stod vårt kära X-box, suck, R.I.P.

snowboardbyxor

Jag och Zeipel drog till Gällstad idag, till snowboard / skate / surfshopen. Det blir ju en Trysilresa nu v.7 med kyrkan och jag har haft mina svarta för små McKinley byxor nu många år så det var dags att köpa ett par nya. Så idag har jag införskaffat mig ett par beiga Bonefire till ett mycket bra pris.
          
  

Jag har inte skrivit det men i söndags så blev det en kopiös brottningskamp i min lägenhet där jag gjorde allt som stod i min makt för att hålla ett av mina ljus brinnande medans dom två trevliga kamratstödjarflickorna Cissi och Marie och deras trevliga väninna Ester gjorde allt i deras makt för att släcka det (inte så mycket Marie, det var nästan bara Cissi och Ester. Marie var för feg =P ). Iaf, dagen efter så visade dom upp blåmärken dom fått efter denna brottningskamp som säkert var 20min lång medans jag kommit undan oskadd, eller jag trodde det iaf enda fram tills idag då jag badade. I badet kände jag att något sved till lite extra och då såg jag två rivmärken på min vänstra överarm. Den enda logiska förklaring till hur dom kan ha kommit dit måste vara den brottningskampen. Så jag säger grattis tjejer, ljuset släcktes och ni lyckades skada mig.

Nu måste jag äta middag, annars dör jag.

skumbad

Var riktigt seg när jag kom hem från kyrkan nu här idag så jag tänkte ska jag ta mig ett bad...? Trots att jag duscha imorse. Först tänkte jag att det va onödigt men sen tänkte jag varför inte, det spelar väl ingen roll om det är onödigt, det är ju endå gött. Så jag tappa upp ett hett skumbad, fixa till två mackor och lite Yoggi, satte igång U2 på stereon och sen kröp jag ner i badet. Vilken känlsa! Så otroligt gött! Jag ångrar mig inte en sekund att jag gjorde de.

Igår hände en otroligt irriterande sak, nej, två saker! Skulle spela innebandy och tänkte ta bilen till skolan. Jag går ut och sätter mig och vrider om nyckeln och ingenting händer, suck. Jag provar en gång till fast utan resultat. Just då tänkte jag att jag skiter i att spela innebandy men sen kom jag på att jag äger en cykel som jag inte användt på säkert ett år. Så jag satte mig upp på den för att märka att någon har luftat båda däcken, typiskt! Det va bara att springa in och hämta cykelpumpen för att pumpa cykeln för att sen cykla till skolan i smattrande regn för att komma tio minuter sent. Som tur är gick det ganska bra på plan sen annars hade jag varit vansinnig.
Den andra irriterande saken var senare jag väl fått starthjälp av Marcus att när jag skulle köra runt med bilen en stund för att ladda upp batteriet så hade mina vindrutetorkare slutat fungera och självklart så regnade det! Såg inte ett skit.. Jag blir så trött ibland. Som tur är var det bara en säkring som hade gått så nu funkar vindrutetorkarna igen så det var ju ingen fara. Det ringde en snubbe idag och undra om jag hade kvar bilen till salu (JA!) och han skulle komma och kolla imorgon, hoppas att han hör av sig igen och att han köper bilen. Jag tar nästan emot vilka bud som helst i dagsläget.

Zeipel ringde nyss och ville hitta på något så det ska vi göra, tänkte käka lite först men orkar inte ställa mig och fixa mat. Käka ju några mackor i badet innan =) Så.... byebye


sovmorgon

Idag var det sovmorgon som gällde, jag tyckte att jag förtjänade det efter att nästintill tagit ut mig totalt igår i Ulricehamn backar (inte skidbackarna). Men någon ringde på hemtelefonen kl. 9.00 exakt och jag resta mig med tunga steg ur sängen eftersom mitt alarm stod på 10.05 och jaga min trådlösa telefon och precis när jag trycker på den gröna knappen så hör jag bara "tut tut tut"... Dom har lagt på på andra sidan luren. Suck... Jag gick och la mig igen i alla fall men efter den turen till telefonen var jag så trött så jag kom inte ur sängen förrän det ringde nästa gång och då var klockan 11.30 och då var de Christer Roshamn som va på andra sidan. Undrar om de var han som väckte mig..? Skulle mycket väl kunna va de. Så nu kör jag slappa stilen idag, ska inte göra något nyttigt alls förutom att dra till kyrkan vid 16.30, är lite småsugen på att hinna spela innebandy innan men vet inte om de passar in i min slöa onsdag.

En grymt sjukt ashäftig och extremt rolig sak har hänt också, en världsnyhet enligt min mening! David Ekberg och Mia..... (förlåt Mia, jag vet inte vad du heter i efternamn men du kommer väl snart heta Ekberg och då vet jag) har förlovat sig! Ett extremt stort grattis från mig till er! Lyckades få reda på att David ställde frågan utan att ha förvarnat Mia.. David är numera min stora idol!


promenad.

Kan man tänka sig, jag har promenerat idag. Först ner till stan och strosat runt lite där för att sen gå hem. Väl hemma där man lämnat av lite saker så fortsätter promenaden till kyrkan och till råga på allt så var det väldigt skönt och avslappnande att gå idag. Kan bero på det fina vädert som visade sig för första gången på flera veckor känns de som.

För er som kanske läser min blogg så tänker ni att promenera är inget konstigt men heter man Wilmer Larsson och bor i backiga Ulricehamn så betyder det att bilen är det mest använda redskapet i mitt liv efter min dator.

Ska sova nu, godnatt.

sol!

Det är sol ute!!!!! Vid den här tiden på året och när man bor där man bor alltså i Ulrcehamn så är man inte bortskämd när det kommer till soldagar måste jag säga. Borås som är bevisat den regnigaste platsen i Sverige så blir automatiskt Ulricehamn näsan det också. Men idag är det sol!!!! Vilken glädje i mitt hjärta! Ska snabbt slänga i mig käk för att sen GÅ ner till stan! Wunderbar!

1:a advent

Jepp, då var det första advent. Har varit en riktigt rolig dag och en rolig helg! Det har hänt mycket, man har gjort mycket. Har fått umgås med många härliga människor och det är fantastiskt kul. Har fått gå på möte och höra om Jesus och det kan man aldrig få för mycket av!

Peter har varit hos mig i helgen, skitkul! Det är alltid roligt när Peter är på besök, han är en sån go kille som förgyller vardagen och tar fram skrattet nästan hela tiden, ljuvligt! Peter har även hjälpt mig med att välja ut ett par nya jeans efter olyckan som skedde i fredags då ett par andra jeans sprack hela vägen från skrevet i sömmen ner till ungefär knäet, tråkigt jag trvides i dom jeansen. Nu har jag dock skaffat mig ett par nya Levis, ett par blå.

Igår (lördag) var det rockcafé i Hökerums Missionskyrka där en massa lokala band spelade, Marcus Olsson predikade. Så gött att lyssna till honom för han förmedlar det som är det mest centrala i den kristna tron precis som det är utan att krångla till det vilket man själv gör nästan hela tiden tycker jag. En sann inspirationskälla och förebild är han.

Nä, det har faktiskt varit en riktigt go helg nu när jag tänker tillbaka på den. Det har varit riktigt kul! Har hängt med Cissi, Marie och en av deras vänner Ester också. Så roliga och trevliga flickor det är.

Hade cellgrupp ikväll och när vi inte bad eller läste bibeln så kom frågan "bajs" upp i samtalet. Hur mycket bajsar man på ett år / under ett helt liv? Tillslut landa vår gissning på ca. 200kg bajs om året för en vuxen människa vilket motsvarar 2 ton på tio år. Kan detta stämma? Vad tror ni som läser? Kommentera gärna...

Ska sova nu, gällstad imorgon och kolla / köpa snowboardbyxor. Godnatt..

RSS 2.0