jordgubbsglass
Dom två senaste dagarna har jag helt sluppit att laga mat hemma och detta är tack vare mina kära inneboende Jakob och Elin. Så idag tänkte jag att nu är det dags att återgälda denna tjänst så när dom kommer tillbaka från renoveringen av deras lägenhet så ska maten stå på bordet serverad åt dom. Jag satt länge och bläddrade i en sån tunn kokbok jag har som heter "Ung i köket" och spanade efter något lätt och gott. Lotten föll på kyckling stekta i en ingefäramarinad med nudlar, verkligen hur lätt som helst. Sen bläddrade jag vidare och hittade uppslaget "fem sätt att göra glass på" och då tänkte jag, hur svårt är det att göra egen glass egentligen? Jag läste och insåg till stor förvåning att de verkade va hur lätt som helst, vispa lite äggvita, äggula, vispgrädda, blanda och sen i med någon smak, ungefär så. Nu sitter jag här vid bloggen ganska stolt men samtidigt lite orolig för jag vet inte om något av de kommer smaka. Men samtidigt, skulle det inte göra de så skit samma, man har försökt. Sen finns det egentligen ingen som helst anledning till varför de inte skulle smaka gott så jag är inte orolig, eller, det skulle va ifall jag gjort det utifrån ett äckligt recept.
Nåväl, jag kanske rapporterar in senare ifall det det blev hiss eller diss.